Breaking News

Αντιοξειδωτική Σούπα βελουτέ (vegan)


antiokeidotiki-soupa-veloute-vegan
Αντιοξειδωτική σούπα βελουτέ  (vegan)
Μπορεί να μην είναι στην διατροφική ιδιοσυγκρασία μας οι σούπες και κυρίως όταν ζεσταίνει ο καιρός αλλά αν αναλογιστούμε όλα όσα μας προσφέρουν μάλλον θα το ξανασκεφτούμε. Οι σούπες λαχανικών έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι μια εξαιρετική  πηγή πρωτεΐνης, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και βιταμίνες και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή τόσο για ενδιάμεσο γεύμα όσο και για κυρίως με τα κατάλληλα συνοδευτικά ή ακόμα και για ορεκτικό πριν το κυρίως γεύμα με αποτέλεσμα να μετριάζει  το αίσθημα της πείνας και να καταναλώνουμε πιο μικρές μερίδες φαγητού. Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός μπορούμε απλώς να τις απολαμβάνουμε σε χλιαρή θερμοκρασία και να αφήσουμε τα καυτερά μπαχαρικά για τους χειμερινούς μήνες δίνοντας τη θέση τους σε πιο δροσιστικές αρωματικές επιλογές!
Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου σούπες που υπάρχει σχεδόν όλο τον χρόνο στο ψυγείο μου και είναι ιδανική και για όσους ακολουθούν τη βίγκαν διατροφή.
Υλικά για 6 μερίδες
Η μόνη προετοιμασία που χρειάζεται για να κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ χωρίς να χρησιμοποιήσουμε γαλακτοκομικά προϊόντα δίνοντας της κρεμώδη υφή, είναι να μουλιάσουμε 1 ώρα σε βραστό νερό τα κάσιους.
2 μικρά μπρόκολα
6 μέτρια κολοκυθάκια
2 πράσα μέτρια ή 1 μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 πρέζα mix πιπεριών
½ κούπα κάσιους
Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα επιπλέον χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, καπνιστό μαύρο πιπέρι και μανιτάρι σε σκόνη (γανόδερμα) ή ότι άλλο είναι στις γευστικές μας προτιμήσεις.
Εκτέλεση:
Πλένω και τοποθετώ τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω το σκόρδο χοντροκομμένο και τα μπαχαρικά και καλύπτω με νερό (κατά προτίμηση μεταλλικό). Αφήνω να πάρει μια βράση και χαμηλώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιώ με ένα μπλέντερ χειρός ή λίγο λίγο στο μούλτι και μεταφέρω τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ βάζω τα μουλιασμένα κάσιους και λίγη από τη ζεστή σούπα και πολτοποιώ με το μπλέντερ. Ρίχνω το μίγμα κάσιους στην κατσαρόλα και ανακατεύω να πάρει μια βράση και σβήνω την κουζίνα.
Προσθέτω το χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα και ελαιόλαδο.
Μου αρέσει να τη σερβίρω με καπνιστό  μαύρο πιπέρι λίγο ακόμη ελαιόλαδο, σπόρους κάνναβης και γανοδερμα. Αν χρειαστεί προσθέτω αλάτι και επιπλέον λεμόνι.



Έγραψε:  η Χριστίνα Φώτη