Breaking News

Δικαιούνται να σκοτώσουν Γάλλους οι Μουσουλμάνοι


«Οι μουσουλμάνοι δικαιούνται να σκοτώσουν Γάλλους»: Δήλωση-σοκ του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας

Μπορεί η επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας να ενέπνευσε λόγια παρηγοριάς και αλληλεγγύης στους ηγέτες των περισσότερων κρατών του πλανήτη, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας.

Αμέσως μετά τη φονική τυφλή επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Μαχάτιρ Μοχάμαντ, δήλωσε ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα «να σκοτώσουν εκατομμύρια Γάλλους»

Ο Μοχάμαντ, ο οποίος έχασε την εξουσία σε μια χώρα όπου υπερτερούν οι μουσουλμάνοι τον Φεβρουάριο, ισχυρίστηκε ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν περιλαμβάνει την «προσβολή άλλων ανθρώπων» εν μέσω της έντασης που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση σειράς γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ.

Ο 95χρονος πολιτικός είπε ότι δεν εγκρίνει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή που έχασε τη ζωή του επειδή μοιράστηκε καρικατούρες του Προφήτη, είπε ωστόσο: «Ανεξάρτητα από τη θρησκεία που επικαλείται κάποιος, οι θυμωμένοι άνθρωποι σκοτώνουν».

«Οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους [σκότωσαν] εκατομμύρια ανθρώπους. Πολλοί ήταν Μουσουλμάνοι», είπε σε ένα tweet που έκτοτε αφαιρέθηκε λόγω παραβίασης των κανόνων του ιστότοπου.

Ο Μοχάμαντ, ο οποίος στο παρελθόν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για σχόλιά του γύρω από τους Εβραίους και διάφορες μειονότητες, συνέχισε: «Οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να είναι θυμωμένοι και να σκοτώνουν εκατομμύρια Γάλλους για τις σφαγές του παρελθόντος».

Ο Μαλαισιανός πολιτικός είπε ότι «γενικά», οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν εφαρμόσει την αρχή «οφθαλμός αντί οφθαλμού»: «Οι Μουσουλμάνοι δεν το κάνουν. Οι Γάλλοι δεν πρέπει. Αντίθετα, οι Γάλλοι πρέπει να διδάσκουν στους ανθρώπους τους να σέβονται τα συναισθήματα των άλλων».

Ο Μοχάμαντ, ο οποίος διετέλεσε δύο φορές ως πρωθυπουργός της Μαλαισίας για συνολικά 24 χρόνια, δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν είναι «πολύ πρωτόγονος» και «δεν δείχνει ότι είναι πολιτισμένος».

Ο Μαχάτιρ Μοχάμαντ παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από πρωθυπουργός της Μαλαισίαςτον περασμένο Φεβρουάριο αφήνοντας το κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας σε πολιτική αναταραχή.

 

Πηγή: CNN

 

Ακολουθείστε μας στο facebook