Breaking News

Αφρικανική Πανώλη σε Γουρούνια για Πρώτη Φορά στη Γερμανία


Αφρικανική πανώλη των χοίρων (για πρώτη φορά) ανακαλύφθηκε σε ζώα αναπαραγωγής στη Γερμανία

Η επικίνδυνη ασθένεια των ζώων εντοπίστηκε σε βιολογικό αγρόκτημα κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Έχουν δημιουργηθεί προς το παρόν, ζώνες προστασίας.

Ο ιός μεταδίδεται απευθείας μέσω επαφής με ζώα ή έμμεσα, για παράδειγμα μέσω κρέατος ή λουκάνικου από μολυσμένα ζώα.

Στη Γερμανία , περιπτώσεις αφρικανικής πανώλης των χοίρων εμφανίστηκαν σε κατοικίδια γουρούνια στο Βρανδεμβούργο για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με έκθεση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας . Το Ινστιτούτο Friedrich Loeffler (FLI) το απέδειξε την Πέμπτη. Μέχρι στιγμής, αυτή η πανώλη των χοίρων επίσης, έχει συμβεί και σε αγριογούρουνα στη Γερμανία.

Οι χοίροι που βρέθηκαν θετικοί προέρχονται από βιολογικό αγρόκτημα στην περιοχή Spree-Neisse και από ένα μικρό αγρόκτημα στην περιοχή Märkisch-Oderland.


Ζώνες προστασίας και επιτήρησης

Οι Γερμανικές Υπηρεσίες δηλώνουν : ‘’Αυτό σημαίνει ότι τα περιστατικά κατοικίδιων χοίρων βρίσκονται επίσης στις περιοχές κοντά στα σύνορα της Πολωνίας που έχουν ήδη πληγεί από την αφρικανική πανώλη των χοίρων στους αγριόχοιρους. Γύρω από τις πληγείσες εκμεταλλεύσεις έχουν δημιουργηθεί ήδη ζώνες προστασίας και ζώνες επιτήρησης’’.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση: «Για παράδειγμα, μολυσμένα οχήματα ή τρόφιμα μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο των ζώων σε μεγάλες αποστάσεις, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για όλους».                 Επίσης σε άλλη δήλωση υπευθύνων τονίζεται πως, η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι σχετικά ασφαλής για τον άνθρωπο, ανέφερε το υπουργείο. Δεν θεωρούμε μέχρι στιγμής, ότι μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο μέσω κατανάλωσης χοιρινού κρέατος ή επαφής με ζώα.

Πρόκειται για μια σοβαρή ιογενή λοίμωξη που προσβάλλει συνήθως  τους χοίρους - τόσο τους άγριους όσο και τους οικιακούς χοίρους - και είναι συνήθως θανατηφόρος για αυτούς.

«Η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ASF) είναι μια σοβαρή ιογενής λοίμωξη που προσβάλλει τους χοίρους, δηλαδή τα άγρια ​​και τα κατοικίδια γουρούνια, και είναι συνήθως θανατηφόρα για αυτούς. Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ASF σε αγριογούρουνο στη Γερμανία. Για πρώτη φορά επηρεάζονται και οι οικιακοί πληθυσμοί χοίρων ». 

πηγή: bmel.de


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Δεν Υπάρχει Τέλειο Εμβόλιο Εμβολιασμένοι Βρίσκονται Θετικοί στον Ιό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Μικρός Περπατούσε 2 ώρες κάθε μέρα για το σχολείο Σήμερα είναι Πρόεδρος της Χώρας του