Breaking News

Παραιτήθηκε ο Ελβετός Υπουργός Οικονομικών

 


Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας

Ο Ueli Maurer, υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας εξέπληξε πολλούς υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Ο Μάουρερ, μέλος του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος (UDC/SVP), έγινε Ομοσπονδιακός Σύμβουλος, περίπου ισοδύναμο με μέλος του υπουργικού συμβουλίου, το 2009. Ξεκίνησε ως υπουργός Άμυνας προτού αναλάβει το ρόλο του υπουργού Οικονομικών το 2016.

Η παραίτηση του Μάουρερ αναμενόταν στο τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου και έτσι η σημερινή ανακοίνωση ήταν έκπληξη για πολλούς.

Σε εύθετο χρόνο θα τον αντικαταστήσει κάποιος από το ίδιο κόμμα. Σύμφωνα με το κόμμα θα επιλεγεί ένας αντικαταστάτης σύμφωνα με τις αυστηρές επιλογές καταλληλότητας αντικαταστάτη που θα θέσει  το κόμμα, που περιλαμβάνουν ουδετερότητα, παραμονή εκτός ΕΕ, ενίσχυση του στρατού, μεγαλύτερη αυτάρκεια σε ενέργεια και τρόφιμα, χαμηλότερους φόρους και όρια στη μετανάστευση.

Μετά από 40 χρόνια στην κυβέρνηση και 14 χρόνια ως Ομοσπονδιακός Σύμβουλος, ο 72χρονος θα πληροί τις προϋποθέσεις για δημόσια σύνταξη περίπου 200.000 CHF, ποσό που θα μειωθεί εάν συνεχίσει να εργάζεται για οποιοδήποτε φορέα ή επιχείρηση που θα λαμβάνει αμοιβή.

Πηγή: swiss news

Σ.Σ. Αυτή είναι η Ελβετία. Αυστηρή αλλά Δίκαιη. Ο αντικαταστάτης θα επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια όπως ουδετερότητα της χώρας, παραμονή εκτός Ε.Ε. καθώς επίσης σε ενίσχυση του στρατού!!! μεγαλύτερη αυτάρκεια σε ενέργεια και τρόφιμα, χαμηλότερους φόρους, και όρια στην μετανάστευση. Επίσης ο πρώην Υπουργός αν θέλει να συνεχίσει να εργάζεται, θα πάρει μειωμένη σύνταξη εφόσον εισπράττει αμοιβές απο την εργασία του. Πως να μην υποκλιθείς σε αυτή την χώρα ? Πως να μην εκτιμήσεις αυτή την χώρα? Πως να μην θέλεις να μιμηθείς αυτή τη χώρα, εσύ Ελλάδα που όλα τα πήρε από σένα που στήθηκε από σένα και την κληρονομιά σου, που εσύ Έλληνα απλά κλώτσησες επειδή φοβήθηκες μην σε χαρακτηρίσουν Αρχαιολάτρη,  Πατριώτη, Εθνικιστή, Ρατσιστή, Φασίστα και άλλους ένα σωρό χαρακτηρισμούς? Σύγκρινε υπουργούς σύγκρινε επιλογές καταλληλότητας και σκέψου... Μετά πιές ακόμη ένα φρέντο εσπρέσσο μέτριο....ή γλυκό... 

Κείμενο  Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr και το ellines tv στο YouTube






ΕΚΠΟΜΠΗ  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ  ΚΟΥΒΕΝΤΑ


ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ 


ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ