Breaking News

Νέο Πακέτο 1 Δισεκατομμύριο Δολάρια από τις Η.Π.Α. με αγάπη προς Ζελένσκι


Blinken: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν πακέτο βοήθειας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων επιπλέον στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα παράσχει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο. Αυτό ανέφερε το Interfax-Ukraine, είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα μετά από επίσκεψη στο Κίεβο.

«Σήμερα ανακοινώνουμε νέα βοήθεια συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αυτό περιλαμβάνει 665,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική και πολιτική βοήθεια για την ασφάλεια», είπε ο Blinken, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Συνολικά, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, από την έναρξη της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον έχει διαθέσει περισσότερα από 43 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει το Κίεβο στον τομέα της ασφάλειας.

Με τη σειρά του, ο Κουλέμπα είπε ότι είχε συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ την πιθανή προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο ζητούσε εδώ και αρκετούς μήνες.

«Αυτή η επιλογή παραμένει ανοιχτή. Ελπίζω ότι οι συζητήσεις στην αμερικανική κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε μια θετική απόφαση», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στο Κίεβο μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στις 6 Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε το νεκροταφείο του Μπέρκοβετς, όπου είναι θαμμένοι Ουκρανοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Κίεβο, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την προμήθεια οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία για αμερικανικά άρματα μάχης Abrams. Αναμένεται ότι τα πρώτα τέτοια τανκς θα φτάσουν στην Ουκρανία στα μέσα Σεπτεμβρίου, ανέφερε το Politico .


Πηγή Politico

Σ.Σ. Μια χαρά το πάνε οι Αμερικανοί να προμηθεύσουν  -εκτός των δισεκατομμυρίων δολαρίων- και με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς το Κίεβο. Ότι πρέπει να κλιμακωθεί η σύρραξη λες και δεν γνωρίζουν ότι η Ρωσία υπό τον Πούτιν δεν θα ανεχτεί τέτοια όπλα στο Κίεβο.... Τώρα το ποιός ελέγχει άν αυτά τα χρήματα πάνε εκεί που πρέπει -έστω ένα ποσοστό για το καλό των Ουκρανών- είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Η Ευρώπη κοιμάται τον ύπνο του Βλάκα καθώς δεν αντιδρά στον πόλεμο που μαίνεται στην αυλή της.... Οι Ευρωπαίοι όλων των (Ενωμένων?) Κρατών, ακινητοποιημένοι όπως ο λαγός όταν πέσουν πάνω του τα δυνατά φώτα των κυνηγών. Μόνο που δεν κατάλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και οι Λαοί ότι οι κυνηγοί προσπαθούν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Στην περίπτωση μας το πρώτο τρυγόνι είναι η Ρωσία το δεύτερο η Γερμανία. Κι οι Λαοί είναι ο λαγός.... ο οποίος ανάλογα τα συμφέροντα ή θα γίνει στιφάδο ή θα μπεί σε κλουβί για να γίνει στιφάδο όταν τελειώσει το φαγοπότι των τρυγονιών.... Κι εσύ Ελλάδα έψαξες, βρήκες και κατέληξες, με την σωστή πλευρά της Ιστορίας...  Γιατί τους Έλληνες δεν τους κάνει καμία εντύπωση πλέον το ότι οι Υποχρεοτικότητες από τα εμβόλια μέχρι τις ψηφιακές ταυτότητες θα ισχύσουν μόνο στην Ελλάδα? Γιατί δεν κάνει καμία εντύπωση στους Έλληνες ότι η Πατρίδα αποψιλώνεται με σχέδιο? Είναι τόσα πολλά τα Γιατί στην Ελλάδα που η απάντηση έστω και υποθετική βγαίνει αυθόρμητα.... Είμαστε Έλληνες τελικά?


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ξέφραγκο αμπέλι πολυπολιτισμικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Η Πρώτη Πόλη στον Κόσμο που απαγορεύει τα Κινητά Τηλέφωνα στα Παιδιά