Breaking News

Ελληνίδα κυριαρχεί στις διεθνείς πασαρέλες


ellinida-kiriarxei-stis-diethneis-pasareles
Κυριαρχεί στις διεθνείς πασαρέλες
Την αποκαλούν «Queen of Prints» και με το ταλέντο της έχει κερδίσει το σεβασμό ολόκληρης της βιομηχανίας της μόδας. Η Μαίρη Κατράντζου είναι η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, η οποία απασχολεί συνεχώς τους fashion journalists. Editorials περιοδικών μόδας, όπως το Vogue φιλοξενούν τις δημιουργίες της και διάσημες κύριες, μία εξ” αυτών η ηθοποιός Κίρα Νάιτλι, επιλέγουν τα ρούχα της για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.
Γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design των ΗΠΑ και εν συνεχεία μετακόμισε στο Λονδίνο για σπουδές στο Central Saints Martins. Για δύο περίπου χρόνια δούλεψε στο πλευρό της Σοφίας Κοκοσολάκη, αλλά αποφάσισε να αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στο χώρο της μόδας.
Από το 2008 παρουσιάζει τις Prêt-à-porter συλλογές στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, ενώ το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας της απένειμε το βραβείο NEWGEN και μαζί με αυτό μία υποτροφία για έξι σεζόν (Άνοιξη/Καλοκαίρι 2009 – Φθινόπωρο/Χειμώνας 2011).
Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρία Longchamp, για την οποία σχεδίασε μία σειρά από τσάντες, εμπνευσμένη από την Ανατολή την οποία προσάρμοσε περίτεχνα στη Δύση. Ταυτόχρονα, παρουσίασε μία ολοκληρωμένη συλλογή μέσω της συνεργασίας της με το TopShop, που αποτελεί την τρίτη πλέον συνεργασία της σχεδιάστριας με τη συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων που αριθμεί περισσότερα από τα 300 καταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία και έχει παρουσία σε πάνω από 100 χώρες.
Η Μαίρη Κατράντζου είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που εκτιμά και τιμά την ομορφιά του design. Διαθέτοντας μια δυνατή αίσθηση του στυλ, επανέφερε τα prints στο προσκήνιο της μόδας και πλέον άξια συγκαταλέγεται στα πολλά υποσχόμενα ονόματα που η μόδα μπορεί να βασίζει την ύπαρξή της και την εξέλιξή της.



Ακολουθείστε μας στο facebook