Breaking News

Ελβετία Διανομή νόμιμης ψυχαγωγικής κάνναβης


Πόλεις της Ελβετίας εξουσιοδοτημένοι να διανέμουν κάνναβη για επιστημονικές μελέτες.                      Το Κοινοβούλιο ενέκρινε μια τροποποίηση του ελβετικού νόμου για τα ναρκωτικά που θα επιτρέψει μελέτες χρήσης ψυχαγωγικής κάνναβης στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Ενέκριναν την αλλαγή του νόμου την Τετάρτη μετά από συζήτηση σχετικά με το εάν η κάνναβη που διανεμήθηκε στους χρήστες έπρεπε να είναι τοπικής ή οργανικής προέλευσης.

Το δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα το θεώρησε ως ευκαιρία να υποστηρίξει τον γεωργικό τομέα της χώρας. Το Κοινοβούλιο τελικά αποφάσισε ότι η ελβετική και βιολογική κάνναβη πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ψηφοφορία ανοίγει το δρόμο για διεξαγωγή επιστημονικών μελετών σχετικά με τις επιπτώσεις της ελεγχόμενης χρήσης κάνναβης. Αυτό αποσκοπεί στο να βοηθήσει στην αξιολόγηση των επιπτώσεων των νέων κανονισμών στην ψυχαγωγική χρήση κάνναβης και, τελικά, στην καταπολέμηση της μαύρης αγοράς της κάνναβης.

Το ένα τρίτο του ελβετικού πληθυσμού αναφέρεται ότι έχει ήδη καπνίσει μαριχουάνα και περίπου 200.000 άτομα το χρησιμοποιούν σε τακτική βάση. Αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Βέρνης, της Γενεύης, της Ζυρίχης και της Βασιλείας, έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή μελετών για την καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας αγοράς κάνναβης.

Οποιαδήποτε πιλοτικά έργα που περιλαμβάνουν τη διανομή κάνναβης θα ρυθμίζονται από ένα αυστηρό πλαίσιο μαζί με μια εντολή επιβολής. Η συμμετοχή σε πιλοτικά έργα θα περιορίζεται σε χρήστες κάνναβης ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών. Η κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων θα παρακολουθείται στενά.

Οι δοκιμές δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από πέντε χρόνια και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 5.000 ανά δοκιμή.


Πηγή: swiss info


Ακολουθείστε μας στο facebook