Breaking News

Βασικά στοιχεία διακόσμησης κάθε δωματίου

 


Βασικά στοιχεία διακόσμησης κάθε δωματίου

 

Μπορεί κάλλιστα να έχετε επιλέξει ένα γενικό στυλ διακόσμησης για ολόκληρο το σπίτι σας, αλλά στο συνολικό στυλ διακόσμησης, κάθε δωμάτιο υπηρετεί το δικό του σκοπό. Το πώς χρησιμοποιείται το κάθε δωμάτιο και από ποιον θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη καθώς εσείς επιλέγετε τα έπιπλα, τα αξεσουάρ και τους χρωματικούς τόνους.

Λάβετε υπόψη τις ανάγκες κάθε μεμονωμένου δωματίου και ερευνήστε σχετικά άρθρα που σχετίζονται με αυτούς τους χώρους. Η διακόσμηση του σπιτιού πρέπει να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας γούστο και την προσωπικότητά σας, αλλά πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται στην ιδιαίτερη λειτουργία τους.

Σαλόνι

Τα σαλόνια μπορούν να καλύψουν πολλές λειτουργίες, από ένα “επίσημο” χώρο που χρησιμοποιείται για να υποδεχτεί τους επισκέπτες, μέχρι έναν χώρο όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για μελέτη, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση και παιχνίδι. Στα σύγχρονα σπίτια, το σαλόνι είναι συχνά ένα μεγάλο σε έκταση δωμάτιο που συνδυάζεται με το χώρο της κουζίνας και την τραπεζαρία.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα του χώρου αυτού, είναι η επιλογή ενός εστιακού σημείου για το σαλόνι, δημιουργώντας μικρούς χώρους συγκέντρωσης και συνομιλίας. Η επιλογή και η διάταξη των επίπλων του σαλονιού σας θα πρέπει να μπει ως προτεραιότητα. Μόνο τότε μπορείτε να προχωρήσετε στις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του φωτισμού και στη συνέχεια να επιλέξετε και τα χαλιά, τα έργα τέχνης και τα αξεσουάρ που θα τοποθετηθούν. Μπορείτε για τα υπόλοιπα είδη διακόσμησης να εμπιστευτείτε το Studio Kosta Boda Illum, το οποίο μέσα από την τεράστια ποικιλία και ποιότητα των προϊόντων του, μπορείτε να αναδείξετε το συγκεκριμένο χώρο σας.

Υπνοδωμάτιο

Περνάτε το ένα τρίτο της ζωής σας στην κρεβατοκάμαρα, επομένως θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις ενέργειες για να το μετατρέψετε σε ένα χαλαρωτικό μέρος. Ξεκινήστε επιλέγοντας το κρεβάτι και τα άλλα έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να εξοικονομήσετε χρήματα σε άλλους τομείς, η αγορά ενός στρώματος και μαξιλαριών καλής ποιότητας αποτελεί πάντοτε μια καλή επένδυση.

Η επιλογή του χρώματος του δωματίου σας αποτελεί επίσης μια κρίσιμη επιλογή σε μια κρεβατοκάμαρα - επιλέξτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση εάν είστε πρωινός τύπος ή ένα πιο σκούρο χρώμα εάν ξυπνάτε αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο φωτισμός του υπνοδωματίου είναι σημαντικός για να καθορίσει τη συνολική διάθεσή σας.

Μπάνιο

Θέλετε να μετατρέψετε το κύριο μπάνιο σας σε ένα κομψό σπα; Στη συνέχεια, ερευνήστε γενικές ιδέες σχεδίασης για μπάνια, συμπεριλαμβανομένου του πώς να κάνετε το δωμάτιο να αισθάνεται απαλό και εκλεπτυσμένο και πώς να επιλέξετε ντουλάπια, πλακάκια, νεροχύτες, καθρέφτες, φωτισμό και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Στα μικρά μπάνια, η πρόκληση είναι να το διακοσμήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την εντύπωση πως είναι μεγαλύτερα σε έκταση.

Εάν το νέο σας μπάνιο θα υποστεί ολική ανακαίνιση, αναζητήστε συμβουλές για τη συνεργασία σας με εργολάβους. Άλλες βασικές αποφάσεις θα είναι η επιλογή χρωμάτων και η επιλογή του σωστού νεροχύτη  για το μπάνιο σας.

Κουζίνα

Η κουζίνα μπορεί να αποτελέσει ένα ακριβό δωμάτιο για ανακαίνιση, επομένως θα θέλετε να σχεδιάσετε προσεκτικά το έργο σας. Εάν μια πλήρης ανακαίνιση δεν είναι οικονομικά προσιτή ή πρακτική για εσάς τους ίδιους, μπορείτε να εξετάσετε οποιεσδήποτε οικονομικές αλλαγές κουζίνας: όπως είναι βαθύς καθαρισμός, το φρεσκάρισμα της βαφής των τοίχων, η προσθήκη νέων φωτιστικών, η αντικατάσταση του υλικού ντουλαπιού, η προσθήκη νέων αξεσουάρ και αντικατάσταση του νεροχύτη και της βρύσης.

Τέλος, οι απλές επιλογές διακόσμησης από μόνες τους μπορούν να κάνουν μια κουζίνα να φαίνεται ολοκαίνουργια. Και φυσικά, αυτές οι επιλογές διακόσμησης αποτελούν μέρος οποιουδήποτε προϋπολογισμού ανακαίνισης κουζίνας ή μεγάλου έργου αναδιαμόρφωσης. Επίσης για την εξοικονόμηση χρημάτων, σας προτείνεται να χρησιμοποιήσετε νέες συσκευές ενεργειακής κλάσης Α+, οι οποίες θα καταναλώσουν λιγότερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα αποτυπωθεί και στο λογαριασμό σας. Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ήδη υπάρχον πάροχό σας, επισκεπτόμενοι τη σελίδα ftinoteroreuma.gr, για οικονομικότερες και πιο συμφέρουσες προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας.