Breaking News

Γιατί η διαδικτυακή νομική συμβουλευτική αποτελεί το μέλλον


 Γιατί η διαδικτυακή νομική συμβουλευτική αποτελεί το μέλλον;

 

Το 2020 όλος ο κόσμος αντιμετώπισε συλλογικά την οργή μιας μαινόμενης πανδημίας. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι καθώς η ζωή μας όπως τη γνωρίζαμε είχε αλλάξει μέσα σε μια ημέρα. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, βρισκόμαστε στον δρόμο της ανάκαμψης με τις κυβερνήσεις να εκδίδουν τεράστια πακέτα τόνωσης και τις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

 Έχουμε δει πολλές επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο να χρησιμοποιούν την ανάπτυξη της τεχνολογίας για να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις. Μερικοί βλέπουν ακόμη και την άνθηση των επιχειρήσεων με την εκτεταμένη χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου. Μία από αυτές είναι η δραστηριότητα της διαδικτυακής νομικής συμβουλευτικής. Ένας δικηγόρος online, είναι πλέον μια λύση η οποία πολλοί είναι εκείνοι που την επιλέγουν εξαιτίας των συνθηκών, καθώς η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τις ζωές μας.

 Ο νομικός κλάδος και η πανδημία

Ο νομικός κλάδος έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας με πολλές συναλλαγές και συμφωνίες να σταματούν επ' αόριστον. Όλοι στον κλάδο, από τους δικηγόρους έως τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες έχουν δει τη ζήτηση για υπηρεσίες να μειώνεται τον τελευταίο χρόνο. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ζήτηση, αλλά απλώς επειδή αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Η ηλεκτρονική αγορά και η ζήτηση για νομικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να το αλλάξουν αυτό.

Σιγά σιγά λοιπόν ο νομικός κλάδος άρχισε να υιοθετεί την τεχνολογία ως ένα εναλλακτικό μέσο άσκησης των νομικών δραστηριοτήτων. Τα δικηγορικά γραφεία μέχρι πρότινος δεν χρησιμοποιούσαν τεχνολογίες που όπως φαίνεται σήμερα εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο αλλά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η ιδέα μιας διαδικτυακής αγοράς για νομικές υπηρεσίες είναι μια πολλά υποσχόμενη ιδέα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους δικηγόρους να προσφέρουν εύκολα υπηρεσίες. Και αυτό συνέβη.

Πώς μπορεί να βοηθήσει μια διαδικτυακή νομική συμβουλευτική;

Με εκατομμύρια δικηγόρους σε όλο τον κόσμο, σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη επαγγελματιών στο συγκεκριμένο νομικό επάγγελμα. Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια ανάγκη των ατόμων να αναζητήσουν νομική υποστήριξη από επαγγελματίες δια μέσω του διαδικτύου. Πάνω από το 1/3 των πελατών αρχίζει να αναζητά δικηγόρους στο διαδίκτυο.

Μια online δικηγορική αγορά θα έλυνε ένα σημαντικό πρόβλημα συνδέοντας επαγγελματίες νομικούς με πελάτες. Οι επαγγελματίες νομικοί μπορούν να απαριθμήσουν τις υπηρεσίες τους και τις αντίστοιχες χρεώσεις, επιτρέποντας και στις μικρές επιχειρήσεις να λάβουν σημαντική νομική βοήθεια εντός των προϋπολογισμών τους. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν δικηγόρους στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να έχετε ισχυρή διαδικτυακή παρουσία. Η διαδικτυακή αυτή παρουσία επιτυγχάνεται με αποδεδειγμένες μεθόδους του digital marketing αλλά και με τις υπηρεσίες SEO. Προσφέροντας νομικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο, οι επαγγελματίες νομικοί μπορούν να έχουν μεγαλύτερη προβολή και καλύτερες ευκαιρίες από τους αντίστοιχους ανταγωνιστές τους, που αγνοούσαν μέχρι τώρα την ισχύ του διαδικτύου.

 Οφέλη από τη διαδικτυακή νομική συμβουλευτική

Μεγάλη ζήτηση: Ο νομικός κλάδος έχει κάνει όνομα επειδή αποστρέφεται την υιοθέτηση της τεχνολογίας. Η αλλαγή στον κλάδο ήταν μάλλον σταδιακή. Αλλά η ζήτηση για διαδικτυακές νομικές υπηρεσίες εκρήγνυται και η αγορά πιθανότατα θα σφετεριστεί οποιεσδήποτε λύσεις που την εξυπηρετούν.

 Αποτελεσματικότητα: Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νομικές υπηρεσίες παραμένουν μάλλον αναποτελεσματικές στο να ανταποκριθούν στις σύγχρονες πρακτικές της τεχνολογίας. Υπάρχουν λίγα περιθώρια για καινοτομία στο πλαίσιο της νομικής βιομηχανίας ως έχει. Η διαδικτυακή αγορά θα το άλλαζε αυτό προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο παροχής αυτών των υπηρεσιών και καθιστώντας τις προσβάσιμες σε οποιονδήποτε.

 Χρήσιμες συνεργασίες: Μια ψηφιακή “αγορά” για επαγγελματίες νομικούς θα επιτρέψει στους δικηγόρους να συνεργάζονται με συναδέλφους τους. Έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νομικές ομάδες πλήρους υπηρεσίας με επαγγελματίες σε διάφορες ειδικότητες.