Breaking News

Ελβετία Αυξημένες οι Τάσεις Αυτοκτονίας Μεταξύ των Νέων


Ελβετία αυξημένες οι τάσεις  αυτοκτονίας μεταξύ των νέων

Η ελβετική υπηρεσία υποστήριξης παιδιών και νέων Pro Juventute έχει λάβει 40% περισσότερες κλήσεις από νέους με τάσεις  αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Pro Juventute λέει ότι η ψυχική ευημερία των παιδιών και των νέων παραμελείται.

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα μιλά με περίπου 700 παιδιά και νέους καθημερινά, πολύ περισσότερα από ό,τι κατά τον πρώτο χρόνο του Covid-19, ανακοίνωσε χθές.

Περίπου το 1% αυτών των κλήσεων (περίπου επτά την ημέρα) αφορά νέους που είχαν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν ενώ άλλοι έχουν αυτοτραυματιστεί.

Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους που επικοινωνούν με την Pro Juventute λένε ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο.

Δεν μπορούν όλα τα προβλήματα να αποδοθούν στην πανδημία. Ένα άλλο σημαντικό θέμα των διαβουλεύσεων (23%) αφορά τις επιλογές σταδιοδρομίας, με πολλούς νέους να παραπονούνται για «υπερβολικές απαιτήσεις και άγχος».

«Τα προβλήματα που είναι πλέον ορατά δεν είναι μόνο άμεση συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά χρόνιας παραμέλησης στον τομέα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων – παρά τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια», ανέφερε το ίδρυμα.  «Είναι καιρός να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα προβλήματα των μελλοντικών γενεών και να επενδύσουμε περισσότερους πόρους για την αντιμετώπισή τους».

Έχει ζητήσει περισσότερα κεφάλαια για την υποστήριξη της συμβουλευτικής ηλεκτρονικής  υπηρεσίας 147.ch.

Περισσότερα από 300.000 παιδιά και νέοι και σχεδόν 140.000 γονείς στην Ελβετία επωφελούνται από τις υπηρεσίες της Pro Juventute κάθε χρόνο.

Το αίσθημα απομόνωσης που προκαλεί η πανδημία αποτυπώθηκε σε πρόσφατη έρευνα. Η εταιρεία ερευνών Sotomo διαπίστωσε ότι σχεδόν το 60% των ατόμων ηλικίας 15-34 ετών δήλωσαν ότι αισθάνονται απομονωμένοι και μόνοι στην κοινωνία, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Οι νέοι, ανήσυχοι για το μέλλον τους, φαίνεται να έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από το άγχος αυτή την περίοδο

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Βασιλείας που ανέλυσε τα αποτελέσματα  του ψυχολογικού στρες στον ελβετικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου κύματος Covid-19 έδειξε αύξηση των ατόμων με σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης από 9% τον Απρίλιο σε 18% τον Οκτώβριο.

Η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων κατάθλιψης ήταν ιδιαίτερα υψηλή στους νέους: 29% μεταξύ των νέων 14-24 ετών τον Οκτώβριο. Αυτό ήταν διπλάσιο από ό,τι μεταξύ των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών (14%).

 


Πηγή : swiss review



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έλον Μάσκ Η Επικίνδυνη Ισχύς των Κροίσων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γερμανός Υπουργός Υγείας Ζούμε σε Πανδημία Ανεμβολίαστων