Breaking News

Ελβετία οι Ψυχίατροι Ανησυχούν για την Νεολαία της Χώρας

 


Οι ψυχίατροι ανησυχούν για την ψυχική υγεία των νέων της Ελβετίας

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας επικρατούν μεταξύ των παιδιών και των εφήβων λόγω του Covid-19, με τα αγόρια να τείνουν να καταστέλλουν προβλήματα ενώ τα κορίτσια είναι πιο επιρρεπή στην κατάθλιψη, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ψυχιάτρων Νέων στην Ελβετία

Ο Oliver Bilke-Hentsch δηλωσε στις εφημερίδες  ότι τα κορίτσια ιδιαίτερα μπορεί να πέσουν σε μια κατάσταση ‘’ανούσιας  πραγματικότητας’’ όπου χάνουν τις φιλοδοξίες και το ενδιαφέρον τους για μάθηση.

«Αυτό το φαινόμενο έχει αυξηθεί πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο Bilke-Hentsch, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα ενδιάμεσα προβλήματα που προκύπτουν  περιλαμβάνουν διατροφικές διαταραχές ή διαταραχές μετατραυματικού στρες – για παράδειγμα μετά από θάνατο που σχετίζεται με τον Covid-19 στην οικογένεια.

Τα αγόρια συχνά καταστέλλουν τα προβλήματα με δραστηριότητες όπως το παιχνίδι ή το κάπνισμα κάνναβης, είπε ο ψυχίατρος. Οι γονείς και οι δάσκαλοι θα πρέπει να προσέχουν για προειδοποιητικά σημάδια όπως απάθεια, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα ή υπερβολικά παρορμητική συμπεριφορά, είπε.

Οι νέοι που γίνονται αισθητά ήσυχοι ή φοβισμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου συγκρίνουν τις ζωές τους με αυτές των ηρώων τους, είπε ο Bilke-Hentsch.

Δύσκολη ώρα

Η ψυχική υγεία των νεότερων ανθρώπων είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα αλλά και πρόβλημα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από δύο χρόνια, με αυξήσεις στην αντικοινωνική συμπεριφορά και τις τάσεις  αυτοκτονίας στην Ελβετική Νεολαία .

Αυτή την εβδομάδα, με όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα να έχουν επιστρέψει από τα Χριστούγεννα, ο αντίκτυπος του ιού είναι και πάλι θέμα, με ορισμένους γονείς να είναι δυσαρεστημένοι με την υποχρέωση των παιδιών να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Την  Δευτέρα στην πρωτεύουσα Βέρνη, περίπου 500 άτομα διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε τέτοια μέτρα.

Επίσης τη Δευτέρα, η Tox Info Suisse, η οποία καταγράφει κρούσματα δηλητηριάσεων κάθε χρόνο, σημείωσε μια «ανησυχητική αύξηση» των «σκόπιμων δηλητηριάσεων» το 2021 μεταξύ των ατόμων κάτω των 16 ετών.

Ο αριθμός τέτοιων περιπτώσεων αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά οι περιπτώσεις  του 2021 ήταν ωστόσο σημαντικά αυξημένες, δήλωσε η Tox Info Suisse: 934 κρούσματα καταγράφηκαν μετά από 650 το προηγούμενο έτος, αύξηση 40%.

Η ομάδα είπε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να εξετάσει εάν η άνοδος συνδέεται ή όχι με τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία.

Ο οργανισμός μελέτης νεολαίας της Ελβετίας  συμπληρώνει, ότι ενώ η πλειονότητα των περιπτώσεων που αφορούν μικρά παιδιά είναι ατυχήματα με οικιακά ή βιομηχανικά προϊόντα, για εφήβους και ενήλικες οι περισσότερες περιπτώσεις είναι σκόπιμες και οφείλονται σε απόπειρες αυτοκτονίας (70%) ή σε θέματα κατάχρησης ουσιών (14%).

 

Πηγή: swissnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έρευνα και Αποτέλεσμα Η Κάνναβη Αποτρέπει την Μόλυνση από COVID-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κίνα Τα 6G Πραγματικότητα πλέον 10 με 20 φορές ταχύτερο από το 5G



                                                   

                                                       Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ

                                                  Κάθε Κυριακή στις 5.οο το απόγευμα 

                                                                   (6 ώρα Ελλάδας)