Breaking News

Κίνα Τα 6G Πραγματικότητα πλέον 10 με 20 φορές ταχύτερο από το 5G

 


Η Κίνα σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας 6G, 10 έως 20 φορές ταχύτερη από το 5G

Η Κίνα πραγματοποίησε την ταχύτερη στον κόσμο μετάδοση σε πραγματικό χρόνο για ασύρματη επικοινωνία terahertz (THz), η οποία είναι 10 έως 20 φορές υψηλότερη από τα δίκτυα 5G, ανακοίνωσε την Τρίτη το Purple Mountain Laboratory.

Με ένα οικιακό ανεπτυγμένο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας 360-430 GHz υψηλής τεχνολογίας, το εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας στη Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu της ανατολικής Κίνας, έχει επιτύχει 6G προσανατολισμένη στα 100-200 Gbps (gigabits ανά δευτερόλεπτο) THz σε πραγματικό χρόνο .

 

Ο διευθυντής και υπεύθυνος έρευνας κ. Xiaohu, επικεφαλής της  ομάδας έρευνας του εργαστηρίου, είπες ότι οι τεχνολογίες μετάδοσης terahertz είναι θεμελιώδεις για τα δίκτυα 6G και θα χρησιμοποιηθούν ευρέως πολύ σύντομα, για την πραγματοποίηση ταχύτερων εκπομπών και σε εφαρμογές νέου τύπου όπως το AR, το VR και το metaverse.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες terahertz μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εκτενώς στην επικοινωνία στο διάστημα και μεταξύ δορυφόρων και για να πραγματοποιηθεί τελικά η ολοκληρωμένη επικοινωνία διάστημα-γη-θάλασσα, πρόσθεσε.

Οι Κινέζοι ''τρέχουν'' με μια πρωτοφανή ταχύτητα σε ότι αφορά την έρευνα σε νευραλγικούς τομείς της Οικονομίας, στην Ιατρική, Βιοτεχνολογία, στο Διάστημα, στους Αμυντικούς Εξοπλισμούς κ.λ.π. αφήνοντας  πίσω με μεγάλη διαφορά αρκετές χώρες.

Επίσης τονίζεται από διάφορες στρατιωτικές υπηρεσίες πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέας γενιάς πυραύλους κρούσης βεληνεκούς απεριορίστου, καθώς ο έλεγχος τους μπορεί να γίνει από το Διάστημα. Επίσης μπορούν να εκτοξευθούν από και προς στόχους επιφανείας ή υποθαλάσσια.


Πηγή: CNN


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Ξέρετε το τηλέφωνο Black Berry ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Νέα Χρονιά Νέοι Νόμοι Νέα ζωή




                                     Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ
                                                με τον Αντώνη Παπαντωνίου
                                        κάθε Κυριακή στις 5.οο το απόγευμα
                                                          (6 ώρα Ελλάδας)