Breaking News

Τζαμπατζήδες Ιταλοί στην Αλβανία και Μελόνι


 Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας  πλήρωσε τον λογαριασμό σε εστιατόριο στην Αλβανία για γκάφα «ηλίθιων» τουριστών. Ιταλοί τουρίστες στην Αλβανία αφού έφαγαν σε εστιατόριο σηκώθηκαν κι έφυγαν σαν κύριοι... Μόνο που δεν πλήρωσαν. 

Πριν φύγουν χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό τους, οι τέσσερις Ιταλοί τουρίστες έκαναν κομπλιμέντα για το φαγητό με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Η ιταλική κυβέρνηση παρενέβη -με την κυρία Μελόνι η οποία βρίσκεται για διακοπές στην Αλβανία καλεσμένη του Έντι Ράμα-  για να καλύψει τον λογαριασμό τεσσάρων Ιταλών τουριστών που έφυγαν από εστιατόριο στην Αλβανία χωρίς να πληρώσουν λογαριασμό περίπου 80 ευρώ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Μπεράτ και έχει προσελκύσει τεράστια προσοχή των μέσων ενημέρωσης τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αλβανία.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έθεσε το θέμα στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι κατά την επίσημη επίσκεψή της στη χώρα, η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Σε απάντηση, η Giorgia Meloni φέρεται να έδωσε εντολή στον Ιταλό πρέσβη να διευθετήσει τον απλήρωτο λογαριασμό, αναφερόμενος στους τουρίστες ως «ηλίθιους», σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa.

Η ιταλική πρεσβεία στην Αλβανία επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι πληρώθηκε ο λογαριασμός μέσω της πρεβείας, ο οποίος φέρεται να ήταν περίπου 80 ευρώ.  Η δήλωση τόνισε τη δέσμευση της Ιταλίας να ακολουθεί τους κανόνες και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και εξέφρασε την ελπίδα ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Είπε: «Οι Ιταλοί σέβονται τους κανόνες και ξεπληρώνουν τα χρέη τους και ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους επεισόδια δεν θα ξανασυμβούν».

Ο Francesco Lollobrigida, υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας και ο κουνιάδος της Giorgia Meloni, ο οποίος συμμετείχε στις διακοπές της Ιταλίδας Πρωθυπουργού στην Αλβανία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η πληρωμή του λογαριασμού ήταν θέμα υπερηφάνειας.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι είναι μεταξύ των Ιταλών που όλο και περισσότερο επιλέγουν την Αλβανία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές φέτος, διαφημίζοντας έτσι την Αλβανία σαν τουριστικό προορισμό.

Η Μελόνι πέρασε μαζί με την οικογένειά της λίγες ημέρες αυτήν την εβδομάδα στην Αλβανία προσκεκλημένη του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, καθώς η χώρα του γνώρισε τουριστική έκρηξη αυτό το καλοκαίρι, προσελκύοντας επισκέπτες με τις παραλίες της λευκής άμμου και τις χαμηλές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Εντι Ράμα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη αυτήν την εβδομάδα ότι η Αλβανία αναμένει 500.000 επισκέπτες από την Αλβανία αυτήν την χρονιά. Πολλοί είναι οι Ιταλοί που απέφυγαν τα εσωτερικά ταξίδια φέτος λόγων των υψηλών τιμών και ταξίδεψαν στην Αλβανία όπου τα καταλύματα και οι υποδομές στις πλαζ είναι φθηνότερες.

Πηγή   La Stampa.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τουρκικά Drones και Πελάτες σε Όλο τον Κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τέλος η Κίνα