Breaking News

Τεχνητό Ήλιο Δημιούργησαν οι Κινέζοι

 


Ο «τεχνητός ήλιος» της Κίνας επανέρχεται και λειτουργεί ξανά, καταρρίπτοντας ρεκόρ.

Ένα από τα έργα παραγωγής «τεχνητού ήλιου» της Κίνας ξεκίνησε ξανά για έναν νέο γύρο δοκιμών, με στόχο την επίτευξη υψηλότερης και μεγαλύτερης διάρκειας θερμοκρασίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας.

Το "πειραματικό προηγμένο υπεραγώγιμοω  tokamak" ή EAST της Κίνας είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή τεχνολογιών πυρηνικής σύντηξης που έχουν τη δυνατότητα να τερματίσουν τον ενεργειακό αγώνα της ανθρωπότητας παρέχοντας ατελείωτη καθαρή ενέργεια στα όρια. Η συσκευή χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία για να περιορίσει το καύσιμο σύντηξης με τη μορφή πλάσματος.

Συσκευές όπως το EAST ονομάζονται συχνά «τεχνητοί ήλιοι» επειδή παράγουν ενέργεια με τρόπο παρόμοιο με τον  Ήλιο στο ηλιακό μας σύστημα.

Τα νέα για τις δοκιμές ήρθαν αφού το China Media Group κατέγραψε την επίδοση ρεκόρ της EAST τον Μάιο ως την Νο. 1 ιστορία επιστημονικής τεχνολογίας της Κίνας για το 2021. Η συσκευή σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας σε θερμοκρασία 120 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου για 101 δευτερόλεπτα. Επίσης στους 70 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου για 17 ολόκληρα λεπτά.

Να σημειωθεί πως ο Ήλιος παράγει θερμοκρασίες  15 εκατομμύρια βαθμούς  Κελσίου.

Για τον νέο γύρο δοκιμών, το EAST εξοπλίστηκε με μια αναβαθμισμένη γεννήτρια θερμότητας, σύμφωνα με τον Song Yuntao, διευθυντή του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (ASIPP).

Ο Qian Jinping, ένας ερευνητής της ASIPP που διαχειρίζεται τα πειράματα EAST, είπε στο Xinhua στην αίθουσα ελέγχου ότι η EAST εκφόρτιζε ηλεκτρισμό περισσότερες από 100 φορές την ημέρα για να βελτιώσει την απόδοσή της.

Οι δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν για ενάμιση χρόνο.

Εκτός από την επανεκκίνηση του EAST, η Κίνα κατασκευάζει μια ερευνητική εγκατάσταση για την επώαση βασικών τεχνολογιών που σχετίζονται με την πυρηνική σύντηξη.

Η εγκατάσταση ονομάζεται CRAFT, συντομογραφία του "Comprehensive Research Facility for Fusion Technology". Θα γίνει μια πλατφόρμα στην οποία οι μηχανικοί αναπτύσσουν και δοκιμάζουν τα βασικά εξαρτήματα του αντιδραστήρα ενέργειας σύντηξης.

Το Κινεζικό Πρόγραμμα Τεχνητών Ήλιων αναμένεται  να ολοκληρωθεί γύρω στο 2024 σύμφωνα με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.

 

Πηγή:  chinatoday


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Νέα Χρονιά Νέοι Νόμοι Νέα ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Χιλιάδες Πλαστά Πιστοποιητικά Covid Αποκαλύφθηκαν





                                                          Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ 
                                        κάθε Κυριακή στις 5.οο το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδας)
                                                           με τον Αντώνη Παπαντωνίου