Breaking News

Ελβετία Χιλιάδες Πλαστά Πιστοποιητικά Covid Αποκαλύφθηκαν


 Χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά Covid-19 αποκαλύφθηκαν στην Ελβετία

Ποινική δίωξη έχει κινηθεί στην Ελβετία μετά την ανακάλυψη περίπου 8.000 πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού Covid-19 που εκδόθηκαν στο ανατολικό καντόνι του Σεντ Γκάλεν.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα πλαστά έγγραφα παραδόθηκαν από άτομα που εργάζονταν σε ιδιωτικά κέντρα δοκιμών που είχαν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών. Υποτίθεται ότι η απάτη ήταν μια απάτη που κερδίζει χρήματα με τους παραλήπτες να χρεώνονται για τα πλαστά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία αποκαλύπτει απάτες πλαστών πιστοποιητικών στην Ελβετία, αλλά είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει έρθει στο φως μέχρι στιγμής.

Επίσης βρέθηκαν  στο καντόνι Vaud  στη Γενεύη, το Σαφχάουζεν, στη Ζυρίχη,  αλλά δεν συγκρίνονται με την ποσότητα του Σεντ Γκάλεν.  Στη Γενεύη, το Σαφχάουζεν,  στη Ζυρίχη  περιλάμβαναν  μερικές εκατοντάδες πιστοποιητικά.

Τα πλαστά πιστοποιητικά του St Gallen  αλλά και όλων όσων έχουν εκδοθεί, έχουν όλα ακυρωθεί, δήλωσαν οι αρχές την Πέμπτη. Δεν είχαν εκδοθεί πλαστά πιστοποιητικά  από επίσημα κέντρα δοκιμών  των καντονιών, αυτό διευκρινίζει η Αστυνομία.

Τόσο οι άνθρωποι που έκαναν τις πλαστογραφίες όσο και όποιος τις αποδέχτηκε εν γνώσει του αντιμετωπίζουν πιθανές ποινές φυλάκισης ή πρόστιμα εάν κριθούν ένοχοι.

Περίπου το 67% του πληθυσμού της Ελβετίας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού και το 20% των ανθρώπων έχουν λάβει αναμνηστικά εμβόλια μέχρι στιγμής.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, φτάνοντας τα 11.451 κρούσματα την Πέμπτη.

Στις 20 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση διέταξε νέους περιορισμούς σε δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις. Οι νέοι κανόνες απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό σε μη εμβολιασμένα άτομα.

 

Πηγή: Swiss review


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γερμανία Έλλειψη Εμβολίων για το πρώτο 3μηνο του 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  4 Προτάσεις για Θετική Εκπαίδευση του Μυαλού μας.

 





                                   Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου 

                                                                     Ναύαρχο ε.α. - Νομικό

                                   Κάθε Κυριακή στις 5.οο ή ώρα το απόγευμα ( 6 ώρα Ελλάδας )