Breaking News

Γερμανία Έλλειψη Εμβολίων για το πρώτο 3μηνο του 2022


 Γερμανία: Ανακάλυψε ότι έχει έλλειψη εμβολίων

Έλλειψη εμβολίων ανακάλυψε ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Karl Lauterbach. Όπως είπε, βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις εταιρείες των εμβολίων, προκειμένου να αυξήσουν τις παραδόσεις.

«Έχουμε έλλειψη εμβολίων για το πρώτο τρίμηνο και δουλεύω ήδη εδώ και αρκετές ημέρες για να τη διορθώσω», είπε ο Lauterbach, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να μεταφέρω ένα θετικό μήνυμα για αυτό τις επόμενες ημέρες. Όμως είναι σωστό ότι έχουμε πολύ λίγα εμβόλια και αυτό ξάφνιασε πολλούς, μεταξύ αυτών και εμένα, όταν κάναμε την απογραφή», δήλωσε.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Γερμανίας είναι λιγότερο επιτυχημένο σε σχέση με άλλων ανεπτυγμένων χωρών, καθώς το 69,7% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στη Γαλλία πλησιάζει το 80% και στην Ιταλία το 75%. Ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. 

Ο νέος καγκελάριος Olaf Scholz, έχει στηρίξει την ιδέα να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός και το κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει σχετικά τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή:  Bloomberg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πώς επιστήμονες έλυσαν το 1.400 ετών μυστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γρήγορη Ιστορία του Αγίου Όρους



                                      Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου
                                         Κάθε Κυριακή στις  5.οο το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδας)
                                                   Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube