Breaking News

Ελβετία Παράταση των Μέτρων κατά Covid για άλλους 12 μήνες


Παράταση για 12 μήνες τα μέτρα κατά του Covid

Ο δωρεάν έλεγχος για ασυμπτωματικούς ανθρώπους εγκαταλείφθηκε στα μέσα Οκτωβρίου προκαλώντας ευρεία κριτική

Το ελβετικό κοινοβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει μια σειρά οικονομικών αποζημιώσεων για άτομα και εταιρείες που έχουν πληγεί περισσότερο, από τους περιορισμούς της κυβέρνησης κατά του Covid.

Στο πλαίσιο της νομοθετικής τροποποίησης, η κυβέρνηση θα αναλάβει και πάλι το κόστος για τα τεστ Covid υπό προϋποθέσεις. Ο δωρεάν έλεγχος για ασυμπτωματικούς ανθρώπους ανεστάλη στα μέσα Οκτωβρίου.

Και τα δύο κοινοβούλια συμφώνησαν επίσης την Τετάρτη να παρατείνουν μέχρι το τέλος του 2022 τα επιδόματα ανεργίας καθώς και τις αποζημιώσεις για βραχυχρόνια εργασία και πληρωμές για περιπτώσεις που δηλώνονται στα όρια του μέσου όρου του βιοτικού επιπέδου.

Οι ισχύοντες κανονισμοί πρόκειται να εξαντληθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Είναι η τέταρτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020 που το κοινοβούλιο τροποποιεί τον νόμο Covid.

Δύο προηγούμενες μεταρρυθμίσεις αμφισβητήθηκαν από κυβερνητικούς επικριτές, αλλά οι ψηφοφόροι επικύρωσαν ξεκάθαρα τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις στα δημοψηφίσματα που έγιναν  τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.

Κανένα μεγάλο πολιτικό κόμμα δεν τάχθηκε ενάντια στην τελευταία αναθεώρηση γα τα μέτρα ενάντια στον covid19.

Σε αντίθεση με μια προηγούμενη μεταρρύθμιση, το δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα δεν αντιτάχθηκε στην τροπολογία, λέγοντας ότι αποδέχτηκε την ετυμηγορία των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα  του Νοεμβρίου.

Στο κόκκινο πάλι ο Προϋπολογισμός  της Ελβετίας

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τον τακτικό εθνικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ο οποίος προβλέπει έλλειμμα 2,3 δισεκατομμυρίων CHF (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία συμφώνησαν την Πέμπτη σε επιπλέον δαπάνες ύψους 236 εκατομμυρίων CHF, ιδίως για σιδηροδρομικά έργα, γεωργικές επιδοτήσεις και ενεργειακά προγράμματα.

Τα δύο κοινοβούλια επέμειναν επίσης σε περικοπή δαπανών για την ομοσπονδιακή διοίκηση, παρά την αντίθεση του υπουργού Οικονομικών, Ουέλι Μάουρερ.

Συνολικά, ο εθνικός προϋπολογισμός αποτελείται από περίπου 78,6 δισεκατομμύρια CHF σε έσοδα και 80,7 δισεκατομμύρια CHF σε δαπάνες για το 2022.

Η κυβέρνηση παρουσίασε σχέδια για έλλειμμα σχεδόν 2,2 δισεκατομμυρίων CHF.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο κοινοβούλιο, ο Μάουρερ προειδοποίησε για τις τρομερές οικονομικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε δύο φορές πριν ξοδέψουμε τα χρήματά μας και δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά έργα πολυτελείας», είπε.

Η πολιτική αριστερά αντέτεινε ότι τα οικονομικά της Ελβετίας ήταν αρκετά υγιή σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Είναι η δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά που οι ελβετικές αρχές προβλέπουν έλλειμμα.


Πηγή: Swiss Report

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ    Έρχονται τα Ταξί Χωρίς Οδηγό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Dark Web Συλλήψεις 150 ατόμων από την Europol




Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ
Με τον Αντώνη Παπανωνίου 
Ναύαρχο ε.α. - Νομικό
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube