Breaking News

Έντομα και Μαζική Φθηνή Διατροφή Μονόδρομος Πλέον

 


Πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με μια ολλανδική εταιρεία που αυτοαποκαλείται «παγκόσμιος ηγέτης στα συστατικά των εντόμων», για την προώθηση της «περισσότερης βιώσιμης παραγωγής πρωτεΐνης» στην Αμερική, κάτι που προωθείται και στην Ευρώπη

Η Tyson Foods και ο Ολλανδός προμηθευτής Protix θα δημιουργήσουν εργοστάσιο συστατικών εντόμων στις ΗΠΑ

Η Tyson Foods με έδρα το Springdale πρόκειται να συνεργαστεί με την Protix , μια ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται σε συστατικά εντόμων, προκειμένου να παράγει πιο βιώσιμη πρωτεΐνη.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Tyson Foods 

«Η συνεργασία μας με την Protix αντιπροσωπεύει την τελευταία στρατηγική επένδυση της Tyson Foods σε πρωτοποριακές λύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση», δήλωσε στην ανακοίνωση ο John R. Tyson, οικονομικός διευθυντής της Tyson Foods. «Ο κύκλος ζωής των εντόμων παρέχει την ευκαιρία για πλήρη κυκλικότητα στην αλυσίδα αξίας μας, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο σύστημα διατροφής για το μέλλον».

Η Protix είναι μια πλήρως ολοκληρωμένη εταιρεία συστατικών εντόμων, η οποία παράγει και επεξεργάζεται 14.000 μετρικούς τόνους ετησίως στις εγκαταστάσεις της στην Ολλανδία, η οποία λειτουργεί από το 2019. Εξυπηρετεί μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες στις βιομηχανίες τροφών, συμπληρωμάτων διατροφής, τροφών για κατοικίδια, υδατοκαλλιέργειας, ζωοτροφών και βιολογικών λιπασμάτων. Η ζήτηση για συστατικά εντόμων συνεχίζει να αυξάνεται.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα στη διεθνή αναπτυξιακή μας στρατηγική», δήλωσε ο CEO της Protix, Kees Aarts. «Η στρατηγική συνεργασία της Tyson Foods και της Protix προωθεί την κοινή μας δουλειά προς τη δημιουργία υψηλής ποιότητας, πιο βιώσιμης πρωτεΐνης χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις. Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμέσως τα υπάρχοντα υποπροϊόντα τους ως πρώτη ύλη για τα έντομά μας. Αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Protix και επιταχύνει σημαντικά τη φιλοδοξία μας να αναπτυχθούμε μέσω διεθνών συνεργασιών».


Ως μέρος της επένδυσης, η Tyson Foods και η Protix σχηματίζουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή ενός εργοστασίου συστατικών εντόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την τοποθεσία. Θα στεγάσει ένα κλειστό σύστημα για την υποστήριξη όλων των πτυχών της παραγωγής πρωτεΐνης εντόμων, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής, της επώασης και της εκκόλαψης των προνυμφών των εντόμων.

Το εργοστάσιο στοχεύει να εξυπηρετήσει την αγορά αλεύρων. Επίσης τροφών για κατοικίδια. Εκτός από τα συστατικά για τις βιομηχανίες υδατοκαλλιέργειας και τροφών για ζώα συντροφιάς, οι επεξεργασμένες προνύμφες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά σε ζωοτροφές και φυτά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η ολλανδική εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστατικών με βάση τα έντομα στον κόσμο. Η συνεργασία της με τον Αμερικανό «γίγαντα» σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη στην προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος διατροφής με δικαιολογία την καταπολέμησης της φερόμενης «κλιματικής αλλαγής».

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας δεν έγιναν γνωστές.

Οι μετοχές της Tyson Foods (NYSE: TSN) διαπραγματεύθηκαν περίπου 0,5% στα 47,66 δολάρια την αργά το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: talkbusiness

Σ.Σ. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο πόλεμος της Γάζας και οι πολλαπλές ερμηνείες του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κίνα το Σκεπτικό Μιας Διαφορετικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης