Breaking News

Χημικά από το Ισραήλ σε Σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

 


Το Ισραήλ σχεδιάζει να γεμίσει τις υπόγειες σήραγγες στη Γάζα με θανατηφόρα αέρια νέυρων και χημικά όπλα προκειμένου να εξολοθρεύσει  « σίγουρα, γρήγορα και αποτελεσματικά» πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με ένα ανησυχητικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Middle East Eye , δόθηκε το πράσινο φως σε ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους να γεμίσουν τις υπόγειες σήραγγες στη Γάζα, με διεθνώς απαγορευμένα αέρια ως μέρος μιας μαζικής αιφνιδιαστικής επίθεσης.

Οι διάφορες ομάδες της Παλαιστινιακής αντίστασης αναμένουν από το Ισραήλ να γεμίσει τις σήραγγες της Χαμάς με νευρικό αέριο και χημικά όπλα υπό την επιτήρηση των κομάντο της ειδικής Δύναμης Δέλτα των ΗΠΑ ως μέρος μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Middle East Eye ανώτερη αραβική πηγή που συμμετέχει στις Παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ελπίζουν να επιτύχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού προκειμένου να διεισδύσουν στην συνέχεια στις σήραγγες της Χαμάς, να διασώσουν περίπου 220 ομήρους και να εξοντώσουν στρατιώτες οι οποίοι ανήκουν στις Ταξιαρχίες al-Qassam της Χαμάς, ανέφερε η πηγή σε δήλωση, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες προέρχονται από μια διαρροή που προέρχεται από υψηλά κλιμάκια του στρατού των ΗΠΑ.

Η Middle East Eye δεν μπόρεσε τελικά να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες από την διαρροή των υψηλά ισταμένων του στρατού των ΗΠΑ.

«Το σχέδιο εξαρτάται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ώστε να κερδίσουμε αποφασιστικά τη μάχη, χρησιμοποιώντας έστω και διεθνώς απαγορευμένα αέρια, ιδιαίτερα νευρικά αέρια, και χημικά όπλα. Μεγάλες ποσότητες νευρικού αερίου θα διοχετεύονταν στις σήραγγες ενώ οι είσοδοι θα είναι σφραγισμένες», είπε η πηγή.

Η US Delta Force θα επιβλέπει « τις μεγάλες ποσότητες ειδικού νευρικού αερίου που θα διοχετευθεί στις σήραγγες της Χαμάς, και που θα είναι ικανές να παραλύσουν τη σωματική ανθρώπινη κίνηση για ένα χρονικό διάστημα μεταξύ έξι και 12 ωρών».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μόλις τα αέρια παράλυσης δράσουν τότε οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κ Ισραήλ, θα διεισδύσουν στις σήραγγες, στην προσπάθεια τους να σώσουν τους ομήρους και να εξοντωθούν όσοι περισσότεροι στρατιώτες του al-Qassam είναι δυνατόν», πρόσθεσαν.

Η Middle East Eye απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για σχολιασμό, αυτής της είδησης αλλά δεν έλαβε τίποτα μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης. Αντίθετα απειλήθηκαν με μηνύσεις οι δημοσιογράφοι και η διεύθυνση της ενημερωτικής αυτής ιστοσελίδας.

Δηλώσεις του Νετανιάχου: Με τη βαθιά μας πίστη στην αιωνιότητα του εβραϊκού λαού, θα δούμε την προφητεία του Ησαΐα κατά της Χαμάς και των εχθρών του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση κατά της Γάζας αλλά και για άλλες ειδικού τύπου επιχειρήσεις και είπε: «Θα δούμε την προφητεία του Ησαΐα εναντίον της Χαμάς».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έκανε μια δήλωση τύπου σχετικά με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τη χερσαία επιχείρηση που φέρεται να πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δείχνοντας τη χερσαία επιχείρηση που σχεδιάζουν κατά της Γάζας είπε: «Ετοιμαζόμαστε για τη χερσαία επιχείρηση. Δεν θα δώσω λεπτομέρειες για το πότε και πώς θα συμβεί. Δεν θα δώσω λεπτομέρειες για τις αξιολογήσεις που λάβαμε υπόψη. «Οι περισσότερες από αυτές τις εκτιμήσεις είναι άγνωστες στο ισραηλινό κοινό και αυτό είναι καλό». Είπε στην δήλωσή του.

Σημειώνοντας ότι « ναι, όπλα έρχονται στο Ισραήλ από το εξωτερικό», ο Νετανιάχου τόνισε ότι θα συνεχίσουν την προμήθεια περισσότερου οπλισμού και είπε: «Ενθαρρύνουμε τους πολίτες και ειδικά τους νέους μας να εκπαιδέυονται και να χρησιμοποιούν όπλα, αλλά το κάνουμε αυτό ελεγχόμενα» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή στα Ισραηλινά σχολεία και την εισαγωγή μαθημάτων εκπαίδευσης σε όπλα χειρός απο μαθητές. 

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που έγιναν κατά της κυβέρνησης από το ισραηλινό κοινό λόγω των επιθέσεων που πραγματοποίησε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου απάντησε ως εξής:

«Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια πολύ σκοτεινή μέρα στην ιστορία μας. Θα διερευνήσουμε τι συνέβη νότια από εμάς στα σύνορά μας με τη Γάζα και όλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, θα πρέπει να απαντήσουν. Όλα αυτά όμως θα γίνουν μετά τον πόλεμο».

Γίνετε Μέλη στο κανάλι μας στο YouTube

«ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΑΪΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΜΑΣ»

Απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς πολίτες, στο τέλος της ομιλίας του, ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι θα δουν την «προφητεία» στο βιβλίο του «Ησαΐα» της Τορά κατά της Χαμάς και είπε:

"Τώρα είναι η ώρα να συγκεντρωθούμε για έναν και μόνο σκοπό: Να προχωρήσουμε γρήγορα για να πετύχουμε την απόλυτη νίκη. Με την κοινή μας δύναμη και τη βαθιά μας πίστη στη δικαιοσύνη μας και στην αιωνιότητα του εβραϊκού λαού, θα δούμε την προφητεία του Ησαΐα εναντίον της Χαμάς". Δεν θα υπάρξουν πια νέα για βία από τη χώρα των Παλαιστινίων, για δολοφονίες, ληστείες και καταστροφές στην πατρίδα μας, και θα ξανακτίσουμε τα τείχη μας. 

Σωτηρία, θα ονομάσετε τις πύλες σας Έπαινο» (Ησαΐας 60:18).

Πηγή: Haber, Middle East Eye


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Έντομα και Μαζική Φθηνή Διατροφή Μονόδρομος Πλέον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο πόλεμος της Γάζας και οι πολλαπλές ερμηνείες του