Breaking News

ΚΙΝΑ Απάντηση στον Τράμπ για κοροναιό


kina-apantisi-ston-tramp-gia-koronaio
Ο πρόεδρος Τραμπ, μεταξύ των άλλων αβάσιμων κατηγοριών και συμβουλών στα διαγγέλματά του στον αμερικάνικο λαό, είχε δηλώσει στις 15 Απριλίου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει αν ο κορωνοϊός που προκάλεσε την πανδημία προέρχεται από εργαστήριο της Γιουχάν.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν (WIV) και διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Βιολογικής Ασφάλειας Γιουάν Ζιμίνγκ μίλησε στο πρακτορείο Reuters και ξεκαθάρισε τι πραγματικά ισχύει αντιδρώντας στις δηλώσεις του Αμερικάνου Προέδρου.
Δήλωσε ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γιουχάν όχι μόνο δεν είχε τον πρόθεση να παράγει κορωνοϊό αλλά δεν έχει καν την ικανότητα να σχεδιάσει και να δημιουργήσει έναν νέο κορωνοϊό. Ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες στο γονιδίωμα του Sars CoV-2 που να δείχνουν ότι δημιουργήθηκε από ανθρώπους.
Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ινδίας που είχε ξεκινήσει κάποιες από τις θεωρίες ότι ο ιός δημιουργήθηκε από ανθρώπους σε εργαστήριο απέσυρε τη θεωρία, ήταν όμως ήδη αργά καθώς διαδόθηκε και έφτασε να γίνεται επίσημη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Γιουάν Ζιμίνγκ ήταν κάθετος και σε αυτό το θέμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιών τα τελευταία χρόνια προέρχεται από τη στενή επαφή των ανθρώπων με άγρια ζώα, την κλιματική αλλαγή αλλά και την ανθρώπινη δραστηριότητα που επεκτείνεται διαρκώς. Αυτό ισχύει και για τους 7 γνωστούς, ως σήμερα κορονοϊούς.


Ακολουθήστε μας στο Facebook