Breaking News

Κορωνοϊός Σκόπια 200 κρούσματα την ημέρα


koronoios-skopia-200-krousmata-tin-imera
Κορωνοϊός - Σκόπια: Για πρώτη φορά πάνω από 200 κρούσματα σε μια μέρα
Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα, στη χώρα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 205 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ έξι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο.
Προηγουμένως, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα είχε σημειωθεί στις 13 Ιουνίου, όταν είχαν καταγραφεί 196 κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα Σκόπια ανέρχεται πλέον στα 7.777, ενώ των θυμάτων στους 368.
Τα περισσότερα από τα 205 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφηκαν στα Σκόπια (60 κρούσματα) και ακολούθως στο Σβέτι Νίκολε (29), στο Γκόστιβαρ (23) και στο Ντέμπαρ (17).
Τις περασμένες 24 ώρες διενεργήθηκαν 1728 τεστ κορωνοϊού στη χώρα. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 74.418 δείγματα στη χώρα.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε πως από χθες, Πέμπτη, 9 Ιουλίου, όσοι πολίτες της Σερβίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιθυμούν να εισέρχονται στην επικράτεια της χώρας υποχρεούνται να προσκομίζουν στις συνοριακές διαβάσεις αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού, το αργότερο 72 ώρες πριν την άφιξη τους.
Οι τέσσερις παραπάνω χώρες θεωρούνται χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων και θυμάτων της Covid-19 το τελευταίο διάστημα.