Breaking News

Κρήτη Ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου παραχωρεί σε Άστεγους


Ιδιοκτήτης στην Κρήτη παραχωρεί το ξενοδοχείο του για να φιλοξενηθούν άστεγοι

Μαθήματα ανθρωπιάς είναι έτοιμος να δώσει ένας ξενοδόχος στην Κρήτη, που θα παραχωρήσει την επιχείρησή του που είναι κλειστή, για να φιλοξενηθούν 300 άστεγοι.

Σε ένα μήνα αναμένεται θα έρθει στο Ηράκλειο από τη Γερμανία, ένας ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Κρήτη, με σκοπό να είναι έτοιμο μέχρι το Μάρτιο για να λειτουργήσει το «το σπίτι της αγάπης» και να φιλοξενήσει περισσότερους από 300 αστέγους.

Στο νησί σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 αστέγοι που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στα παγκάκια και η ενέργεια αυτή έρχεται στην ουσία να υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους, με μία πρωτοβουλία σπάνιας προσωπικής ευαισθησίας.

Ο Μηνάς Χατζηδάκης, άστεγος κι ο ίδιος μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, είπε ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά έκανε το θαύμα της και η δημιουργία Κέντρου Αστέγων Κρήτης θα πάρει «σάρκα και οστά» το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η διαμονή θα είναι στην Αμμουδάρα που είναι το ξενοδοχείο και ο ιδιοκτήτης του θα το παραχωρήσει για 20 χρόνια.

Το διάστημα αυτό αναπτύσσεται ένα ιδιότυπο δίκτυο αλληλεγγύης προς τους αστέγους, στους οποίους τις μέρες αυτές παρέχονται τσάντες με τρόφιμα. Το δίκτυο αυτό “έτρεξαν” οι άστεγοι Μηνάς Χατζηδάκης και Όλγα Ψυχογιού που ζουν σε ένα τροχόσπιτο.

Ο Δήμος Ηρακλείου στην προσπάθειά του να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού τις μέρες αυτές των γιορτών, έδωσε υπνόσακους, κουβέρτες, σάντουιτς και υγειονομικού υλικού αντικείμενα, όπως φάρμακα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

 

Πηγή: xrisimanea

 

 

Ακολουθείστε το ellinesradio.gr στο facebook