Breaking News

Ελβετία και Ποινικά Αδικήματα

 


Τα πιο κοινά ποινικά αδικήματα στην Ελβετία. Που συμβαίνουν οι περισσότερες κλοπές ποδηλάτων

Οι στατιστικές της αστυνομικής εγκληματικότητας που δημοσιεύονται σήμερα δίνουν μια εικόνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελβετία, και δείχνουν την πανδημία της κορώνας από διαφορετική οπτική γωνία.

Τα πιο κοινά εγκλήματα

Στην Ελβετία πέρυσι καταγράφηκαν 523'062 παραβάσεις. Όπως κάθε χρόνο, η συντριπτική πλειοψηφία τους εμπίπτει στην κατηγορία των αδικημάτων κατά του ποινικού κώδικα. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ζημίες περιουσίας, κλοπή και παραβιάσεις, οι οποίες κατατάσονται σε διάφορες κατηγορίες ποινικών αδικημάτων που υπολογίζονται συχνότερα.

Αλλαγές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Συνολικά, η αστυνομία κατέγραψε λιγότερα εγκλήματα τον τελευταίο χρόνο από ό, τι το 2019. Η πτώση ήταν ιδιαίτερα αισθητή στη φάση κλεισίματος λόγω κορονοϊού, την άνοιξη. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, μειώθηκε σε περίπου το ένα τρίτο όλων των εγκλημάτων.

Οι αριθμοί που αφορούν την εγκληματικότητα στην Ελβετία, το έτος 2020 δεν μειώθηκαν μόνο για αδικήματα κατά του ποινικού κώδικα. Λιγότερα εγκλήματα μετρήθηκαν στις άλλες δύο κατηγορίες που περιγράφονται στις στατιστικές εγκλημάτων:

Εγκλήματα κατά του ποινικού κώδικα: 42,4%

Νόμος για ναρκωτικά (συμπεριλαμβανομένης της κατοχής ναρκωτικών, της κατανάλωσης και της διακίνησης): 49,4%

Αλλαγή στο βίαιο έγκλημα

Στην αρχή της πανδημίας στην Ελβετία, ο αριθμός των βίαιων εγκλημάτων μειώθηκε και έφτασε στο χαμηλότερο σημείο στα τέλη Μαρτίου. Στις αρχές του καλοκαιριού ήταν λίγο πολύ στο επίπεδο των προηγούμενων ετών

Ωστόσο , από το καλοκαίρι και μετά, η αστυνομία κατέγραψε σημαντικά πιο βίαια εγκλήματα από ό, τι τα τρία προηγούμενα χρόνια. Η εξαιρετικά υψηλή αύξηση εγκληματικότητας του Ιουνίου, ενισχύθηκε από 250 συλλήψεις που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια μιας μη εξουσιοδοτημένης διαδήλωσης στις 20 Ιουνίου 2020 στην πόλη της Ζυρίχης.

Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, ο αριθμός των βίαιων εγκλημάτων ήταν παρόμοιος με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, υπήρξαν αλλαγές στη θέση της δράσης: περίπου 5% λιγότερα βίαια εγκλήματα αναφέρθηκαν σε δημόσιους χώρους και περίπου 11% περισσότερα βίαια εγκλήματα σε ιδιωτικούς χώρους.

 

Κατά συνέπεια, η Ελβετική Ομοσπονδιακή ειδική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ενδοοικογενειακή βία ζήτησε και πάλι αυξημένη επαγρύπνηση, επειδή οι παράγοντες κινδύνου αυξάνονται από την πανδημία.

Κλοπές

Υπήρξε επίσης μια σαφής αλλαγή όσον αφορά την κλοπή κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των καταστημάτων: τα κλειστά καταστήματα λιανικής είχαν ως αποτέλεσμα λιγότερες κλοπές και απόπειρες διάρρηξης  καταστημάτων και συνέβησαν λιγότερες κλοπές σε κατοικίες. Οι διαρρήξεις σε δημόσιους χώρους παρέμειναν ακριβώς κάτω από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

Ψηφιακό έγκλημα

Για το 2020, οι στατιστικές εγκλημάτων που δημοσιεύονται ετησίως καταγράφουν επίσης εγκλήματα στον ψηφιακό χώρο για πρώτη φορά. Συνολικά σχεδόν 25.000 αδικήματα καταγράφηκαν στη νέα κατηγορία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το πιο κοινό έγκλημα είναι η απάτη στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνει δόλιες δραστηριότητες σε σχέση με διαδικτυακά καταστήματα, διαφημίσεις ακινήτων ή ψευδώς υποσχόμενες γνωριμίες και ερωτικές σχέσεις.

Τα καντόνια με την περισσότερη εγκληματικότητα

Το καντόνι της Βασιλείας-Στάντ κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ποινικών αδικημάτων ανά κάτοικο το 2020. Άλλα αστικά καντόνια όπως η Γενεύη ξεχωρίζουν επίσης από τις περισσότερες αγροτικές περιοχές, με σημαντικά περισσότερα εγκλήματα.

Σε επίπεδο περιφέρειας, μια περιοχή είναι ακόμη χειρότερα: Στην περιοχή Solothurn, η οποία αποτελείται μόνο από την ίδια την πόλη Solothurn , διαπράχθηκαν 144 εγκλήματα ανά 1.000 κατοίκους. Αυτό ακολουθείται από τις δύο πόλεις της Βασιλείας-Στάντ και της Ζυρίχης.

Το έτος 2020 ήταν το πιο ‘’ήρεμο’’ αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία (περίπου 8,5 εγκλήματα ανά 1000 κατοίκους) στην περιοχή Bernina των δήμων Graubünden Brusio και Poschiavo με περίπου 4600 κατοίκους.

Οι κλοπές ποδηλάτων κατανεμήθηκαν επίσης ανά περιοχή. Και εδώ, η πόλη Solothurn κατέχει την πρώτη θέση: Σχεδόν 20 κλοπές ανά 1000 κατοίκους αναφέρθηκαν το 2020. Ωστόσο, δεν δημοσιεύουν τα σχετικά δεδομένα όλες οι περιοχές.

 

Πηγή: watson news

 

Ακολουθείστε μας στο facebook