Ads 468x60px

Labels

ποιοι ειμαστε


Γειά σας , από το ‘Ελληνες Ράδιο.
Σας ευχαριστούμε που μας επιλέξατε , ευχόμαστε να είστε καλά και να συνεχίσετε να είστε μαζί μας.  Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε καλύτεροι .
Το ιντερνετικό ραδιόφωνο Έλληνες Ράδιο είναι η εξέλιξη  τριάντα και πλέον χρόνων παρουσίας στα ερτζιανά , αρχικά στα μεσαία  (ΑΜ) , αργότερα στα  FM και σήμερα στο διαδίκτυο. ( Όσοι ακροατές είστε από Θεσσαλονίκη και γύρω νομούς μπορείτε να μας ακούτε και στα μεσαία ( ΑΜ ) στους 1368 ΚΗΖ με  24 ωρες μουσική )

Πιτσιρίκοι μαθητές των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου ψάχναμε γνώσεις και πειραματιζόμασταν με ιδιοκατασκευές πομπών , κεραιών και με ότι άλλο μπορούσε να ανακαλύψει η παιδική μας φαντασία.
Αμέτρητες καμμένες λυχνίες , αντιστάσεις , μετασχηματιστές , τροφοδοτικά , κολλητήρια , ώρες ατελείωτες χειμώνα ή καλοκαίρι να περνάνε  μιλώντας , κατασκευάζοντας , με όνειρο να ακουστούμε όλο και πιο μακριά , όλο και πιο δυνατά.

Οι πειραματισμοί μας με τα διάφορα  ηλεκτρονικά υλικά της εποχής του 1980 και οι γνώσεις που αποκτήσαμε , η συνεχής επαφή μας  με την μουσική ελληνική και ξένη , σε συνδυασμό με την πρωτοφανή για τα τότε δεδομένα , επικοινωνία με τους ακροατές μας , μας οδήγησε όχι απλά να αγαπήσουμε το ραδιόφωνο , αλλά να το ερωτευτούμε κυριολεκτικά.
 Άλλωστε κρατάει ακόμη αυτός ο έρωτας και εξελλίσεται  με πολύ πιο ώριμη σκέψη, όπως κάθε μακροχρόνια σχέση.
Τότε μας έλεγαν ραδιοπειρατές και δεν μας ενοχλούσε καθόλου, εμείς όμως ήμασταν στην πραγματικότητα ραδιοεξερευνητές  - πομποκατασκευαστές , με απίστευτη εμβέλεια  μερικές φορές  και μάλιστα αυτοδίδακτοι.
Όλα αυτά , είναι πλέον ευχάριστες αναμνήσεις από μια εποχή που ξανάρχεται μόνο στα όνειρά μας , που καμιά φορά αναπολώντας τα παλιά , μιλάμε με νοσταλγία  για διάφορα γεγονότα  , από μια  εποχή που όλα ήταν διαφορετικά , οι συνήθειες μας , οι άνθρωποι , η κοινωνία , η Ελλάδα μας .
Βαφτίσαμε την διαδικτυακή ραδιοφωνική μας προσπάθεια Έλληνες Ράδιο γιατί είμαστε Έλληνες , μας αρέσει η χώρα μας , πιστεύουμε πως δεν έχουν χαθεί όλα για την πατρίδα μας , αγαπάμε όλα τα είδη της Ελληνικής Μουσικής , πιστεύουμε σε όλους τους Έλληνες του πλανήτη , πιστεύουμε στον πολιτισμό μας , πιστεύουμε πως μπορούμε να ξανακερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.
Κάποτε ήμασταν οι καλύτεροι , μπορούμε να ξαναγίνουμε , αρχίζοντας από τον εαυτό μας πρώτα , από μέσα μας.
Σαν Έλληνες λοιπόν ,  εμείς πρέπει και σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως εθνικότητας , χρώματος , θρησκείας , ή οποιασδήποτε άλλης διαφοράς , θα θέλαμε όμως να μας σέβονται και αυτοί γιατί κατά την γνώμη μας , αυτό είναι το σωστό , αυτό είναι το δίκαιο.
Νάμαστε λοιπόν στον Μάιο του 2013  τέσσερις άνθρωποι , με το ίδιο πάθος , με τον ίδιο πόθο, με διαφορετικά μουσικά ακούσματα , διαφορετικές γνώμες , με τελικό προορισμό το καλό  ραδιόφωνο , την συμμετοχή σας , με την ελπίδα πως μπορούμε να κάνουμε την αγάπη μας για την μουσική και το ραδιόφωνο να σας κερδίσει και  να περάσετε όμορφα μαζί μας.
Επιτρέψτε μας λοιπόν να συστηθούμε με τα μικρά μας ονόματα  όπως κάνουν οι φίλοι ,  χαμογελώντας εγκάρδια , αρχίζοντας από τον μεγαλύτερο προς τον μικρότερο.
Τάσος  ,  Χάρης ,  Στέλιος  ,  Κώστας .
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε κι εμείς έναν έναν ξεχωριστά , με τα μικρά σας ονόματα , περιμένουμε να μας πείτε την γνώμη σας , την πρότασή σας , την σκέψη σας.
Το Έλληνες Ράδιο είναι μία προσπάθεια ομαδική και σας θέλουμε μαζί μας.

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση

¨Ελληνες Ράδιο

 

Translate here please