Breaking News

Βουλγαρία εργοστάσιο πλαστών χαρτονομισμάτων στο πανεπιστήμιο


Η αστυνομία ανακαλύπτει ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων στο πανεπιστήμιο

Στο πανεπιστήμιο (που δεν κατονομάζεται) στην πρωτεύουσα Σόφια, η αστυνομία κατέσχεσε 4 εκατομμύρια δολάρια και 3,6 εκατομμύρια ευρώ πλαστά χαρτονομίσματα.

Χαρτονομίσματα αξίας 3,6 εκατ. ευρώ  και 4 εκατ. δολλαρίων βρέθηκαν σε κοινή επιχείρηση της αστυνομίας και της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη ατόμου που βρέθηκε να τυπώνει εκείνη την ώρα συνελήφθησαν, ανέφεραν οι Βούλγαροι εισαγγελείς την Τρίτη.

Η κατάσχεση αυτή των χρημάτων θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ στη χώρα, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας.

Κατασχέθηκε επίσης μηχανές εκτύπωσης και άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωση χρημάτων , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AP.

"Έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι οι συλληφθέντες, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου καθεστώτος που σχετίζεται με την εμπορία πλαστών λογαριασμών δολαρίων ΗΠΑ στην Ουκρανία και τα πλαστά ευρώ προς τη Δυτική Ευρώπη", δήλωσε ο Λούμπομιρ Γιανέφ, της ειδικής μονάδας του Υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης .

Πρόσθεσε ότι τα χρήματα, τα οποία ήταν «πολύ καλής» ποιότητας, έγιναν εκτός των κανονικών ωρών εργασίας στο Πανεπιστήμιο και τα σαββατοκύριακα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σόφιας Γκεόργκι Χαντζίεφ δεν έδωσε το όνομα του πανεπιστημίου και είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να γνωρίζουν οι αρχές του Πανεπιστημίου για την επιχείρηση εκτύπωσης πλαστών χαρτονομισμάτων.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι αξιωματικοί των ειδικών μονάδων της Βουλγαρίας συνεργάστηκαν με τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ για τον εντοπισμό πλαστών χρημάτων.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι αρχές συνέλαβαν άλλα τέσσερα άτομα αφού ανακάλυψαν πλαστά χρήματα και εξοπλισμό εκτύπωσης σε 30 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια επιχείρησης από την Ευρωπόλ και τη Μυστική Υπηρεσία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

'' Η αξία του κατασχεθέντος ποσού πλαστών χαρτονομισμάτων είναι εντυπωσιακή. τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν πολύ σοβαρή εγκληματική δραστηριότητα ''   δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Σόφιας Γκεόργκι Χατζίεφ.

Οι συλληφθέντες και ο εξοπλισμός τους αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης εγκληματικής επιχείρησης που ασχολείται με εκτυπώσεις πλαστών χαρτονομισμάτων στη Δυτική Ευρώπη, δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος της Αστυνομίας σχετικά με την μεγάλη αυτή επιτυχία της Βουλγαρικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τις μυστικές Υπηρεσίες των Η.Π.Α και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πηγή: ABC news, Reuters,

 

Ακολουθείστε το ellinesradio.gr στο facebook