Breaking News

Πιέζουν τα Καντόνια στην Ελβετία Άνοιγμα Επιχειρήσεων


Τα καντόνια πιέζουν για άνοιγμα επιχειρήσεων

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πιέζεται από όλες τις πλευρές για να τερματίσει το lockdown στις επιχειρήσεις. Ακόμη και κυβερνητικά συμβούλια ζητούν τώρα χαλάρωση των μέτρων.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο δέχεται πιέσεις από όλες τις πλευρές για άρση των μέτρων κορώνας από τις αρχές Μαρτίου. Οι εκπρόσωποι των Καντονιών ζητούν τώρα επίσης άνοιγμα των επιχειρήσεων το συντομότερο δυνατό. Ακόμη και κυβερνητικοί σύμβουλοι από τα καντόνια του Valais, της Γενεύης, του Fribourg και του Zug, όπου ο αριθμός των περιπτώσεων κορώνας είναι επί του παρόντος υψηλός, επιδιώκουν να τερματιστεί το κλείσιμο, όπως γράφουν οι Κυριακάτικες εφημερίδες στην Ελβετία.      "Η διευκόλυνση αυτή είναι τώρα δυνατή", λέει ο πρόεδρος της κυβέρνησης Valais Christophe Darbellay. Κατά την άποψή του, τα καταστήματα για μη καθημερινές ανάγκες πρέπει  να ανοίξουν ξανά. Ο διευθυντής υγείας του Φράιμπουργκ Anne-Claude Demierre υποστηρίζει ακόμη και «σταδιακό άνοιγμα εστιατορίων» 

Επιπλέον, διάφοροι εκπρόσωποι των καντονίων ζητούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να επεξεργαστεί μια στρατηγική εξόδου απο το κλείσιμο. "Χρειαζόμαστε τώρα μια καθαρή λύση ή νέες ιδέες για να ενισχύσουμε την κοινωνική ζωή", λέει ο κυβερνητικός σύμβουλος του Zug Martin Pfister.

Πρώτη χαλάρωση την Τετάρτη;

Ο υπουργός Υγείας Alain Berset θα παρουσιάσει την πρώτη χαλάρωση των μέτρων κορώνας την Τετάρτη. Μάλλον δεν είναι ο Berset, όπως λέει το υπουργείο του. Αντίθετα, το ομοσπονδιακό συμβούλιο του SP αντιδρά στις αυξανόμενες απαιτήσεις του πληθυσμού, της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Λόγω του αριθμού των λοιμώξεων, είναι πολύ νωρίς για να το ανοίξουμε διστακτικά απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι μέσω των εφημερίδων.

Προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός κατά τη φάση ανοίγματος, θα ήταν σημαντικό να παρακολουθούμε την ροής εμφάνισης της  λοίμωξης. Τα προβλήματα με την ανίχνευση επαφών προχωρούν περισσότερο από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως. Στο 87% των περιπτώσεων κορώνας, ο τόπος της λοίμωξης είναι άγνωστος. Αυτό φαίνεται σε ένα εσωτερικό έγγραφο της ομοσπονδιακής διοίκησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Αξιολογήθηκαν δεδομένα από έξι καντόνια. 

Μέχρι στιγμής θεωρείται ότι ο τόπος μόλυνσης παραμένει άγνωστος σε περίπου τις μισές περιπτώσεις. Επιπλέον, το έγγραφο παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πού πραγματοποιούνται οι γνωστές λοιμώξεις. Το 43 τοις εκατό των λοιμώξεων συμβαίνουν ιδιωτικά απο το σπίτι. Αυτό ακολουθείται από το χώρο εργασίας (23 τοις εκατό), τα σπίτια των ηλικιωμένων (9 τοις εκατό) και συναντήσεις (7 τοις εκατό). Αντίθετα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη μόλυνσης σε καταστήματα ή εστιατόρια.

Έτσι, βάσει αυτής της στατιστικής, επισημαίνουν οι επιχειρηματίες πως είναι δυνατό από την στιγμή που στα καταστήματα μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα πρόληψης, μπορούν να ανοίξουν για να αποφευχθεί μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή για τους εργαζόμενους αλλά και τους επιχειρηματίες. 


Πηγή: 20min ch


Ακολουθείστε μας στο facebook