Breaking News

Ταχύτητα και Αλληλεγγύη Στην Ελβετία


 Έντεκα άτομα χάνουν την περιουσία τους - μεγάλη αλληλεγγύη με τους πληγέντες

Μια πολυκατοικία κάηκε στο Rorschach. Έντεκα κάτοικοι έχασαν τα υπάρχοντά τους στις φλόγες. Η κοινότητα κατακλύζεται από την αλληλεγγύη προς τους πληγέντες. Έχουν γίνει πολλές δωρεές αγαθών.

Πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη το πρωί σε πολυκατοικία στο Rorschach SG . Έξι κάτοικοι κατάφεραν να σωθούν μόνοι τους από το κτίριο. Σύμφωνα με την αστυνομία καντονίου St. Gallen, η ζημιά στην περιουσία δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Ο εκπρόσωπος Pascal  Häderli  λέει ότι εξαρτάται επίσης από την αξία των αγαθών των ενοίκων.  Η καταστροφή  προσδιορίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες φράγκα. Η πολυκατοικία  καταστράφηκε ολοσχερώς,  με την αιτία της πυρκαγιάς να είναι ακόμα ασαφής.

Η κοινότητα επηρεάστηκε και κινητοποιήθηκε άμεσα .  Συνολικά έντεκα ένοικοι, συμπεριλαμβανομένης μιας τετραμελούς οικογένειας, έχασαν την περιουσία τους στη φωτιά, ανέφεραν  οι Αρχές σήμερα.  Αρκετά άτομα στο Facebook προσφέρουν υποστήριξη σε όσους έχουν πληγεί. Μια γυναίκα ρωτά: "Ξέρει κανείς τι χρειάζονται οι άνθρωποι που επηρεάζονται από τη φωτιά;" Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, για παράδειγμα, τα καταστήματα ρούχων είναι κλειστά. Κάτω από την ανάρτηση πολλοί άνθρωποι γράφουν ότι θα ήθελαν να δωρίσουν ρούχα, άλλοι προσφέρουν επίσης έπιπλα ή βελούδινα παιχνίδια για παιδιά.

Ατομική υποστήριξη

Σε μια επιστολή, η κοινωνική υπηρεσία της κοινότητας του Rorschach είπε ότι συγκλονίστηκαν από το πόσες προσφορές υποστήριξης ελήφθησαν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Προτού μπορέσει να διορθωθεί η υποστήριξη για τους αντίστοιχους κατοίκους της καμένης πολυκατοικίας, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν τι πραγματικά χρειάζονται. Δεν είναι τόσο εύκολο όταν όλα όσα σας ανήκουν έχουν γίνει στάχτη  από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της Καθολικής Ενορίας Rorschach οργανώνει το συντονισμό της βοήθειας. Έτσι τονίζει, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για δωρεές σε είδος. Το πιο σημαντικό είναι να οργανωθεί σωστά για να έχει αποτέλεσμα. Πηγαίνετε ατομικά στις ανάγκες εκείνων που πλήττονται από τη φωτιά συνεχίζει στην ανακοίνωση της η Κοινωνική Υπηρεσία. Εννέα από τα έντεκα άτομα μένουν αρχικά σε ένα ξενοδοχείο, δύο με φίλους. Ο δήμαρχος Röbi Raths λέει ότι το γραφείο κοινωνικής πρόνοιας έχει ήδη βρει κατάλληλα διαμερίσματα για να στεγασθούν.  Αυτά τα διαμερίσματα θα μπορούσαν να κατοικηθούν από τους πληγέντες  μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Είναι αξιοσημείωτο η ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν οι ΚοινωνικέςΥπηρεσίες του Καντονιού, του Δήμου, της Καθολικής Εκκλησίας  αλλά κυρίως των ανθρώπων από κάθε γωνία της  Ελβετίας , για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους στην πυρκαγιά.


Πηγή : FM1


Ακολουθείστε μας  στο facebook