Breaking News

Ελβετία έγινε το πρώτο Κοινοβούλιο Προσφύγων στη Βέρνη


Το πρώτο κοινοβούλιο προσφύγων πραγματοποιήθηκε στην ελβετική πρωτεύουσα

Περίπου 75 πρόσφυγες από 19 καντόνια και 15 χώρες συναντήθηκαν στη Βέρνη την Κυριακή για την δημιουργία του πρώτου ελβετικού κοινοβουλίου προσφύγων. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν και υπέβαλαν διάφορες προτάσεις για βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων που έχουν έρθει πρόσφατα στην Ελβετία ή βρίσκονταν στη χώρα παλαιότερα. Επίσης θέματα που συζήτησαν  είναι οι οικογενειακές επισκέψεις στον χώρο Σένγκεν για προσωρινά δεκτά άτομα, καλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση ή ότι οι μαθητευόμενοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί θα πρέπει να μπορούν να ολοκληρώσουν τη μαθητεία τους, είναι μερικά από τα αιτήματα που συζήτησαν και τελικά υπέβαλαν προς την Ελβετική κυβέρνηση  οι παρόντες, δήλωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Οικοδόμησης  Εμπιστοσύνης (NCBI), που διοργάνωσε την εκδήλωση σε μια εκκλησία.



Το κοινοβούλιο προσφύγων ψήφισε επίσης υπέρ της επέκτασης της οικογενειακής επανένωσης σε γονείς παιδιών που βρίσκονται ήδη στην Ελβετία.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας ήταν παρόντα την Κυριακή και, ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε αυτές τις απαιτήσεις που κατατέθηκαν από τους πρόσφυγες  με τη μορφή προτάσεων, στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Η Λίζα Ματζόνε από το Πράσινο Κόμμα είπε ότι πολύ συχνά έγιναν  ψηφοφορίες  στο κοινοβούλιο χωρίς όλοι οι βουλευτές να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση των προσφύγων. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα τόνισε. «Πρέπει να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του κοινοβουλίου προσφύγων και του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου».

Κάνοντας τις φωνές τους να ακουστούν

Η NCBI, μια ένωση που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες και εργάζεται κατά της βίας και των διακρίσεων, δήλωσε ότι συνομιλούν και καθοδηγούν  πολλούς πρόσφυγες  πολύ συχνά για το πώς μπορούν να εκφράσουν οι ίδιοι τις απόψεις τους, λόγω  του ότι δεν αντιπροσωπεύονται σωστά στην Ελβετία. Έτσι μια ιδέα είναι και η δημιουργία ενός κοινοβουλίου προσφύγων που θα ασχολείται με τα προβλήματα τους.

Εκπρόσωποι των ΜΚΟ Caritas και Terre des Hommes Switzerland και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) συμμετείχαν επίσης σε αυτήν την πρώτη εκδήλωση του είδους της, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Ιουνίου



Πηγή : swiss news


Ακολουθείστε μας στο facebook


Διαβάστε επίσης :   Ελβετία και στο Διάστημα. Ελβετικές εταιρείες αναπτύσσουν  Διαστημική Τεχνολογία τα τελευταία 40 χρόνια για την NASA