Breaking News

5 άγνωστα στοιχεία σχετικά με το ρούμι

 


5 άγνωστα στοιχεία σχετικά με το ρούμι

 

Το ρούμι είναι ένα ποτό που προσφέρει τεράστια ευελιξία στην κατανάλωσή του, γι’ αυτό είναι και τόσο περιζήτητο κατά την αναζήτηση αγοράς ενός οινοπνευματώδους ποτού. Υπάρχουν διάφορα είδη από ρούμι, όπως είναι το αρωματισμένο ρούμι, το παλαιωμένο ρούμι, όπως επίσης και το πικάντικο ρούμι - κάθε ένα από αυτά εξυπηρετεί και ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες. Όποια όμως και αν είναι η περίσταση, πάντοτε θα υπάρξει ένα είδος από ρούμι που θα ταιριάξει απόλυτα στις ιδιαίτερες επιθυμίες σας, αγοράζοντάς το από μια ξεχωριστή κάβα ποτών στην Αθήνα. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε 5 άγνωστες πτυχές από αυτό το δημοφιλές και περιζήτητο αλκοολούχο ποτό:

 

Το χρώμα του

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να έχετε παρατηρήσει, κοιτάζοντας τα μπουκάλια ρούμι είναι η μεγάλη ποικιλία στο χρώμα, που μπορεί να είναι διαφανές και άχρωμο έως και βαθύ σκούρο καφέ. Ο τόνος του χρώματος αυτού είναι ένας συνδυασμός παλαίωσης σε βαρέλια, με την προσθήκη ή την αφαίρεση χρώματος με άλλες τεχνικές μεθόδους.

 

Το ρούμι με τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις έχει περάσει λιγότερο χρόνο στο εσωτερικό ενός βαρελιού και συχνά αφαιρείται το χρώμα του μέσω ειδικού φιλτραρίσματος με κάρβουνο. Τα παλαιωμένα ρούμια παίρνουν βαθύτερους και σκουρότερους τόνους, καθώς παράγονται από καραμελωμένη μελάσα ή ωριμάζουν σε απανθρακωμένα βαρέλια. Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να αγοράσετε ποιοτικό παλαιωμένο ρούμι στο Wine Outlet σε συμφέρουσες και οικονομικές τιμές, απολαμβάνοντας τη φανταστική του γεύση στο ποτήρι σας.

 

Πηγή ζάχαρης

Η γεύση του ρουμιού μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την προέλευση του, καθώς και τον τύπο της ζάχαρης από την οποία αποστάζεται. Η πηγή ζάχαρης για το ρούμι είναι το ζαχαροκάλαμο, του οποίου υπάρχουν πολλές ποικιλίες, και μπορεί να αποσταχθεί είτε από φρέσκο χυμό (όπως συμβαίνει με το "Rhum Agricoles" από τη Μαρτινίκα), τη μελάσα (ο πιο συνηθισμένος στα αγγλόφωνα νησιά της Καραϊβικής) ή από σιρόπι ζαχαροκάλαμου.

 

Το ναυτικό ρούμι

Το ναυτικό ρούμι είναι ένα δυνατό ρούμι εμφιαλωμένο με 57% ποσότητα αλκοόλ. Το συγκεκριμένο ρούμι θυμίζει μια εποχή που τα πληρώματα των πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου έπιναν ρούμι, αλλά ήταν επίσης και αρκετά επιφυλακτικοί μήπως χυθεί πάνω στις ποσότητες της πυρίτιδας που περιείχαν τα πλοία τους, κάτι που οδηγούσε σε πραγματική ανάφλεξη (!), εάν η ποσότητα αλκοόλης στο ρούμι ήταν αρκετά υψηλή.

 

 

Ρούμι Solera

Το Solera είναι μια διαδικασία ωρίμανσης ποτών που προέρχεται από την Ισπανία (κυρίως με σέρι). Στόχος είναι η παραγωγή ποτών με σταθερή γεύση παλαιώνοντας ρούμι σε βαρέλια για διάφορα χρονικά διαστήματα.

 

Τα βαρέλια, που παραδοσιακά στοιβάζονται κάθετα, έχουν το παλαιότερο ρούμι στο κάτω μέρος τους και το νεότερο στην κορυφή. Όταν μια ποσότητα ρούμι λαμβάνεται από το κάτω βαρέλι, συμπληρώνεται με ρούμι από το πάνω βαρέλι, το οποίο με τη σειρά του συμπληρώνεται από το επόμενο νεότερο ρούμι έως ότου το νέο ρούμι αντικαταστήσει το κενό στην κορυφή της στοίβας.

 

 

Κοκτέιλ

Μερικά από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στον κόσμο βασίζονται στο ρούμι, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού κοκτέιλ μέντας της Κούβας, το Mojito, το εσπεριδοειδές Daquiri και ο συνδυασμός ανανά και καρύδας μιας Piña colada. Και, φυσικά, το ρούμι και η κόκα κόλα - αλλιώς γνωστά ως Cuba Libre - είναι τα αγαπημένα των ροκ σταρ και των παραθεριστών της Καραϊβικής.

 

Βέβαια, κανείς θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά προσεκτικός με την ποιότητα των ποτών, που αρκετές φορές μπορούν να περιέχουν υψηλά επίπεδα μεθανόλης που εγκυμονεί κινδύνους, όμως που μπορεί να εντοπιστεί μέσω μιας νέας συσκευής ανίχνευσης νοθευμένων ποτών που δημιουργήθηκε πρόσφατα.