Breaking News

Ελβετία και Ανυπότακτοι Εστιάτορες

 


Η ελβετική αστυνομία συνέλαβε ήδη 3 ιδιοκτήτες εστιατορίου που αρνήθηκαν να ελέγξουν ή να συμμορφωθούν με τον νόμο που αφορά τα  πιστοποιητικά Covid πελατών.

Τρεις εστιάτορες στο ελβετικό ορεινό θέρετρο του Ζερμάτ συνελήφθησαν επειδή αγνόησαν τις εντολές να κλείσουν τα εστιατόρια τους,  αφού αρνήθηκαν να ελέγξουν τα πιστοποιητικά Covid των πελατών τους. Το Zermatt είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ορεινά θέρετρα της χώρας με θέα στην κορυφή Matterhorn.

Χτές η αστυνομία συνέλαβε τους τρεις ιδιοκτήτες.  Είχε διαταχθεί να κλείσουν τα μαγαζιά τους από την Παρασκευή για δύο εβδομάδες από την  Καντονική κυβέρνηση λόγω παραβίασης των κανονισμών σχετικά με τις υποχρεώσεις πιστοποιητικού Covid για τα εστιατόρια. Οι πόρτες του εστιατορίου σφραγίστηκαν επίσημα και τοποθετήθηκαν τσιμεντόλιθοι μπροστά από την είσοδο.

Το Σαββατοκύριακο, η αστυνομία διεξήγαγε επανειλημμένους ελέγχους, αλλά οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου συνέχισαν να εξυπηρετούν τους πελάτες και να αγνοούν την αστυνομία. Αυτοσχεδίασαν τοποθετώντας μια μπάρα στα τσιμεντένια φράγματα που είχαν τοποθετήσει οι αρχές. Το εστιατόριο έγινε χώρος διαδηλώσεων από εκείνους  που είναι κατά των περιορισμών Covid που επιβλήθηκαν από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κινήματος Mass-Voll που οργανώνει διαδηλώσεις  κατά των εμβολίων, σε όλη τη χώρα.

Από την έναρξη ισχύος και την επακόλουθη επέκταση της απαίτησης για πιστοποιητικό Covid, η καντονιακή αστυνομία του Valais, σε συνεργασία με την περιφερειακή αστυνομία του Zermatt, έχει επιθεωρήσει το εστιατόριο αρκετές φορές και το είχε ήδη καταγγείλει στην εισαγγελία για αποδεδειγμένες παραβιάσεις του Διατάγματος Covid, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Η εισαγγελία του καντονίου ξεκίνησε ποινική έρευνα.

Πιο αναλυτικά οι τοπικές εφημερίδες αναφέρουν:

Στο Ζερμάτ, η αστυνομία συνέλαβε προσωρινά τρεις υπεύθυνους εστιατορίου. Είχαν αντιταχθεί στο κλείσιμο του «Walliserkanne» που διέταξε το καντόνι. Σύμφωνα με την αστυνομία, η εταιρεία δεν είχε συμμορφωθεί με την απαίτηση πιστοποιητικού.

Οι συλλήψεις έγιναν σε συντονισμό με τον εισαγγελέα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η αστυνομία του καντονίου Βαλέ. Παρά την επανειλημμένη ευαισθητοποίηση και τον διάλογο, οι ιδιοκτήτες αντιστάθηκαν στην εντολή να κλείσουν το εστιατόριο τους.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, τα εστιατόρια έπρεπε να απαιτούν το πιστοποιητικό Covid για όσους έχουν εμβολιαστεί, όσους έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και όσους έχουν αναρρώσει. Έκτοτε, η αστυνομία έχει διαπιστώσει πολλές φορές ότι οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου εστιατορίου δεν εφαρμόζουν τον έλεγχο  πιστοποιητικού covid, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Mathias Volken στο πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA.

Επίσημα σφραγισμένες είσοδοι

Η αστυνομία έγραψε τώρα ότι οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου είχαν ήδη καταγγελθεί στην εισαγγελία για παράβαση του διατάγματος για τον Covid. Την Παρασκευή, η κυβέρνηση του καντονιού ανακοίνωσε την απόφαση να κλείσει το εστιατόριο, αρχικά μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Οι είσοδοι στο εστιατόριο σφραγίστηκαν επίσημα με μεγάλους τσιμεντένιους όγκους.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες και πάλι  δεν πτοήθηκαν από το να συνεχίσουν να δέχονται κόσμο στο εστιατόριο.  Δεν το έκαναν αυτό ακόμη και όταν η αστυνομία έκλεισε την είσοδο της παμπ με τσιμεντόλιθους. Οι εικόνες αυτών των ειδικών μπλοκ έκαναν τον γύρο των social media το Σαββατοκύριακο.

Το εστιατόριο άνοιξε ξανά την Κυριακή το πρωί. Η αστυνομία έκανε εκ νέου έλεγχο και συνέλαβε και πάλι (προσωρινά) τον οικοδεσπότη και ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, όπως δήλωσε ο Βόλκεν.  Χρησιμοποιήθηκε αστυνομική βία μιας και οι συλληφθέντες κατήγγειλαν πως εξαρθρώθηκε ο δεξιός ώμος του γιού του ιδιοκτήτη κατά την σύλληψη και πως η σύζυγος του ιδιοκτήτη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς καθώς προέβαλλαν αντίσταση. Παρόντες ήταν και πελάτες στο εστιατόριο,  δύο ζευγάρια που γευμάτιζαν στη βεράντα του εστιατορίου. Ο εισαγγελέας και η αστυνομία ξεκίνησαν έρευνα.

 

 Πηγή : swiss in


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Ελβετία: Οι παγετώνες έχασαν όγκο παρά τις έντονες χιονοπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ    Είναι Αλήθεια το Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος 2 τρις μέσω Τραπεζών?