Breaking News

Πως ένας life coach μπορεί να ενισχύσει την προσωπική σας ζωή

 


Πως ένας life coach μπορεί να ενισχύσει την προσωπική σας ζωή

 

Από την ανάπτυξη της εταιρείας σας μέχρι την εξισορρόπηση των προσωπικών σας υποθέσεων, έχετε πολλά να βελτιώσετε στην προσωπική σας ζωή. Αυτή η διαρκής ανισορροπία που μπορεί να υπάρχει στη ζωή σας όμως, είναι ιδιαίτερα απαιτητική και κουραστική. Φυσικά, όλοι πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση και επαναφόρτιση των δυνάμεών μας. Ωστόσο, ενώ περιμένετε με ανυπομονησία την επόμενη άδεια και απόδραση από τη ρουτίνα σας, μπορείτε να ασχοληθείτε αντ’ αυτού με τη διαχείριση των εργασιών και των ευθυνών σας.

Ωστόσο, η επαγγελματική και η προσωπική σας επιτυχία αρκετές φορές δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Γι’ αυτό και η πολύτιμη βοήθεια ενός life coach είναι πάρα πολύ σημαντική για τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σας. Με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου personal coach, όπως η Άννα Κονταράτου, μπορείτε να καταφέρετε τις αλλαγές που επιθυμείτε και να οργανώσετε τη ζωή σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να είστε σε θέση να καταφέρετε όποιον στόχο και αν έχετε θέσει για τον εαυτό σας.

Business coach και life coach: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση ενός coach, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ ενός business coach και ενός life coach, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα τι μπορεί να χρειαστείτε για τη δική σας περίπτωση.

Με λίγα λόγια, ένας business coach βοηθά τους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διαχειριστούν και να δημιουργήσουν επιτυχημένες εταιρείες. Στην πορεία της συνεργασίας σας, σας προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς να θέσετε στόχους, να ξεκαθαρίσετε το όραμά σας και να αντιμετωπίσετε συγκεκριμένα ζητήματα. Είτε χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ είτε για να βρείτε τα σωστά μηνύματα για την εταιρεία σας, ένας business coach θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την επαγγελματική σταδιοδρομία που ονειρεύεστε.

Από την άλλη πλευρά, ένας life coach βρίσκεται εκεί για να σας βοηθήσει με τις προσωπικές σας υποθέσεις. Συνεργάζονται μαζί σας για την εκπλήρωση των προσωπικών σας στόχων. Είναι καλοί στο να καθοδηγούν τους πελάτες στον καθορισμό προσωπικών στόχων, στην ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών και στον έλεγχο των ίδιων των συναισθημάτων τους.

Ποια είναι τα Οφέλη;

Είτε αποφασίσετε να προσλάβετε έναν business coach ή έναν life coach, και οι δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να εμπνεύσετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας με διάφορους τρόπους.

Σε βοηθούν να κατανοήσεις τη στασιμότητά σου

Εάν αισθάνεστε στάσιμοι στην επιχείρηση ή τη ζωή σας, ένας life coach μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα σχέδιο ή να υιοθετήσετε συμπεριφορές που θα σας επαναφέρουν στο σωστό δρόμο. Για παράδειγμα, μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε θέματα νοοτροπίας που εμποδίζουν την επιτυχία σας.

Σε θεωρούν υπόλογους των ευθυνών σας. Εάν είστε αποφασισμένοι να αλλάξετε τις ενέργειές σας και να απαλλαγείτε από τοξικές διαδικασίες σκέψης σας, ένας coach θα σας εξασφαλίσει ότι θα παραμείνετε στο σωστό δρόμο. Επιπλέον, σας βοηθούν να διατηρήσετε τα πράγματα στη ζωή σας με προοπτική και να προσδιορίσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό στην επιχείρησή σας και στην προσωπική σας ζωή.

Σας οδηγούν σε ένα μονοπάτι προς την επιτυχία

Για να πετύχετε, χρειάζεστε ένα σχέδιο για το πώς θα φτάσετε εκεί. Το να υλοποιήσετε αυτό το σχέδιο δεν είναι πάντα εύκολο, και εκεί είναι απαραίτητος ένας life coach. Οι life coaches μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε στόχους και να σας βοηθήσουν να οραματιστείτε την επιτυχία. Θα σας ενημερώσουν εάν κάνετε τα πράγματα σωστά ή εάν πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τις ενέργειες και τις αποφάσεις σας. Επιπλέον, οι coaches βρίσκονται εκεί για την ενθάρρυνσή σας!

Σας διδάσκουν πώς να ισορροπείτε την προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή

Οποιοσδήποτε coach μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Το να είσαι ιδιοκτήτης επιχείρησης απαιτεί πολλή ενέργεια, αφοσίωση, χρόνο και πνευματική δύναμη. Αλλά, με την ίδια λογική, είμαστε όλοι άνθρωποι και χρειαζόμαστε χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα που θέλουμε και πρέπει να κάνουμε εκτός γραφείου. Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να εξισορροπηθούν τα δύο, οπότε το ένα τραβάει συνήθως περισσότερη προσοχή από το άλλο.

Ένας καλός coach μπορεί να σας καθοδηγήσει στο πώς να μοιράσετε το χρόνο σας εξίσου μεταξύ των δύο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε κάποιες θυσίες στην πορεία. Μπορεί για παράδειγμα να αφιερώνετε τόσο χρόνο στη δουλειά σας, που να αγνοείτε τελείως την προσωπική σας περιποίηση και αισθητική. Σε μια τέτοια περίπτωση ένας life coach, όχι μόνο θα σας συμβουλέψει να μειώσετε το χρόνο της εργασίας σας, αλλά ταυτόχρονα να ενασχοληθείτε περισσότερο με την περιποίηση της εικόνας και του εαυτού σας. Θα πρέπει σε μια τέτοια περίπτωση να στραφείτε στην αγορά προϊόντων περιποίησης και ευεξίας, αναζητώντας τα σε ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το fotopharmacy.com, όπου εκεί μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στις πιο εκπληκτικές προσφορές. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε επιρρεπείς στο να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε προσωπικά ζητήματα, ένας coach μπορεί επίσης να σας ενθαρρύνει να δώσετε προτεραιότητα στις εργασιακές σας εργασίες.