Breaking News

Ουγγαρία Είναι Τελικά ο Δούρειος Ίππος του Πούτιν στην Ευρώπη ??

 


Foreign Policy: Ο «Δούρειος ίππος» του Πούτιν μπερδεύει την Ε.Ε.

Το αμερικανικό έντυπο Foreign Policy, το οποίο ειδικεύεται στην κάλυψη ζητημάτων διεθνούς πολιτικής, αποκαλεί την Ουγγαρία «δούρειο ίππο» . Σε άρθρο που δημοσιεύει το έγκυρο Αμερικανικό έντυπο, τονίζεται ότι οι αρχές της Ουγγαρίας προκαλούν σοβαρή ταλαιπωρία στους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες και κατ επέκταση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει εκνευρίσει εδώ και καιρό πολλούς από τους ομολόγους του στην Ε.Ε . Πρόσφατα εξέφρασε για άλλη μια φορά τη διαφωνία του με την κοινή πολιτική της Ε.Ε. έναντι των μεταναστών και των μειονοτήτων. Αλλά αν ήταν μόνο αυτό με τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν μόνο ένα μικρό μέρος των προβλημάτων, τονίζει το άρθρο του Foreign Policy. Όπως αναφέρει το άρθρο, δυστυχώς η Ουγγαρία υπό την συγκεκριμένη ηγεσία του Βίκτορ Όρμπαν δεν αρκείται μόνο σε αυτές τις διαφωνίες. Συνήθως δεν συμφωνεί με καμμία απο τις κοινές υπουργικές αποφάσεις και δεν φαίνεται να υπακούει σε τίποτα τις Βρυξέλλες. Κεντρικό σύνθημα της Ουγγαρίας είναι το ''πρώτα οι Ούγγροι'' κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον πληθυσμό της χώρας κατά 88% αναφέρουν δημοσκοπήσεις που εξέπληξαν για άλλη μια φορά την Ε.Ε.


"Ένα πιο πιεστικό ζήτημα τις τελευταίες ημέρες ήταν η συνεχιζόμενη πίεση από την Ουγγαρία (στις ευρωπαϊκές χώρες) για τη Μόσχα. Την περασμένη εβδομάδα, τα 27 μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15 τοις εκατό. Ο μόνος που διαφώνησε, φυσικά, ήταν ο Όρμπαν , ο οποίος το ονόμασε ένα ακόμη βήμα προς τη στρατιωτική οικονομία», αναφέρει το άρθρο 

Σημειώστε ότι όσοι διαφωνούν με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου τείνουν να ''απομονωθούν'' από τις Βρυξέλλες. Στην πραγματικότητα, άλλα κράτη της Ε.Ε. είχαν επίσης αντίρρηση - για παράδειγμα, η Ισπανία, η Πορτογαλία.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto «επισκέφτηκε απροσδόκητα τη Μόσχα για το καλό όλων», όπως απο μόνος του ανέφερε, σημειώνει το Foreign Policy.

"Αυτό το ταξίδι εδραίωσε σταθερά τη θέση της Ουγγαρίας ως του μοναδικού συμμάχου της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φωτογραφήθηκε με τον συνάδελφό του Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ο Szijjártó ήρθε στην Μόσχα για να ζητήσει περισσότερο ρωσικό αέριο για την Ευρώπη", τονίζει το άρθρο.

Ο Peter Szijjarto συζήτησε το θέμα της αύξησης των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου κατά 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αργότερα, ο Ούγγρος υπουργός εξήγησε ότι η χώρα του απλώς δεν είχε πού αλλού να προμηθευτεί φυσικό αέριο για να προετοιμαστεί για το χειμώνα . Η αλληλεγγύη είναι αλληλεγγύη, αλλά δεν μπορείς να ζεστάνεις το σπίτι σου με αυτήν τον χειμώνα τόνισε ο Ούγγρος υπουργός και αναφέρθηκε στα εκατομμύρια Ούγγρων πολιτών αλλά και των Ευρωπαίων που δεν θα ήθελαν να συμμετέχουν σε πειράματα και πρακτικές που δεν ανήκουν σε αυτό τον αιώνα, τόνισε ο  Peter Szijjarto .

Το Foreign Policy σημειώνει ότι οι πολιτικές της Βουδαπέστης υπογραμμίζουν την έλλειψη ενότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού προκαλεί σύγχυση και έντονο εκνευρισμό ιδίως στην Γερμανία αλλά και στους ηγέτες άλλων χωρών της Ε.Ε.

"Ο δούρειος ίππος του Πούτιν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για άλλη μια φορά , οι ηγέτες της ΕΕ αναρωτιούνται τι κρύβεται πίσω από τον σχεδόν εμμονικό σεβασμό της Βουδαπέστης προς το Κρεμλίνο ", αναφέρει το άρθρο.

Αυτή είναι η προφανής επισήμανση, τίποτα καινούργιο. Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι οι ουγγρικές αρχές προσπαθούν να καθοδηγούνται αποκλειστικά από τα συμφέροντα της χώρας τους. Και φυσικά, μεταξύ αυτών των συμφερόντων είναι η προμήθεια του πληθυσμού και της βιομηχανίας με φθηνούς ( ή σε τιμές κάτω από τις τιμές της αγοράς ) ενεργειακούς πόρους. Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του Ούγγρου υπουργού στην Μόσχα. Η τιμολόγηση. Καθώς η Ουγγαρία θέλει να μην πληρώνει τις επίσημες τιμές αλλά να έχει καλύτερες τιμές σε σχέση με άλλες χώρες. Αν δεν συμφωνήσει σε αυτό η Ρωσία τότε η Ουγγαρία θα ήθελε να έχει άλλα ανταλλάγματα, καθώς είναι σταθερά προσανατολισμένη υπέρ της Μόσχας, όσο τα συμφέροντα των Ούγγρων πολιτών ταυτίζονται με τις αποφάσεις της Ρωσίας.

Σ.Σ. Επειδή εμείς στην Ελλάδα θεωρούμε τον Όρμπαν σαν ακόμη ένα γραφικό ''ακροδεξιό φασίστα'' να αναφέρουμε πως προεκλογικά είχε πει το περίφημο '' δεν είμαι πολιτικός. Αν με θεωρείτε τέτοιον διώξτε με να πάω σπίτι μου. Έχω άλλα πράγματα να κάνω. Είμαι Ούγγρος πάνω και πρώτα από όλα. Αν τα συμφέροντα της Ουγγαρίας είναι μια συμμαχία με τον Διάβολο είμαι πρόθυμος να υπογράψω''...Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι γνωστά.... Έτσι λοιπόν αν στην Ελλάδα δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα απο τέτοιες φωνές, δεν μας φταίει κανείς όταν έρθει η ώρα και είμαστε για άλλη μια φορά απροετοίμαστοι. Για τις φωτιές απροετοίμαστοι, για την οικονομία απροετοίμαστοι, για την παιδεία απροετοίμαστοι, για την υγεία - νοσοκομεία-περιθαλψη απροετοίμαστοι για την καθημερινότητα και την ασφάλεια-αστυνόμευση απροετοίμαστοι, σε όλους τους τομείς απροετοίμαστοι. Όμως για ΕΚΛΟΓΕΣ είμαστε πάντα ΕΤΟΙΜΟΙ και οργανωμένοι....Δεν μας φταίει κανείς τελικά. Ο καθρέφτης μας όταν κοιταζόμαστε δείχνει τον μοναδικό φταίχτη για την κατάντια της Πατρίδας μας. Ποιός να τολμίσει στην Ελλάδα έστω να ψελλίσει το όνομα του Βίκτωρ Όρμπαν. Δεν γράφονται αυτές οι γραμμές επειδή αγαπάμε ή λατρεύουμε τον Όρμπαν ή επειδή δεν συμφωνούμε με την Ε.Ε και τις πολιτικές της. Αλλά επειδή η Ελλάδα  δεν έχει έναν Έλληνα Όρμπαν. Να πει και να δηλώσει ότι πρώτα είναι Έλληνας και δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Ούτε κομματικός αρχηγός ή προέδρος ή ότι άλλο. Αλλά αρχηγός-πρόεδρος των Ελλήνων. Αρχηγός-πρόεδρος της Ελλάδας. Κι όχι το κουτάβι που ακολουθεί με κλειστά μάτια την Γερμανία ή τις διαταγές των Βρυξελλών.


Πηγή: Intl news 

Κείμενο Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετική Λογική και Ρομποτικά Όπλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νανοαισθητήρας και Παγκόσμια Αναγνώριση για Έλληνα της Διασποράς



              Αντώνης Παπαντωνίου Ναύαρχος ε.α. - Νομικός στην Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ



                   Αλέξης Ντόνας η Ώρα του Απόδημου συνέντευξη με Έλληνες Βουλευτές