Breaking News

Τουρκία Ξεκίνησε Συναλλαγές σε Ρούβλια Νέες Συμφωνίες με Ρώσους

 


Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να στραφούν σε συναλλαγές σε ρούβλια

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να στραφούν σε συναλλαγές σε ρούβλια. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο 6 Αυγούστου ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να αυξήσουν το εμπόριο και τον τουρισμό

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να αυξήσουν τον μεταξύ τους εμπορικό κύκλο εργασιών, τη συνεργασία στις μεταφορές και τον τουρισμό.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στο Σότσι, συμφώνησαν να αυξήσουν το εμπόριο και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως το εμπόριο και οι μεταφορές. Αυτό ανακοινώθηκε στις 6 Αυγούστου σε κοινή δήλωση των αρχηγών κρατών.

 «Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, οι ηγέτες και των δύο χωρών πραγματοποίησαν ευρείες διαβουλεύσεις για τη διμερή ατζέντα των ρωσοτουρκικών σχέσεων και συμφώνησαν στα εξής: να αυξηθεί ο όγκος του διμερούς εμπορίου σε ισορροπημένη βάση και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί», επίσης συμφώνησαν σε ευρεία κοινή επενδυτική πολιτική με ρωσικές αλλά και τουρκικές επενδύσεις η μια στην άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι τα μέρη συμφώνησαν να ανταποκριθούν η κάθε μια και στις προσδοκίες της απέναντι πλευράς στους τομείς της οικονομίας και κυρίως της ενέργειας.

Η δήλωση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας σημείωσαν τον βασικό ρόλο των «ειλικρινών, αλλά και σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ των χωρών για την επίτευξη περιφερειακής και διεθνούς σταθερότητας.

Η συνάντηση των αρχηγών Ρωσίας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα στο Σότσι. Οι συνομιλίες διήρκεσαν λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι ο Turkish Stream είναι ένας από τους σημαντικότερους δρόμους για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Επιπλέον, ο αρχηγός του κράτους ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τον ρόλο του στην επίτευξη συμφωνιών για τα σιτηρά, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας ρωσικών προϊόντων και λιπασμάτων. Ο Τούρκος ηγέτης, με τη σειρά του, είπε στον Πούτιν ότι η Τουρκία και η Ρωσία έπρεπε να ανοίξουν μια νέα σελίδα σε θέματα συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι αρχηγοί κρατών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα θα αρχίσει να πληρώνει εν μέρει για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια . Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak διευκρίνισε ότι 26 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα παρέχονται στη Δημοκρατία της Τουρκίας ετησίως.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν και ο Ερντογάν τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και μεταξύ άλλων σημείωσαν την ανάγκη για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής ρωσικών αγαθών.

Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου στην Τουρκία.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Τούρκος βουλευτής Οζτούρκ Γιλμάζ δήλωσε ότι η συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες συνομιλίες των ηγετών. Επίσης δήλωσε ότι αυτού του είδους η συνεργασία με την Ρωσία είναι η πρώτη σε αυτό το επίπεδο και πως αναμένεται να επακολουθήσουν περισσότερες συμφωνίες με αμοιβαίο συμφέρον και για τις 2 χώρες. Τέτοιες συμφωνίες μας καθιστούν πυλώνα σταθερότητας αλλά και ισχύος καθώς επιδιώκουμε την παγκόσμια ειρήνη και την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου με οφέλη για την περιοχή μας και όχι μόνο, τόνισε ο Τούρκος Βουλευτής.

Σ.Σ. Για άλλη μια φορά ο Ερντογάν αποδεικνύει ότι είναι ηγέτης παγκόσμιας κλάσης και πως η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά άτυχη στις πολιτικές της επιλογές. Απέναντι στον Ερντογάν δεν έχουμε να αντιπαρατάξουμε κανέναν και τίποτα. Δυστυχώς. Βλέπουμε τον Τούρκο πρόεδρο να βρίσκεται σε μια διαρκή κινητικότητα όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις και να έχει όλο και πιο ενεργό ρόλο με σημαντικά ωφέλη για την χώρα του. Απο το κυριότερο την Ενέργεια και την επισιτιστική επάρκεια μέχρι και τις Τουρκικές επενδύσεις στην Ρωσία ακόμη και την στιγμή που διεθνώς υπάρχει η προσπάθεια απομόνωσης της. Ο Τούρκος πρόεδρος αδιαφορεί για το ΝΑΤΟ, τις Η.Π.Α. την Γερμανία και όλες τις χώρες που επέβαλλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και προχωρά μόνος του σε σημαντικότατες συμφωνίες με την Ρωσία. Αν αυτό δεν δείχνει μια πραγματικά ανεξάρτητη χώρα τι θα μπορούσε να αποδείξει το αντίθετο. Η Τουρκία δια του Ερντογάν απαιτεί, απειλεί, παρακαλεί, παζαρεύει το κάθε τι, με αποτέλεσμα όλο και κάτι να παίρνει. Μόνο που με το πέρασμα του χρόνου αυτο το ''κάτι'' μεγαλώνει διαρκώς. Στον τομέα του Τουρισμού, μην μας φανεί παράξενο αν στο τέλος εκτός απο την Μύκονο και τα νησιά μας, η Βόρεια Ελλάδα και Χαλκιδική μείνουν με Τουρισμό της ''καρπουζόφλουδας'' μιας και οι Σκοπιανοί κυρίως τουρίστες της Βόρειας Ελλάδας φέρνουν ακόμη και το καρπούζι τους απο την χώρα τους ενώ την καρπουζόφλουδα την πετούν στην Χαλκιδική και όπου παραθερίζουν. Οι μόνοι κερδισμένοι κι αυτοί σχετικά, είναι τα σούπερ μάρκετ στα οποία οι Σκοπιανοί τουρίστες αγοράζουν τα απαραίτητα για την κάθε μέρα. Πέρα απο αυτό τίποτα. Τα υπόλοιπα καταστήματα είναι άδεια και οι πωλήσεις σε τέτοιας ποιότητας τουρίστες είναι λίγο πιο πάνω απο μηδενικές. Απο την άλλη βλέπουμε τους Τουρκους να απευθύνονται στην τεράστια Ρωσική τουριστική δύναμη και να προσπαθούν να τους πάρουν αποκλειστικά στην Τουρκία με προσφορές και δελεαστικότατες τιμές πακέτων διακοπών. Ότι και να πουμε για την Ελληνική προχειρότητα σε όλα είναι λίγο.Το ''Επιτελικό μας Κράτος'' δεν βλέπουμε πουθενά να είναι επιτελικό αλλά ούτε και Κράτος. Απλά γεμίσαμε Επιτελείς.....με ανάλογους κρατικούς μισθούς.... Ότι και να προτείνουν ειδικοί στην τουριστική ανάπτυξη και οικονομία είναι άκυρο στα αυτιά των αρμοδίων του υπουργείου και των υπηρεσιών. Ότι και να ευχηθεί κάποιος για την Ελλάδα είναι τελικά λίγο..... Τώρα που έρχεται Δεκαπενταύγουστος άς βάλει το χέρι της η Παναγία μπάς και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σ αυτήν την έρμη την Ελλάδα. Αλλά τι πρώτα....


Πηγή: Intl news

κείμενο Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ουγγαρία Είναι Τελικά ο Δούρειος Ίππος του Πούτιν στην Ευρώπη ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Χτίζεται Ένας Νέος Κόσμος πάνω στις Δυτικές Κυρώσεις κατά της Ρωσίας?


                                          Αντώνης Παπαντωνίου Ναύαρχος ε.α. - Νομικός 
                                                       Μια συζήτηση για την Ελλάδα