Breaking News

Πώς η Δύση Μεγαλώνει τη Ρωσία

 


Στη Ρωσία, συζητούν για πληρωμή εφ άπαξ 1 εκατομμυρίου ρουβλιων για τη γέννηση κάθε τρίτου αλλά και των επόμενων παιδιών. Το Ρωσικό Δημόσιο Παρατηρητήριο απέστειλε την αντίστοιχη πρόταση στην ομάδα εργασίας για το μέλλον του Ρωσικού Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι συντάκτες της πρότασης συστήνουν  επίσης την αύξηση του μηνιαίου επιδόματος για τις εγκύους άνω των 30 ετών και τις μέλλουσες μητέρες τρίτων παιδιών να ισοσταθμιστεί με το τωρινό βιοτικό επίπεδο, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των δικαιούχων γυναικών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ρωσικού Ινστιτούτου Επιστημονικής και Δημόσιας Παρατήρησης, τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν το ποσοστό γεννήσεων κατά 1,6 εκατομμύρια παιδιά μόνο το 2022-2024. Η ανάπτυξη του RF OP(όπως ονομάζεται η πρόταση) υποστηρίζεται τόσο από την κοινότητα των ειδικών όσο και από την Ρωσική Κρατική Δούμα.

Μεγάλο κεφάλαιο και αυξημένο μηνιαίο επίδομα

Το Δημόσιο Παρατηρητήριο της Ρωσίας πρότεινε τη δημιουργία μιας Νέας Ρωσίας με επίκεντρο την οικογένεια και κυρίως τα παιδιά. ‘’Στόχος είναι η Ρωσία να γεμίσει’’. Μιλάμε για την πληρωμή 1 εκατομμυρίου ρουβλίων κατά τη γέννηση ενός τρίτου ή επόμενων παιδιών τόνισαν οι επικεφαλείς του σχεδίου αυτού. Μια παρόμοια πρωτοβουλία εστάλη από την επιτροπή προφίλ του OP RF στον επικεφαλής της ομάδας εργασίας "Κοινωνική Πολιτική" του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κυβερνήτη της Περιφέρειας του Νόβγκοροντ Αντρέι Νικήτιν.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΙΣ 14 10 2022 ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ

- Η εφαρμογή αυτού του μέτρου έχει ήδη ανακοινωθεί στο Primorsky Krai, αλλά, δεδομένης της μείωσης του αριθμού των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας άνω των 30 ετών, προτείνεται να εισαχθεί σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονα ως ομοσπονδιακό μέτρο στήριξης.  Μια αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων δείχνει ότι μόνο λόγω αυτού του μέτρου, περισσότερα από 100.000 επιπλέον παιδιά θα γεννιούνται κάθε χρόνο », δήλωσε ο Sergey Rybalchenko, πρόεδρος της επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου  της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το δημογραφικό, την προστασία της οικογένειας, των παιδιών και των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών της Ρωσίας, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημονικής και Δημόσιας Παρατήρησης.

Οι κρατικές δαπάνες για την πληρωμή του μεγάλου οικογενειακού κεφαλαίου δεν θα υπερβαίνουν τα 300 δισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως, πρόσθεσε.

Μεταξύ των προτάσεων του RF OP υπάρχει και αύξηση του ποσού του μηνιαίου επιδόματος για τις εγκύους στο επίπεδο του ελάχιστου ποσού διαβίωσης (PM). Όσες περιμένουν τρίτο ή επόμενα παιδιά, καθώς και όλες οι μέλλουσες μητέρες ειδικότερα οι γυναίκες από 30 ετών και άνω, ανεξάρτητα από το παιδί που κυοφορούν, θα μπορούν να λάβουν αυξημένες μηνιαίες πληρωμές. Επίσης δεν θα ληφθεί υπόψη η οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Θα το δικαιούνται ανεξαιρέτως όλες οι γυναίκες της Ρωσίας.

Επιπλέον, το Δημόσιο Παρατηρητήριο πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί η τυπική έκπτωση φόρου για τα παιδιά κατά τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων από 1400 ρόυβλια συνολικά που είναι σήμερα. Προτείνεται για τα δύο πρώτα παιδιά, θα αυξηθεί σε 1000 RM για κάθε παιδί, και για το τρίτο σε 2000 RM. Αυτό ισοδυναμεί με έξτρα επίδομα ύψους 3,2 χιλιάδων ρούβλια, σημειώνουν οι συντάκτες της πρωτοβουλίας αυτής.

Το RF OP προτείνει επίσης να επεκταθεί η χρήση του κεφαλαίου μητρότητας και να επιτραπεί να δαπανηθούν πληρωμές για ένα τρίτο παιδί ή για επόμενα παιδιά για την αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου, μέχρι και χρήματα για αγορά παιδικών καθισμάτων στο αυτοκίνητο.

Για παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες, μπορεί να παρέχεται εκπαιδευτική επιδότηση 250 χιλιάδων ρουβλίων εφάπαξ, σύμφωνα με την μελέτη του Δημόσιου Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με αυτήν, θα είναι δυνατή η φοίτηση σε πανεπιστήμιο ή κολέγιο σε «ειδικότητα προτεραιότητας για τις κρατικές ανάγκες» - η λίστα τους εγκρίνεται ετησίως από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Επιστημονικής και Δημόσιας Παρατήρησης, μαζί αυτά τα μέτρα θα αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό γεννήσεων στη Ρωσία. Εάν εφαρμοστούν, μόνο το 2022-2024 θα γεννηθούν 1,6 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά.

«Η αύξηση όλων των γεννήσεων στη Ρωσία θα είναι περίπου 11% ετησίως, η οποία είναι συγκρίσιμη με την επίδραση της εισαγωγής του προγράμματος κεφαλαίου μητρότητας το 2007, όταν ανήλθε σε 9% έως το 2006 απο τον πρόεδρο Πούτιν μετά απο πρόταση του Μεντβέντεφ», εξήγησε ο Σεργκέι Ριμπαλτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα τα κύρια μέτρα κρατικής στήριξης απευθύνονται σε πρωτότοκα και δεύτερα παιδιά. Επίσης κατά την Rosstat, αυτά τα παιδιά γεννιούνται κυρίως από γυναίκες κάτω των 29 ετών. Ταυτόχρονα, η δημογραφική πρόβλεψη μέχρι το 2035 υποθέτει ότι μόνο 8 εκατομμύρια θα γεννηθούν τα επόμενα χρόνια. ‘’Πρέπει να παρέμβουμε περισσότερο σαν Κράτος και θα το κάνουμε’’ δήλωσε ο Σεργκέι Ριμπαλτσένκο.

«Ως εκ τούτου, η επίδραση των μέτρων για τη στήριξη της γέννησης του πρώτου παιδιού τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι πλέον σε θέση να παρέχει την απαραίτητη ποσοτική αύξηση του ποσοστού γεννήσεων », τόνισε σε νέες του δηλώσεις ο Sergey Rybalchenko. — Η μεγαλύτερη γενιά Ρωσίδων σήμερα είναι μεταξύ 30 και 40 ετών και το αναπαραγωγικό τους δυναμικό είναι ακόμα πολύ υψηλό. Το τρίτο και τα επόμενα παιδιά γεννιούνται συχνότερα σε γυναίκες ηλικίας 30+.

Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να θεσπιστούν μέτρα στήριξης που στοχεύουν στις πολύτεκνες μητέρες και στις εγκύους άνω των 30 ετών.

Θα επηρεάσουν τα μέτρα το ποσοστό γεννήσεων;

Ο μέσος όρος ηλικίας γέννησης του πρώτου παιδιού στις ανεπτυγμένες χώρες αυξάνεται συνεχώς, οι γυναίκες άρχισαν να γεννούν πολύ πιο συχνά μετά από 30 χρόνια, δήλωσε ο Vladimir Mukomel, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μέλλουσες μητέρες σήμερα τείνουν να «στέκονται στα πόδια τους» πριν τη γέννηση του παιδιού.

Αλλά το ποσοστό των πολύτεκνων οικογενειών σήμερα είναι μικρό, πρόσθεσε. Προκειμένου να διασφαλιστεί η αυξημένη αναπαραγωγή, το συνολικό ποσοστό γονιμότητας θα πρέπει να είναι 2,5 και σήμερα στη Ρωσία βρίσκεται στο επίπεδο του 1,7. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες χώρες. Εδώ είναι Ρωσία, χρειαζόμαστε νέους Ρώσους, η οικογένεια πρέπει να είναι το πρότυπο, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα κρατικής στήριξης θα έχουν αντίκτυπο στο ποσοστό γεννήσεων, είπε, αλλά δεν αποτελούν θεμελιώδη παράγοντα σε αυτό το θέμα. Εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους για να μην υπάρχουν αδικίες. Βασικά γίνονται προσπάθειες υπέρ της απόφασης απόκτησης παιδιού για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο για εμάς.

Η υλική υποστήριξη για οικογένειες με πολλά παιδιά και μητέρες άνω των 30 μπορεί να αυξήσει το ποσοστό γεννήσεων, λέει επίσης, ο Lyubov Khrapylina, διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης του RANEPA.

- Τέτοιες προτάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται οπωσδήποτε θετικά, γιατί δίνουν επιπλέον κίνητρο στο θέμα της απόκτησης παιδιού. Το βλέπουμε αυτό στο παράδειγμα του κεφαλαίου μητρότητας, το οποίο δεν ανέτρεψε ριζικά την κατάσταση γιατί τότε ήταν μικρό, αλλά έδειξε υψηλή απόδοση», είπε.

Τις προτάσεις του Δημοσίου Παρατηρητηρίου υποστήριξε ομόφωνα και η Κρατική Δούμα.

«Βρισκόμαστε σε μια δημογραφική τρύπα, έχουμε αρνητική αύξηση του πληθυσμού, επομένως θα υποστηρίξω κάθε μέτρο που θα τονώσει το ποσοστό γεννήσεων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου οικογενειακού κεφαλαίου για ένα τρίτο παιδί και θα στηρίξω κάθε πρόταση που ενισχύει την πατρίδα μου», δήλωσε ο Yaroslav Nilov, επικεφαλής της Επιτροπής της Δούμας. Ο ίδιος είναι επίσης επικεφαλής στον τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Υποθέσεων Βετεράνων.

Ωστόσο, υπενθύμισε, σημαντικός δημογραφικός δείκτης δεν είναι μόνο το ποσοστό γεννήσεων, αλλά και το προσδόκιμο ζωής. Επομένως, κατά την ανάπτυξη μέτρων που στοχεύουν στην υποστήριξη των οικογενειών, δεν πρέπει να ξεχνάμε την παλαιότερη γενιά που υπέφερε στα δύσκολα προηγούμενα χρόνια.

Σ.Σ. Είναι δυνατόν η ''αφελής'' Δύση να μην αντιλαμβάνεται ότι τα υπερκέρδη της Ρωσίας από όλο αυτό που συμβαίνει καυεθυνονται πλέον στην ριζική αναδιαμόρφωση της Ρωσίας ξεκινώντας απο το Δημογραφικό? Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν ότι γιγαντώνουν την Ρωσία κάθε μέρα που περνάει? Είναι δυνατόν να μην ''βλέπουν'' ότι θα την βρούν μπροστά τους ακόμη πιο ισχυρή την Ρωσία στο μέλλον, με χρήματα που προήλθαν απο τις λάθος επιλογές των ΕυρωΑμερικανών? Οι Ρώσοι ξέρουν τι κάνουν και πως να το κάνουν. Τους έλειπε το παγκόσμιο πλέον Ρούβλι και η θέληση για κόντρα σε όλους. Τώρα που είδαν οτι μπορούν ακόμη και χωρίς τους Κινέζους-επίσημα- σαν συμμάχους ποιός θα τους σταματήσει? Τώρα που η Δύση πρέπει να πάρει ακόμη πιο δραστικά μέτρα αφού τους θέλει απέναντι, τι θα κάνει? Θα τεντώσει κι άλλο το σχεδόν στα όρια του σχοινί ? Αν ναι ποιός ωφελείται και ποιός πληρώνει την ρωσική ''Νύφη'' ? Αν όχι τι επιπτώσεις θα έχει παγκόσμια στην ισχύ,στο ''γόητρο'' και στα παρελκόμενα αυτών, των Αμερικανών και των Ευρωσυμμάχων? Εμείς αναφέρουμε τα γεγονότα ώς έχουν και την πραγματικότητα. Ούτε περισπούδαστες αναλύσεις κάνουμε ούτε και φαντασιωνόμαστε ειδήσεις. Όμως για την κοινή λογική και τον κοινό νου όλα αυτά είναι προκλητικά ''απλά'' για να μην τα αντιλαμβάνονται αυτοί που διοικούν και ορίζουν τις τύχες μας. Το θέμα είναι ότι οι μαριονέτες για να δώσουν σωστή παράσταση χρειάζονται τεντωμένα σχοινιά - κλωστές-........

Πηγή: INTL news

κείμενο Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ουγγαρία Είναι Τελικά ο Δούρειος Ίππος του Πούτιν στην Ευρώπη ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετική Λογική και Ρομποτικά Όπλα



Ο Αντώνης Παπαντωνίου Ναύαρχος ε.α. - Νομικός και ο Πάνος Παυλακούδης Μηχανολόγος Μηχανικός- Οικονομολόγος απο την Γερμανία συζητούν για τον Νέο Κόσμο και την Θέση του Πολίτη σε αυτόν.


Ο Ίωνας Κωνσταντίνου επικεφαλής του EASTMED STRATEGIC STUDIES INSTITUTE μας αποκαλύπτει τι γίνεται στην Ε.Υ.Π.


Ο Γεωπολιτικός Αναλυτής Αλέξανδρος Ιτιμούδης μας εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Ποιές Χώρες είναι. Εκπομπή ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΙΣ