Breaking News

Καλό Πάσχα Έλληνες


Πάσχα των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας: Αγάπη, ελπίδα, αλληλεγγύη - Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Από τα Πάθη στην Ανάσταση! Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο - Ο ελληνικός λαός βγαίνει από έναν ακόμη Γολγοθά και αποδεικνύει πως με δύναμη, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Πάσχα το τερπνόν, άμωμον, μέγα. Σήμερον πάσα κτίσις αγάλλεται και χαίρει, ότι Χριστός Ανέστη και Άδης εσκυλεύθη. Συμβολισμοί του Φωτός και του σκότους, της Ζωής και του θανάτου.

Η Κυριακή του Πάσχα αποτελεί πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ανάτασης για τον άνθρωπο. Από τα ματωμένα σεντόνια στον άδειο τάφο του Κυρίου, ο κόσμος σηματοδότησε τότε μια διαφορετική εποχή καινούργιων, γενναίων ξεκινημάτων, γεμάτων ελπίδα, προσμονή και όνειρα.

Η Εβδομάδα των Παθών, σηματοδοτεί, πέρα από το θρησκευτικό της νόημα, την έναρξη μιας εποχής σκέψης και περισυλλογής για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι η εβδομάδα κατά την οποία ακόμα και άτομα τα οποία δεν εκκλησιάζονται τακτικά αισθάνονται την ανάγκη να πάνε στην εκκλησία, ν’ ανάψουν ένα κεράκι και να σκύψουν συλλογισμένοι το κεφάλι μπροστά στο Πάθη του Κύριου μας.

Aκόμα και αν είσαι άθεος ή πιστεύεις σε άλλη θρησκεία, τα Μαρτύρια του Ιησού Χριστού συγκλονίζουν. Είναι οι κραυγές στον Γολγοθά, είναι η Σταύρωση, είναι το μοιρολόι της Παναγίας, της μητέρας όλων μας, είναι η συγχώρεση των βασανιστών Του και το μαρτυρικό «Τετέλεσται». Καμιά πιο Θεία παράκληση απ’ αυτή δεν υψώθηκε στον ουρανό στο πέρασμα των αιώνων. Δεν ήταν προσευχή ανθρώπου, αλλά προσευχή Θεού προς Θεό, γιατί οι άνθρωποι δέν ξέρουν να συγχωρέσουν ούτε την αγνότητα στους αγνούς, ούτε τη δικαιοσύνη στους δικαίους. Ίσως και να μην το μάθουν ποτέ….

Σήμερα, όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Η Ορθοδοξία στα πέρατα της γης μεταφέρει το μήνυμα της χαράς, της αισιοδοξίας, της αγάπης, της μεγάλης νίκης της ζωής επί του θανάτου: «Χριστός Ανέστη»!

H μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης έχει κυρίως προσωπικό νόημα γιατί αγγίζει τον πόνο του καθενός από εμάς, τη δυστυχία, το πένθος, τον καθημερινό αγώνα. Τα πάθη μας, οι προδοσίες, οι πειρασμοί, οι πλάνες, οι απογοητεύσεις, οι δυσκολίες είναι το τοπίο μέσα στο οποίο διαμορφώνεται η ζωή μας. Με την Ανάσταση του Κύριου να μας δείχνει το δρόμο για την προσωπική μας λύτρωση. Είναι μια ευκαιρία για να κάνει ο καθένας από εμάς την ενδοσκόπησή του, για να ρίξει μια διεισδυτική ματιά στον εσωτερικό του κόσμο και να αναλογιστεί την πορεία του, τις αξίες του και τους στόχους του.

Το Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, έχει χρώμα ελληνικό, ιδιαίτερο, ένα πνεύμα που βασίζεται στην κατάνυξη, στην πίστη, στην προσμονή για Ανάσταση, κυρίως εσωτερική και πνευματική. Σήμερα γιορτάζουμε το πέρασμα από τον πόνο στη λύτρωση.

 

Η Εβδομάδα των Παθών, πιο επίκαιρη από ποτέ, μιας και η σκιά του φονικού κορονοϊού έχει καλύψει τον πλανήτη, άπλωσε τη θλίψη αλλά και τον προβληματισμό επάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου του Θεανθρώπου, που για τον καθένα μας είναι μία ανάγκη δικαίωσης και αναζήτησης μιας πασχαλιάς, μιας λύτρωσης.

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που κλήθηκε να ζήσει το τελευταίο διάστημα, ο ελληνικός λαός, απέδειξε και πάλι τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τα ψυχικά του αποθέματα.

Ως λαός ανοιχτός, φωτεινός πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντέξουμε τα πάθη μας, να τα πολεμήσουμε και να τα νικήσουμε για μια ακόμη φορά.

Η Ανάσταση του Χριστού και το Άγιο Πάσχα, ας είναι και πάλι οι δυνάμεις εκείνες που θα δείξουν ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να μαχόμαστε και να νικάμε όταν είμαστε ενωμένοι.

Εμείς οι Έλληνες που ζούμε εκτός της Πατρίδας πρέπει να σκεφτούμε δύο φορές. Μία το προσωπικό μας μονοπάτι και την δική μας ευημερία και δεύτερη την Ελλάδα που πρέπει να έχουμε μέσα μας, την Πίστη μας που πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας, την συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης μας στις Χώρες που επιλέξαμε να ζήσουμε, τις σχέσεις μεταξύ μας και αρκετά άλλα που θα μας κάνουν καλύτερους πρεσβευτές αυτού του Υπέροχου Όμορφου και Ευλογημένου τόπου που λέγεται Ελλάδα.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!Ακολουθείστε μας στο facebook