Breaking News

Μπάφετ Κιγιοσάκι Μπέρι το Τρίο Παγκόσμια Κονόμα Προειδοποιεί Έρχεται Κράχ με Περικεφαλαία


Μπάφετ Κιγιοσάκι Μπέρι το Τρίο Παγκόσμια Κονόμα Προειδοποιεί: Έρχεται Κράχ με Περικεφαλαία

Ο Warren Buffett και ο Michael Burry είναι έτοιμοι και περιμένουν ένα νέο κράχ, λέει ο Robert Kiyosaki.

«Ο Μπάφετ είναι στο περιθώριο με 147 δισεκατομμύρια δολάρια, τα χρήματά του είναι σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα», δήλωσε ο Kiyosaki στο « Cavuto: Coast to Coast » την Τρίτη. «Ο Μάικλ Μπέρι του «The Big Short», κάνει short την αγορά αυτή τη στιγμή».

«Απλώς παρακολουθώ αυτούς τους τύπους που περιμένουν να καταρρεύσει η αγορά και μετά επιστρέφω κάνοντας την κίνησή μου», πρόσθεσε ο συγγραφέας του «Rich Dad Poor Dad». «Είναι πολλά τα χρήματα που διακυβεύονται.... κάθομαι στο περιθώριο αυτή τη στιγμή».

Η Berkshire Hathaway του Buffett πούλησε μετοχές καθαρή; αξίας  8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επιβράδυνε τις εξαγορές της το περασμένο τρίμηνο. Αυτό τροφοδότησε μια αύξηση 13% στο συνολικό ποσό των μετρητών που κατέχει σε σχεδόν ρεκόρ 147 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η Burry's Scion Asset Management αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι κατείχε πτωτικές επιλογές πώλησης στο SPDR S&P 500 ETF Trust και στο Invesco QQQ Trust στα τέλη Ιουλίου. Αυτά τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια παρακολουθούν τους δείκτες αναφοράς S&P 500 και Nasdaq-100 αντίστοιχα. Οι επιλογές του Burry σημαίνουν ότι θα έχει κέρδος εάν πέσουν οι δείκτες. Επένδυσε ακριβώς εκεί.

Ο Μπάφετ δεν έχει προβλέψει ρητά -δεν μπορεί να το πει άλλωστε - ένα κραχ στο χρηματιστήριο, αλλά πούλησε μετοχές 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καθαρή βάση και αύξησε τα μετρητά της Berkshire κατά 38 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία τρία τρίμηνα. Ο συγκεκριμένος κυνηγός ευκαιριών-κεφαλών- έχει τώρα άφθονη ρευστότητα για να την χρησιμοποιήσει σε μετοχές και εξαγορές σε πολύ μειωμένες τιμές, εάν η αγορά υποχωρήσει - όπως ακριβώς έκανε κατά τη Μεγάλη Ύφεση όταν έκλεισε συμφωνίες με την Goldman Sachs, την General Electric και πολλές άλλες εταιρείες .

Όσο για τον Μπέρι, είπε ότι υπήρχε μια ιστορική φούσκα  και προέβλεψε τη « μητέρα όλων των κράχ ». Οι τελευταίες short θέσεις του έχουν αρχίσει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που πρόβλεψαν και επωφελήθηκαν από την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ το 2008. Όπως ο Buffett, έτσι κι ο Μπέρι, είναι επενδυτής υψηλής αξίας που ειδικεύεται στον εντοπισμό υποτιμημένων επιχειρήσεων-ευκαιριών και επιδιώκει να επωφεληθεί από τις πωλήσεις -offs.

Ο Kiyosaki λέει ότι ο Buffett μαζεύει μετρητά και ο Burry ποντάρει ενάντια στα σημεία αναφοράς, επειδή περιμένουν  ότι οι μετοχές θα πέσουν δραματικά. Ενώ όλα αυτά μπορεί να είναι απλά τυχαία όπως αναφέρουν κάποια Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και το αφεντικό της Berkshire μπορεί απλώς να βρήκε ελάχιστες  άξιες  αγοράς μετοχές  και ο επικεφαλής της Scion μπορεί να αντιστάθμισε το χαρτοφυλάκιό του, είναι σίγουρα πιθανό πως θεωρούν το χρηματιστήριο υπερεκτιμημένο και το ότι  οδεύει προς μεγάλα οικονομικά σκαμπανεβάσματα-προβλήματα. 

Πηγή: markets and business inside, finanze net


Σ.Σ. Τα συμπεράσματα δικά σας......


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γιατί η Κίνα θα είναι ο Παγκόσμιος Τρόμος στα Χρόνια που Έρχονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γάτος Αγκύρας και χαζοχαρούμενα ποντικάκια Αθηνών