Breaking News

Γιατί η Κίνα θα είναι ο Παγκόσμιος Τρόμος στα Χρόνια που Έρχονται


Ο κινεζικός στρατός  αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι κατασκευάζει πλέον όπλα λέιζερ που μπορούν να στοχεύουν και να βάλλουν επ' αόριστον.

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε ότι  αυτό ίσως είναι  μια σημαντική ανακάλυψη στην τεχνολογία ενεργειακών όπλων.

Όπως  αναφέρει η South China Morning Post , εκπρόσωποι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας της  Κίνας  αναφέρουν ότι έχουν αναπτύξει ένα σύστημα ψύξης τελευταίας τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα λέιζερ υψηλής ενέργειας να παραμένουν ενεργοποιημένα  συνεχώς χωρίς να ζεσταίνονται. Ο Κινέζικος στρατός τα ονομασε                ΄΄ δροσερά λέιζερ΄΄

Ενώ η τεχνολογία λέιζερ υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αυτές οι δέσμες υψηλής ενέργειας παράγουν τόση υπερβολική θερμότητα που συχνά αυτοαπενεργοποιούνται.  Οι μέχρι σήμερα απόπειρες των επιστημόνων ήταν άκαρπες στην ψύξη των δεσμών ακτίνων λέιζερ. Έτσι οι προσπάθειες παραγωγής όπλων  για παρόμοια οπλικά συστήματα σε όλο τον κόσμο δεν καρποφόρησαν θετικά κυρίως για τους Αμερικανούς αλλά και τους Ρώσους πάνω σε αυτή την τεχνολογία ψύξης των ακτίνων λέιζερ.

Εδώ  πλέον επεμβαίνουν οι Κινέζοι

Το νέο κινεζικό σύστημα ψύξης, σύμφωνα με την έκθεση, χρησιμοποιεί ειδικό αέριο που περνά μέσα από το όπλο για να αφαιρέσει την υπερβολική θερμότητα και επιτρέπει στα όπλα αυτά να εκτοξεύουν ακριβείς ακτίνες λέιζερ για αόριστο χρονικό διάστημα χωρίς απώλεια ισχύος ή παραμόρφωση.

«Οι δέσμες υψηλής ποιότητας μπορούν να παραχθούν όχι μόνο στο πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά και να διατηρηθούν επ' αόριστον», έγραψε η ερευνετική ομάδα του Κινεζικού στρατού,  σε μια νέα δημοσίευση για την τεχνολογία ψύξης, που δημοσιεύτηκε στο κινεζικό περιοδικό Acta Optica Sinica .

Αγώνας Υπερόπλων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως σημειώνει η SCMP , ασχολούνται συνεχώς  και προσπαθούν να εξελίξουν  παρόμοια τεχνολογία. Αλλά αυτά τα έργα απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να γίνουν κύρια όπλα επειδή, όπως υποδηλώνει η έκθεση, απλώς δεν ήταν αρκετά καταστροφικά.

Σε ένα tweet σχετικά με τις αναφορές , πρώην Βρετανός στρατιωτικός αξιωματούχος ο Steve Weaver σημείωσε ΄΄ότι εάν τα νέα είναι αληθινά, Κίνα πλέον βρίσκεται μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άλλον έναν τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Οι Κινέζοι ποτέ δεν ανέφεραν ότι παράγουν αμυντικά όπλα ή αμυντική τεχνολογία΄΄ και πρόσθεσε ΄΄απλά λένε ότι η Κίνα πρέπει να είναι μια πανίσχυρη χώρα..... Τι εννοούν με αυτό δεν γνωρίζω΄΄.

" Εάν [Κινέζοι επιστήμονες] έχουν ξεπεράσει τα ζητήματα θέρμανσης και παραμόρφωσης όπως ισχυρίζονται, σε μια (σχετικά) αρκετά μικρή μονάδα για ανάπτυξη", έγραψε ο Weaver, "αυτή είναι μια μεγάλη ανακάλυψη λαμβάνοντας υπόψη τις αποτυχίες των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα."

Μαζί με την παροχή μιας υποτιθέμενης φθηνότερης εναλλακτικής λύσης σε συστήματα πυραύλων παλιάς σχολής, επειδή δεν θα χρειάζονται παραδοσιακά πυρομαχικά, αυτά τα ΄΄δροσερά λέιζερ΄΄ θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατάρριψη δορυφόρων όπως αυτοί που παρέχονται από το σύστημα Starlink του Έλον Μασκ, είπαν στρατιωτικοί επιστήμονες στην SCMP .


Ο επικεφαλής της NASA ανησυχεί ότι η Κίνα θα κλέψει τους σεληνιακούς πόρους

Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι το μέλλον της σεληνιακής εξερεύνησης.

Με τις παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας, να σπεύδουν να εδραιώσουν μια μόνιμη παρουσία στη Σελήνη, η συζήτηση γύρω από την κατανομή των σεληνιακών πόρων μόλις ξεκίνησε.

Και, σύμφωνα με τον διαχειριστή της  NASA, Bill Nelson, οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν προτού η Κίνα φτάσει εκεί πρώτη για αποκομιδή σεληνιακών πόρων. Οι Κινέζοι δεν έρχονται για εξευρευνητικούς ή επιστημονικούς  λόγους τονίζει σε υπόμνημά του ο Bill Nelson.

«Δεν θέλω η Κίνα να φτάσει πρώτα στον νότιο πόλο με ανθρώπους και μετά να πει: αυτό είναι δικό μας, εσείς όλοι - δεν με ενδιαφέρει ποιοί είστε- μείνετε έξω», είπε επίσης ο Νέλσον σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου την Τρίτη σχετικά με το πρόγραμμα Artemis Moon της διαστημικής υπηρεσίας.

«Εάν πράγματι βρούμε νερό σε αφθονία εκεί που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικά πληρώματα και διαστημόπλοια, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είναι διαθέσιμο σε όλους, όχι μόνο σε αυτόν που το διεκδικεί», πρόσθεσε.


Αγώνας στο διαστημα

Τα σχόλιά του υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της NASA και του διαστημικού προγράμματος της Κίνας. Ο Νέλσον έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι πολιτικές διαφορές θα μπορούσαν να καταλήξουν να εντείνουν τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση.

«Είναι γεγονός: βρισκόμαστε ήδη σε έναν διαστημικό αγώνα», είπε ο Νέλσον στο Politico νωρίτερα φέτος. «Και είναι αλήθεια ότι καλύτερα να προσέχουμε, να μην φτάσουν σε ένα μέρος στη Σελήνη με το πρόσχημα της επιστημονικής ή στο όνομα οποιασδήποτε έρευνας».

Δεν είναι μόνο η Κίνα. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε προβλήματα  μεταξύ της NASA και της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έχει προσθέσει και δυσκολίες στις Αμερικανικές διαστημικές αποστολές, καθυστερώντας μας στο διάστημα. Κάτι που εκμεταλλεύονται πλήρως οι Κινέζοι.

Ενώ η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να σαρώσει τον νότιο πόλο της Σελήνης για νερό, ο Νέλσον απέρριψε αυτές τις προσπάθειες ως πολύ μικρότερη απειλή. Η μεγαλύτερη απειλή για τις Η.Π.Α. στο διάστημα δεν είναι η Ρωσία. Είναι η Κίνα.

Η Κίνα έχει κάνει τεράστια άλματα στις προσπάθειές της να εξερευνήσει το διάστημα. Ο διαστημικός της  σταθμός Tiangong, για παράδειγμα, που ανταγωνίζεται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συγκεντρώθηκε στην τροχιά της Γης σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Αλλά αν η χώρα έχει πιθανότητες να παραδώσει τους δικούς της  ταϊκοναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια πριν από την Αμερικανική αποστολή  Άρτεμις ΙΙΙ μένει να αποδειχθεί.

Να τονιστεί πως η  πρώτη αποστολή με πλήρωμα προσγείωσης στη Σελήνη της NASA από το 1972, δεν έχει απαναληφθεί.

Η NASA ισχυρίζεται ότι η αποστολή Αρτεμις 3 βρίσκεται ακόμη σε καλό δρόμο για εκτόξευση στα τέλη του 2025, κάτι που δεν δίνει πολύ χρόνο στην Κίνα.

Από την άλλη πλευρά, η Κίνα γνωρίζει καλά την αβεβαιότητα του προϋπολογισμού της NASA — η οποία θα μπορούσε να καταλήξει να καθυστερήσει την αποστολή.


Κινέζοι αστροναύτες σε προγράμματα του Κινεζικού Στρατού αναπτύσσουν ανθρώπινα αιμοσφαίρια στο διάστημα

Κινέζοι αστροναύτες λένε ότι έχουν αναπτύξει βλαστοκύτταρα στο διάστημα, αναφέρει η South China Morning Post , σε ένα επίτευγμα που αναφέρεται  ότι είναι το πρώτο του είδους του.

Εάν επιβεβαιωθεί, το πείραμα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε πεδία που κυμαίνονται από την έρευνα σε βλαστοκύτταρα έως την αναγεννητική ιατρική έως τον αντίκτυπο του διαστημικού ταξιδιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

Τα ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα, τα οποία είναι τα εμβρυϊκά κύτταρα που μπορούν να γίνουν οποιοδήποτε σημαντικό ανθρώπινο κύτταρο, εκτοξεύτηκαν σε τροχιά τον περασμένο μήνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Οι αστροναύτες τους μετέφεραν στον Κινέζικο διαστημικό σταθμό Tiangong  που εκτοξεύτηκε πρόσφατα. Για μισό μήνα, οι επιστήμονες καλλιέργησαν τα κύτταρα στην εργαστηριακή μονάδα Wentian, ένα τμήμα του σταθμού αφιερωμένο σε προηγμένα πειράματα επιστήμης της ζωής.

Και την Κυριακή, τα βλαστοκύτταρα επέστρεψαν στον πλανήτη μας για περαιτέρω ανάλυση.

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο του πειράματός μας, που είναι η παραγωγή ανθρώπινων βλαστοκυττάρων αίματος στο διάστημα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας Lei Xiaohua της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό CCTV, όπως αναφέρεται από το SCMP . "Ενώ βρισκόταν σε τροχιά, τα βλαστοκύτταρα ήταν σε καλή κατάσταση και οι εικόνες που συλλέχθηκαν ήταν καθαρές. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας."

Η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που στέλνει βλαστοκύτταρα στο διάστημα αναφέρουν Κινέζοι αξιωματούχοι.

Τον περασμένο μήνα, ερευνητές στο Cedar-Sinai έστειλαν βλαστοκύτταρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να δουν αν θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγάλες ποσότητες βλαστοκυττάρων στη μικροβαρύτητα. Το διάστημα φαίνεται να είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βλαστοκυττάρων, επειδή επιτρέπει την τρισδιάστατη ανάπτυξη, ακριβώς όπως στο ανθρώπινο σώμα, έναντι της καλλιέργειας των κυττάρων σε ένα τυπικό εργαστήριο με βάση τη Γη. Το Axiom Space και το πλήρωμά του από διαστημικούς τουρίστες βοήθησαν τους ερευνητές να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο στον σταθμό.

Το πείραμα Cedar-Sinai έχει σκοπό να μελετήσει τον αντίκτυπο της μικροβαρύτητας και των παραγόντων που σχετίζονται με το διάστημα, όπως η ακτινοβολία στα βλαστοκύτταρα, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να παράγουν θετικά ευρήματα για μελλοντικές θεραπείες που βασίζονται σε βλαστοκύτταρα.

Συνολικά? Το αίμα στο διάστημα... σίγουρα, είναι μια καλή υπόθεση για μια ταινία τρόμου, αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μερικά συναρπαστικά νέα βιοϊατρικά σύνορα.


Πηγή: San gai News, CCtv, SCMpost


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αμερικανικά Πυρομαχικά Καταλήγουν σε Ρωσικά Πυροβόλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πείραμα Universe 25 Τι Συνέβη και τα Συμπεράσματα