Breaking News

Κορονοϊός Πανελλήνιες 2020 Έτσι θα γίνουν


koronoios-panellinies-etsi-tha-ginoun
Κορονοϊός – Πανελλήνιες 2020: Έτσι θα γίνουν οι εξετάσεις – Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι μαθητές
Ένας από τους πιο επείγοντες, σημαντικούς και περίπλοκους γρίφους που καλείται η κυβέρνηση να διαχειριστεί εν μέσω κρίσης λόγω κορονοϊού είναι αυτός των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Προτεραιότητά μας οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου, κοντά στις κανονικές ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Επεξεργαζόμαστε, επίσης, μαζί με τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας, τις ακριβείς οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν κατά την επιστροφή στις αίθουσες, αλλά και τον τρόπο υιοθέτησής τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές», έχει τονίσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Το προσχέδιο του χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, αναφέρει ως ημερομηνία επιστροφής των μαθητών την 11η Μαΐου, για τη Γ’ Λυκείου.
Οι άλλες ημερομηνίες που βρίσκονται στο… τραπέζι, είναι η επανέναρξη μαθημάτων να γίνει στις 25 Μαΐου για τα Γυμνάσια και την Α’ και Β’ Λυκείου και μια εβδομάδα αργότερα για τα Δημοτικά.
Το εναλλακτικό σενάριο είναι το άνοιγμα των τριών παραπάνω βαθμίδων (εκτός της Γ’ Λυκείου) ταυτόχρονα, την 1η Ιουνίου, με παράταση του έτους για τρεις εβδομάδες.
«Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ληφθείσα, συγκεκριμένη απόφαση ως προς την ημερομηνία επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών», ξεκαθάρισε.
«Αναμένεται όμως άμεσα η εισήγηση των ειδικών και θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των οργανωτικών μέτρων. Κατά πάσα πιθανότητα, η επαναλειτουργία θα είναι σταδιακή και όχι για όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα.
Οι περαιτέρω αποφάσεις για τις υπόλοιπες βαθμίδες θα ληφθούν βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, με γνώμονα πάντοτε τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και Σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημόνων», κατέληξε η υπουργός.