Breaking News

Γερμανία πρέπει να Υποστηρίξει Ελλάδα



Επίθεση Βέμπερ σε Μάας: Δεν είσαι μεσολαβητής - Γερμανία και ΕΕ να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες από το σύνολο των κρατώ ν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και να αρχίσει η συζήτηση για οικονομικές κυρώσεις και για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Τουρκία κάλεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γερμανός χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στο Spiegel, επικρίνοντας παράλληλα τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας για την έως τώρα στάση του.

"Το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη, ανέφερε πολύ σωστά ο κύριος Βέμπερ.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να προσέξει, ώστε να μην αφεθεί να εκβιασθεί λόγω του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης.

Αντ' αυτού, πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν", τόνισε ο κ. Βέμπερ.

Επίσης πρέπει να πούμε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν όλοι πως η Ελλάδα εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια είναι ο κυματοθραύστης των εξ Ανατολών απειλών για την Ευρώπη. Η Αναγέννηση στην Ευρώπη και ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην φυγή από την Κωνσταντινούπολη και γενικά από το Βυζάντιο μορφωμένων Ελλήνων, εξειδικευμένων τεχνιτών και πολλών άλλων, καθώς φτάνοντας αρχικά κυρίως στην Ιταλία, έδωσαν τις γνώσεις τους σε όλους τους τομείς που συνετέλεσαν σ την λεγόμενη Ευρωπαϊκή Αναγέννηση.

Επίσης οι Βυζαντινοί, αυτοί οι Ρωμαίοι όπως αυτοαποκαλούνταν και έγιναν υποτιμητικά για πολλούς, Ρωμιοί μετά, πολεμούσαν αιώνες για να μπορεί ο Γουλιέλμος Τέλλος άνετα να τοξοβολεί τα μήλα, κι ο Νεύτων αργότερα να ‘’ανακαλύπτει’’ την βαρύτητα με την ησυχία του. Κι επειδή ήταν κοντόφθαλμοι οι τότε ηγέτες της Ευρώπης ( κατακερματισμένης ) έφτασαν οι Τούρκοι μέχρι την Βιέννη. Τότε κατάλαβαν τον κίνδυνο. Την Ευρώπη την έσωσαν οι Πολωνοί το 1571 στην μάχη έξω από την Βιέννη.  Ενώθηκαν όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουν τον Τούρκο.

Έτσι λοιπόν πρέπει να καταλάβουν ειδικά οι Ευρωπαίοι ‘’ φίλοι’’ μας πως πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα. Εκτός αν θέλουν μια Ευρώπη που θα λέγεται Eurabia  αντί για Europa. Γιατί πίσω από όλα αυτά κρύβεται επιμελώς ο Τούρκος. Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα αν συνεχώς δεν προκαλούν, συνεχώς δεν αμφιβητούν, δεν προσβάλλουν, δεν λοιδωρούν, κάθε τι Ελληνικό ή Χριστιανικό. Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα  αν ήταν φιλήσυχοι, ειρηνικοί, χωρίς διεκδικήσεις και πονηρές –ύπουλες ενέργειες. Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να αποδεχτούμε τους Τούρκους σαν φίλους αν μπορούσαν πραγματικά να υπάρξουν έτσι. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν έχουν αυτό το συναίσθημα. Ίσως επειδή είμαστε άπιστοι για αυτούς, ίσως επειδή είχαμε ένα πολιτισμό που έμεινε ανεξίτηλος, ίσως επειδή μέχρι το 1453 είμασταν κοσμοκρατορία κι όχι απλή αυτοκρατορία ? Μάλλον δεν μπορούν να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα.

Θα συμφωνήσουμε με κάποιους που θα πούνε ότι όλοι οι τούρκοι δεν είναι ίδιοι. Σίγουρα δεν είναι. Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν καλοί Άνθρωποι στην Τουρκία. Αναφερόμαστε στις κυβερνήσεις και, σε ένα ποσοστό του κόσμου.

Για αυτό λοιπόν εμείς λέμε Ξύπνα Ευρώπη. Ναι στην μετανάστευση. Με συγκεκριμένη αιτιολογία.  Ναι στην ανεξιθρησκεία, ναι στον Άνθρωπο. Όχι στα ύπουλα σχέδια κάποιων, Όχι στην κοπαδοποίηση και στην ‘’κρεατομηχανή’’ οι  Άνθρωποι όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Η Ευρώπη είναι Ευρώπη. Κι αν κάποιος θέλει να έρθει πρέπει να γίνει Ευρωπαίος. Έτσι κι αλλιώς γίνεται γιατί θα υπακούει στους Νόμους της Χώρας που διαμένει. Δεν υπάρχει μέλλον αλλιώς.

Διαφωνώ με πολλούς Έλληνες που θεωρούν τον εαυτό τους μετανάστη στην Ευρώπη. Στην πατρίδα τους πήγανε και όχι στην ξενιτιά όπως νομίζουν. Η Ελλάδα έτσι έπρεπε να είναι εδώ και 70 χρόνια. Άλλο αν η Ελλάδα δεν μπόρεσε για πολλούς λόγους να προπορευτεί, ή έστω να ακολουθήσει….. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία….

 Υ.Γ. όταν αναφέρομαι στην Ευρώπη δεν εννοώ  καθ αυτού την σημερινή Ευρώπη. Η σημερινή Ευρώπη είναι άρρωστη, απολίτιστη, εξειδικευμένη, αποτελεσματική εν μέρει, αλλά αμόρφωτη πλέον.( δεν το εννοώ σχολικά, πανεπιστημιακά κλπ) Μιλάω για το μεγάλο ποσοστό….Λυπάμαι που το λέω αλλά το αντιμετωπίζω κάθε μέρα…. Επίσης κι αυτό είναι μία άλλη ιστορία…..

Δεν θα ήθελα να παραμείνω σ αυτή την Ευρώπη σαν Έλληνας. Δεν ξέρω αν πρέπει και η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι με αυτού του είδους την Ευρώπη. Ίσως πρέπει να βρεί νέους εταίρους που να την αντιμετωπίζουν με περισσότερη δικαιοσύνη. Κι όχι ελεημοσύνη. Ίσως πάλι να μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη. Υπάρχουν τρόποι.....

 

 

Ακολουθείστε μας στο facebook