Breaking News

Γερμανία 4000 κρούσματα περισσότερα σε μία εβδομάδα


 Γερμανία 4.000 μολύνσεις περισσότερες αυτή την εβδομάδα από πριν.

Το Robert Koch Institute ανέφερε 20.472 νέες μολύνσεις με τον ιό της κορώνας το Σάββατο. Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Το Σάββατο, το RKI ανέφερε περισσότερες από 20.400 νέες μολύνσεις κορώνας.

Το σύστημα υγείας θα μπορούσε να φτάσει στα όριά του.

Στη Γερμανία, περισσότερες από 20.400 νέες μολύνσεις κορώνας αναφέρθηκαν εντός μίας ημέρας. Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) το Σάββατο το πρωί, αναφέροντας πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές, εντοπίστηκαν 20.472 νέες λοιμώξεις. Αυτό είναι 1101 λιγότερες από την προηγούμενη μέρα, αλλά περισσότερες από 4000  μια εβδομάδα πριν.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν περαιτέρω στα 124,9. Την Παρασκευή, η εθνική τιμή λοιμώξεων ήταν 119,1 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα και το Σάββατο της περασμένης εβδομάδας ήταν ακόμα 99,9.

Παράταση των μέτρων έως τις 18 Απριλίου

Το RKI ανέφερε επίσης 157 περισσότερους θανάτους απο τη νόσο Covid-19 αυτό το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι 75.780 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε αυτήν τη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των μολύνσεων κορώνας σε όλη τη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 2.755.225 ανθρώπους.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και οι αρχηγοί κυβερνήσεων των χωρών συμφώνησαν για την παράταση των εφαρμοστέων κανόνων κλεισίματος μέχρι τις 18 Απριλίου στη σύνοδο κορυφής για τον κορονοϊό την Τρίτη το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι το ‘’φρένο’’ έκτακτης ανάγκης που αποφασίστηκε στις αρχές Μαρτίου συνεχίζει να ισχύει, το οποίο υποτίθεται ότι τίθεται σε ισχύ λόγω της τιμής επιπτώσεων  άνω των 100.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) προειδοποίησε την Παρασκευή ότι εάν ο αριθμός των περιπτώσεων του ιού συνεχίσει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα, η Γερμανία θα διατρέχει «τον κίνδυνο να φτάσει το σύστημά μας υγείας στα όριά του τον Απρίλιο». Ο Πρόεδρος της RKI Lothar Wieler είπε ότι υπήρχαν «σαφή σήματα» ότι το τρίτο κύμα που ξεκίνησε τώρα «θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερο από τα δύο πρώτα κύματα».

Ο Jens Spahn προειδοποιεί για την πιθανή κατάρρευση του γερμανικού συστήματος υγείας

Το σύστημα υγείας θα μπορούσε να φτάσει τα όριά του τον Απρίλιο, προειδοποιεί ο Γερμανός Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn. Οι αριθμοί αυξάνονται πολύ γρήγορα τώρα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn (CDU) προειδοποίησε ότι το γερμανικό σύστημα υγείας θα μπορούσε σύντομα να υπερφορτωθεί εάν ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίσει να αυξάνεται. "Αυτή τη στιγμή οι αριθμοί αυξάνονται πολύ γρήγορα και οι παραλλαγές του ιού καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη", δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο. "Εάν αυτό συνεχιστεί ανεξέλεγκτα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να φτάσει το σύστημά μας υγείας στα όριά του τον Απρίλιο."

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το «φρένο έκτακτης ανάγκης»

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch, Lothar Wieler, περιέγραψε επίσης μια ζοφερή εικόνα. Υπάρχουν «σαφή σήματα» ότι το τρίτο κύμα του ιού που ξεκίνησε τώρα «μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο από τα δύο πρώτα κύματα», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Spahn. Η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το γεγονός ότι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων θα αυξηθεί απότομα, ότι οι κλινικές θα υπερφορτωθούν και «πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν επίσης».

"Εάν δεν λάβουμε άμεσα τεράστια αντίμετρα, οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο σοβαρές αο ότι περιμέναμε", τόνισε. Επίσης κάλεσε τον πληθυσμό να μειώσει τις επαφές και να συμμορφωθεί με τους κανόνες περιορισμού της πανδημίας.

Η Μέρκελ λέει συγνώμη

Ο Spahn κάλεσε τις ομοσπονδιακές πολιτείες να "εφαρμόσουν με συνέπεια" το συμφωνημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να περιορίσουν τα κρούσματα. Οι πολίτες θα πρέπει επίσης «αποκλειστικά να συναντιούνται μόνο έξω». Τόσο ο Spahn όσο και ο Wieler ζήτησαν επίσης να συμφωνήσουν στον εμβολιασμό οι Γερμανοί πολίτες.

Αφού η Γερμανία αποφάσισε να παρατείνει το κλείδωμα μέχρι το Πάσχα την Τρίτη, υπήρξε έντονη κριτική από τις ομοσπονδιακές πολιτείες. Αυτό προκάλεσε επιπλέον αβεβαιότητα, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ . "Πραγματικά λυπάμαι βαθιά για αυτό και ζητώ να με συγχωρέσουν όλοι οι συμπολίτες μας".

 

Πηγή : 20minuten

 

 

Ακολουθείστε μας στο facebook