Breaking News

Κίνα Εκτέλεση Καναδού για Διακίνηση Ναρκωτικών


Κίνα: Θανατική ποινή σε Καναδό για διακίνηση ναρκωτικών

Αντιδρά η Οτάβα, στο κόκκινο οι διπλωματικές σχέσεις

Η ποινή του θανάτου που επιβλήθηκε πρωτοδίκως σε Καναδό που καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών, τον Ρόμπερτ Λόιντ Σέλενμπεργκ, επικυρώθηκε σήμερα από κινεζικό εφετείο, με φόντο τη συνεχιζόμενη διπλωματική κρίση μεταξύ του Πεκίνου και της Οτάβας.

Η απόφαση αυτή καταγράφεται ενώ αναμένεται, πιθανότατα αύριο, η απαγγελία της ετυμηγορίας κινεζικού δικαστηρίου για ακόμη ένα  Καναδό υπήκοο τον Μάικλ Σπέιβορ, που κατηγορείται για κατασκοπεία.

Η σύλληψή του στην Κίνα, λίγο καιρό μετά από τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei στον Καναδά (κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ) έβαλε φωτιά στις διμερείς σχέσεις.

Ο πρεσβευτής του Καναδά στο Πεκίνο, ο Ντόμινικ Μπάρτον, τόνισε μετά την ετυμηγορία του εφετείου ότι την καταδικάζει και κάλεσε να επιδειχθεί επιείκεια. Αποκάλεσε αυθαίρετο τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται η θανατική ποινή από την κινεζική δικαιοσύνη.

Ο κ. Μπάρτον εκτιμά ακόμη πως η σημερινή απόφαση του κινεζικού εφετείου «δεν αποτελεί σύμπτωση», καθώς η υπόθεση της Μενγκ Ουάνγκζου, της οικονομικής διευθύντριας της Χουάγουεϊ, έχει φθάσει παράλληλα σε κρίσιμο σημείο στον Καναδά.  Κυβερνητικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον κατηγορούν την Κίνα για τις θανατικές ποινές δια τυφεκισμού που επιβάλλουν καθώς αναφέρονται επικριτικά και στην ευκολία με την οποία τα Κινεζικά Δικαστήρια ετυμηγορούν για θανατικές ποινές. Αξίζει να αναφερθεί πως η θανατική ποινή υπάρχει σαν ποινή και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Πηγή China news interviews


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ    Ελλάδα η Μάνα μας σε Απόγνωση σε όλο τον Κόσμο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Ελλάδα Πρωτοφανείς Διαστάσεις η Καταστροφή







ΕΚΠΟΜΠΗ  ''ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ'' ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΝΑΥΑΡΧΟ ε.α.  ΝΟΜΙΚΟ. Κάθε Κυριακή στις 5.οο το απόγευμα (6.οο ώρα Ελλάδας)