Breaking News

Άρχισες την Γυμναστική ? 4 Πράγματα που Πρέπει να Προσέχεις

 


Άρχισες την Γυμναστική; 4 Πράγματα που Πρέπει να Προσέχεις

 

Το πήρες επιτέλους απόφαση και ξεκίνησες την γυμναστική. Όχι μόνο γράφτηκες στο γυμναστήριο αλλά άρχισες να πηγαίνεις κανονικά. Ή ξεκίνησες να κινείσαι παραπάνω, βγαίνοντας για περπάτημα και κάνοντας ασκήσεις στο σπίτι. Λογικά έχεις αρχίσει να τρως και λίγα παραπάνω φρούτα και λαχανικά. Το έχεις «πάρει ζεστά», και αυτή την φορά λες να μην πάει σαν όλες τις προηγούμενες.

Και καλά κάνεις! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου από το να τον φροντίζεις και να τον προσέχεις. Για να συνεχίσεις αυτή την θετική αλλαγή στην καθημερινότητά σου και να μην τα παρατήσεις, θα βρεις 4 απλές συμβουλές ώστε να διατηρήσεις για χρόνια πολλά έναν υγιεινό και ευχάριστο τρόπο ζωής.

 

1.   Μην τιμωρείς τον εαυτό σου μετά από μια παρασπονδία

 

Πολλοί είναι εκείνοι που σταματούν εντελώς όλη την προσπάθεια και μηδενίζουν τα όσα έχουν καταφέρει, επειδή ξέφυγαν από το νέο πρόγραμμα που είχαν καθιερώσει. Για παράδειγμα, επειδή γυμνάστηκαν λιγότερες φορές σε μια εβδομάδα από ό,τι έπρεπε ή επειδή έφαγαν περισσότερα ανθυγιεινά φαγητά, τα παρατούν και επιστρέφουν πίσω στις καθιστικές και μη ποιοτικές συνήθειες.



Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη και έχουμε αδυναμίες. Σημασία έχει να συγχωρείς τον εαυτό σου και να του προσφέρεις την αγάπη και τα εφόδια που χρειάζεται, ώστε να γίνει όπως εσύ τον φαντάζεσαι.

 

2.   Υγιεινές ατασθαλίες

 

Πριν πούμε οτιδήποτε, πρέπει να σημειώσω ότι κανένα φαγητό δεν είναι κακό. Εννοείται ότι μπορείς να συνεχίσεις να τρως γλυκά, πίτσες, μπέργκερ και όλα αυτά τα πεντανόστιμα αλλά μέσα στα συντηρητικά και αμφιβόλου ποιότητας υλικά. Απλά θα πρέπει να τα καταναλώνεις με μέτρο.

Ένας τρόπος να ξεγελάσεις τον εαυτό σου ότι υποκύπτεις στις ανθυγιεινές λιγούρες ενώ στην πραγματικότητα προσφέρεις στον οργανισμό σου πάμπολλα θρεπτικά συστατικά είναι με το να αγοράζεις υγιεινές εκδοχές των επιβλαβών αυτών προϊόντων. Μπορείς να βρεις θρεπτικά πατατάκια με φοβερές γεύσεις από το Flexstores, να προτιμάς την σοκολάτα υγείας ή την κουβερτούρα και να φτιάχνεις εσύ με αγνά υλικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

 

3.   Κινήσου

 

Το μυστικό για την υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής είναι να κινείς το σώμα σου συχνά. Χρησιμοποίησε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ για να ανέβεις στο διαμέρισμά σου, πήγαινε στο κέντρο της πόλης με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο, βγες για περπάτημα και άκουσε έξω το νέο επεισόδιο podcast που σου αρέσει. Ακόμα και αν η δουλειά σου είναι να κάθεσαι σε ένα γραφείο, ανά μία ώρα να σηκώνεσαι και να περπατάς. Με τέτοιους απλούς τρόπους θα μάθεις στο σώμα σου να συνηθίσει και να αγαπάει να κινείται, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

 

4.   Πρέπει να ξεκουράζεσαι κιόλας

 

Είναι υπέροχο να φτάσεις στο σημείο να χαίρεσαι για το γεγονός ότι πλησιάζει η ώρα της γυμναστικής, αλλά μην ξεχνάς ότι πρέπει να ξεκουράζεσαι κιόλας. Δεν γίνεται να γυμνάζεσαι κάθε μέρα. Πρέπει να δίνεις χρόνο στους μυς να χαλαρώνουν και να επουλώνονται από την καταπόνηση που δέχονται την ώρα της εκγύμνασης. Συνέχισε να κινείς το σώμα σου κάθε μέρα, και οι δύο ή τρεις φορές που κάνεις γυμναστική είναι αρκετές για να σου φέρουν αποτελέσματα.