Breaking News

Ελβετία Ομαδικό Άλμα στο Κενό από το διαμέρισμα 7ου Ορόφου για Οικογένεια

 


Τέσσερα μέλη της οικογένειας νεκρά μετά από ύποπτο «ομαδικό άλμα» από το μπαλκόνι του έβδομου ορόφου

Τα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου κοριτσιού, έκαναν άλμα θανάτου στο κενό, όταν αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο διαμέρισμά τους στη γραφική ελβετική πόλη Μοντρέ στη λίμνη της Γενεύης.

Τέσσερα μέλη της οικογένειας -συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου κοριτσιού και 41χρονων δίδυμων αδερφών- σκοτώθηκαν όταν μια ομάδα πέντε ατόμων της ίδιας οικογένειας, φέρεται να πήδηξε από κοινού από ένα μπαλκόνι διαμερίσματος στον έβδομο όροφο γύρω στις 7 το πρωί της Πέμπτης στο ελβετικό θέρετρο Montreux στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.

Η αστυνομία λέει ότι όλοι ήταν Γάλλοι υπήκοοι και μέλη της ίδιας οικογένειας που ζούσαν στο διαμέρισμα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι αρχές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν  συνηθισμένο έλεγχο μη εμφάνισης στο σχολείο  που αφορούσε ένα από τα παιδιά, στο  οποίο γινόταν κατ' οίκον εκπαίδευση, αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε να μπει στο σπίτι και έφυγε. ( Υπήρχε ανάλογο ένταλμα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής)

 

Λίγη ώρα αργότερα, όλη η οικογένεια φαίνεται να έχει πηδήξει από το μπαλκόνι. Άγνωστος ακόμη ο  λόγος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα «για να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις Ελβετικές Αρχές σε σχέση με την κατ' οίκον εκπαίδευση ενός παιδιού. Η εντολή αφορούσε τον πατέρα, έναν 40χρονο Γάλλο που διέμενε σε αυτό το διαμέρισμα».

«Οι αστυνομικοί  χτύπησαν την πόρτα και άκουσαν μια φωνή που τους ρωτούσε ποιος ήταν εκεί», συνεχίζει η δήλωση. «Αφού απάντησαν πως είναι αστυνομικοί,  δεν άκουσαν άλλο θόρυβο στο διαμέρισμα. Μη μπορώντας να επικοινωνήσουν με τους πιθανούς ενοίκους, έφυγαν από το χώρο. Στο μεταξύ, ένας μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι άνθρωποι έπεσαν από το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Vaud, Alexandre Bisenz, είπε ότι η ομάδα φαίνεται ότι "έχουν  πεταχτεί εμφανώς στο κενό από ένα διαμέρισμα" που προσγειώθηκε δυνατά στο πεζοδρόμιο κάτω, όπου βρέθηκαν από περαστικούς.     Τέσσερα άτομα διαπιστώθηκαν νεκρά στο σημείο: ένα 8χρονο κορίτσι, η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού και η δίδυμη αδερφή της μαμάς. Ένα 15χρονο αγόρι φέρεται να έχει εκτεταμένα  τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο.

Κανένας από την οικογένεια δεν φορούσε παπούτσια, σύμφωνα με μάρτυρες που είδαν τα πτώματα.

Γείτονες στον έβδομο όροφο της πολυκατοικίας είπαν στην αστυνομία ότι μια πενταμελής οικογένεια —σύζυγος και σύζυγος 40 ετών, δύο παιδιά και μια γιαγιά—μετακόμισαν στο διαμέρισμα πριν από τρία χρόνια. Η δίδυμη αδερφή της συζύγου δεν ήταν δηλωμένη ως κάτοικος εκεί.

«Δεν ακούσαμε τίποτα από το σπίτι τους, ο πατέρας δεν είπε ποτέ γεια στο διάδρομο και παρελάμβανε  πολλά πακέτα σχεδόν καθημερινά», είπε ο Claude Rouiller, ο οποίος μένει κοντά, στην εφημερίδα Le Temps. Πρόσθεσε ότι μια έντονη μυρωδιά θυμιάματος αναπνέει κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος τις τελευταίες μέρες.

Ένας γείτονας που είδε τα πτώματα στο πεζοδρόμιο είπε στην εφημερίδα ότι πολλοί άνθρωποι στο κτίριο πίστευαν ότι η οικογένεια ανήκε σε μια συγκεκριμένη θρησκευτική λατρεία.

Πολλοί από τους κατοίκους άκουσαν τον ήχο της πρόσκρουσης στο έδαφος καθώς τα πτώματα έπεσαν κάτω, σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια στιγμή, κάτι που οδήγησε την αστυνομία να αναφερθεί στο περιστατικό ως «ομαδικό άλμα».

Η ιατροδικαστική αστυνομία χτενίζει το διαμέρισμα για ενδείξεις σχετικά με το τι οδήγησε στη φρικτή τραγωδία, συμπεριλαμβανομένου του εάν κάποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν στο διαμέρισμα πριν από το συμβάν. Οι κάτοικοι δημοσίευσαν φωτογραφίες και διάφορες θεωρίες εγκλήματος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ήταν επτά παρά τέταρτο, βγήκα από το ντους, ήπια έναν καφέ και άκουσα έναν γδούπο», είπε ένας γείτονας στην εφημερίδα. «Νόμιζα ότι ήταν μια κακή ταινία, δεν μπορούσα να κοιτάξω την εικόνα για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα».

 

Πηγή: swiss news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Ουκρανία Έκκληση στους Ελβετούς για Πάγωμα Περιουσιών Ρώσων Ολιγαρχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γερμανία και Νέα Πραγματικότητα για την Ευρώπη Προσεχώς





Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου