Breaking News

Ουκρανία Νέο Πακέτο Στρατιωτικής Βοήθειας από τις Η.Π.Α.

 


Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία;

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πρόσθετη βοήθεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων drones και αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει διαθέσει επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό που θα μεταφερθεί απευθείας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση  έγινε την ίδια μέρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ περισσότερη βοήθεια για την ασφάλεια για την απόκρουση της ρωσικής εισβολής , η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.834 αμάχους από την έναρξή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Το πακέτο περιλαμβάνει αύξηση των αντιαεροπορικών και αντιαρματικών όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ, καθώς και drones. Η βοήθεια καταδεικνύει τη «δέσμευση της Ουάσιγκτον να στείλει τα πιο προηγμένα μας συστήματα στην Ουκρανία για την άμυνά της», είπε ο Μπάιντεν.

Αργότερα είπε και πάλι σε δημοσιογράφο  ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου» , αν και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε αργότερα ότι ο Μπάιντεν «μιλούσε από την καρδιά του αλλά δυνατά» και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία να καθορίσει εάν ο Πούτιν έχει πράγματι διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Η τελευταία δέσμευση δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά σε μαχητικά αεροσκάφη που ζήτησε ο Ζελένσκι  επανειλημμένα  κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν μέχρι στιγμής αντισταθεί  και συνεχίζουν να αρνούνται στην έκκληση του Ζελένσκι να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, καθώς φοβούνται ότι θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη σύγκρουση και πιθανή εμπλοκή του ΝΑΤΟ  και της Ρωσίας κάτι τέτοιο.

Ο Λευκός Οίκος είπε επίσης ότι η Ουάσιγκτον «βοηθά τους Ουκρανούς να αποκτήσουν πρόσθετα συστήματα αεράμυνας μεγαλύτερης εμβέλειας», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πιο πρόσφατο πακέτο φέρνει στο προσκήνιο τη συνολική βοήθεια για την ασφάλεια των της  Ουκρανίας από τις Η.Π.Α. που ανακοινώθηκε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής σε 2 δισεκατομμύριο δολάρια. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε προηγουμένως άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε βοήθεια πριν από την έναρξη της εισβολής.

Τι περιλαμβάνει το πιο πρόσφατο πακέτο;

Το Πεντάγωνο θα στείλει ακόμη 800 αντιαεροπορικά συστήματα Stinger στον τελευταίο γύρο βοήθειας για την ασφάλεια. Τα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα έναντι ελικοπτέρων και αεροσκαφών χαμηλών πτήσεων χρησιμοποιώντας αισθητήρες υπέρυθρων για την εύρεση στόχου.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης χιλιάδες αντιαρματικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων 2.000 συστημάτων Javelin, ένα όπλο τοποθετημένο στον ώμο που καθοδηγείται από έναν υπολογιστή για θανατηφόρα ακρίβεια.

Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν επίσης 100 Τακτικά Μη Επανδρωμένα Αεροπορικά Συστήματα ή drones, καθώς και μια σειρά ελαφρύτερων όπλων – 100 εκτοξευτές χειροβομβίδων, 5.000 τουφέκια, 1.000 πιστόλια, 400 πολυβόλα και 400 κυνηγετικά όπλα – και επιπλέον θωρακισμένα οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και πυρομαχικά.

Τι έδωσαν προηγουμένως οι ΗΠΑ στην Ουκρανία;

Η Ουάσιγκτον παρείχε προηγουμένως στην Ουκρανία περισσότερα από 600 αντιαεροπορικά συστήματα Stinger και περίπου 2.600 όπλα Javelin.

Επιπλέον, το Πεντάγωνο έδωσε στην Ουκρανία πέντε ελικόπτερα Mi-17, τρία περιπολικά σκάφη, μια σειρά από μικρότερα όπλα και πολλά συστήματα ραντάρ για την παρακολούθηση επιθέσεων πυροβολικού, όλμων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τουλάχιστον 30 χώρες έχουν αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μετά τη ρωσική επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, η οποία αντέστρεψε μια μακροχρόνια πολιτική της μη αποστολής όπλων σε ζώνες συγκρούσεων.

 

 Πηγή: AJ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελλάδα Το 51 τοις εκατό των Ελλήνων Υπέρ της Θανατικής Ποινής για Εγκλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία Δικαστήριο Απορρίπτει την Διαφάνεια στις εισαγωγές Χρυσού στη Χώρα 







Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ  ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό