Breaking News

Ελλάδα Τέλος οι Βίζες σε Ρώσους

 


Η Ελλάδα θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις για βίζα από Ρώσους από τις 27 Ιουνίου

ATOR: Οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα στην Ελλάδα από τις 27 Ιουνίου

Οι Ρώσοι από τις 27 Ιουνίου δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση για βίζα στην Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, από την Ένωση Tour Operators της Ρωσίας .

Σημειώνεται ότι τα προξενεία σε Μόσχα , Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ ανέστειλαν τις εργασίες τους.

Οι λόγοι για την αναστολή της αποδοχής εγγράφων για βίζα δεν διευκρινίζονται, ωστόσο, μία από τις εταιρείες οργάνωσης ταξιδιών είπε στο Vestnik ATOR ότι το σύστημα επεξεργασίας αιτημάτων βίζας στην Ελλάδα ενημερώνεται.

Την παραμονή έγινε γνωστό ότι ο τουριστικός πράκτορας Tez Tour Greece δεν κατέγραψε ούτε ένα παράπονο από πελάτες με βάση τη ρωσοφοβία. Σημειώθηκε ότι η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών ως προς τον αριθμό των κρατήσεων για την καλοκαιρινή σεζόν 2022 στο Tez Tour. Διατίθενται εκδρομές στα θέρετρα της χώρας με αεροπορικά ταξίδια σε τακτικές πτήσεις ξένων αερομεταφορέων με απευθείας σύνδεση.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Γιούρι Πίλιπσον, διευθυντής του τέταρτου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ασφαλής χώρα για να περάσουν τις διακοπές τους οι Ρώσοι, καθώς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει αναφορές για διακρίσεις και επιθετικότητα εναντίον Ρώσων πολιτών.

Στα τέλη Απριλίου, μια ομάδα Ουκρανών ξυλοκόπησε βάναυσα τη Ρωσίδα, ιστορικό και αρχαιολόγο Oksana Maryakhina κατά τη διάρκεια εορτασμού του Πάσχα στην Αθήνα. Όπως είπε η κοπέλα, οι δράστες την κλώτσησαν, της έσπασαν το κεφάλι και το πρόσωπο. Η Tatyana Moskalkova, Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσική Ομοσπονδία, επεσήμανε την έλλειψη ανταπόκρισης από τις τοπικές αστυνομικές αρχές στον ξυλοδαρμό Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα.

Το αντιρωσικό αίσθημα στην Ευρώπη αυξήθηκε απότομα μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου για την ειδική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς . Οι βασικοί στόχοι του ρωσικού στρατού είναι η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ρωσικού κράτους και του λαού, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Οι Ρώσοι τουρίστες ενθαρρύνονται ιδιαίτερα με οικονομικά πακέτα συγκεκριμένων προορισμών να μεταβαίνουν στην γειτονική με την Ελλάδα Τουρκία όπου και μπορούν να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου χωρίς να κινδυνεύουν από αντιρωσική υστερία καταλήγουν τα Ρωσικά τουριστικά πρακτορεία. Οι εισπράξεις από τον Ρωσικό τουρισμό προς την Ελλάδα πριν τον κορονοϊό κυμαινόταν στο 8% περίπου από τα 20 δις ευρώ της τουριστικής αγοράς της χώρας.

Πηγή: is vestia


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Νανοαισθητήρας και Παγκόσμια Αναγνώριση για Έλληνα της Διασποράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Έλαιο κάνναβης Ένα Βότανο Τόσο Παρεξηγημένο 


                                        Καλά ρε Κυριάκο.... Πήγες πήρες οκτώμισι χιλιάρικα?
Σύντομο σχόλιο για την αγροτική επιδότηση που εισέπραξε ο Πρωθυπουργός της Πατρίδας μας. Λες και έχει την ανάγκη επιδότησης ο αγαπητός και συμπαθής κατά τα άλλα Κυριάκος μας...

Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου


Νίκος Ιγγλέσης Οικονομολόγος Συγγραφέας Δημοσιογράφος
μας μιλάει για τις Θαλάσσιες Ζώνες και τα Ελληνοτουρκικά