Breaking News

Ερντογάν Ένας Παίκτης Παντός Καιρού σε μια Τουρκία που Δεν Φοβόμαστε


Η Τουρκία σήμερα με επίσημες δηλώσεις ανέφερε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα υπογράψουν τη συμφωνία του ΟΗΕ για τις εξαγωγές σιτηρών την Παρασκευή

Ρωσία, Ουκρανία με μεσάζοντα την Τουρκία θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή για να υπογράψουν μια συμφωνία που προτείνεται από τα Ηνωμένα Έθνη για την απελευθέρωση των εξαγωγών σιτηρών από τα πολιορκημένα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη  σήμερα, θα παραστεί στην εκδήλωση μαζί με τον Ερντογάν στα γραφεία του Παλατιού Ντολμάμπαχτσε το μεσημέρι, ανέφερε η δήλωση.

Η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα υπογράψουν συμφωνία την Παρασκευή για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το γραφείο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι και οι δύο κύριοι παγκόσμιοι προμηθευτές σιταριού, αλλά η εισβολή της Μόσχας στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία έχει εκτοξεύσει τις τιμές των τροφίμων στα ύψη και πυροδότησε μια διεθνή επισιτιστική κρίση. Ο πόλεμος έχει σταματήσει τις εξαγωγές του Κιέβου, αφήνοντας δεκάδες πλοία εγκλωβισμένα και περίπου 20 εκατομμύρια τόνους σιτηρών παγιδευμένα σε σιλό στο λιμάνι της Οδησσού μέχρι σήμερα.

Η Άγκυρα είπε ότι επιτεύχθηκε γενική συμφωνία για ένα σχέδιο υπό την ηγεσία του ΟΗΕ κατά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα και ότι τώρα θα τεθεί και γραπτώς από τα 3 μέρη (και  η Τουρκία ρυθμιστής) τα οποία καλούνται να το υπογράψουν. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν αμέσως γνωστές. Αναμένεται να υπογραφεί την Παρασκευή στα γραφεία του Παλατιού Ντολμά Μπαχτσέ στις 13:30 GMT, ανέφερε το γραφείο του Ερντογάν.

Πριν από τις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, διπλωμάτες είπαν ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου περιελάμβαναν ουκρανικά σκάφη που καθοδηγούσαν πλοία σιτηρών μέσα και έξω από τα ναρκοθετημένα λιμανικά ύδατα. Η Ρωσία συμφωνεί σε ανακωχή κατά τη μεταφορά των αποστολών. και η Τουρκία - με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών - επιθεωρεί πλοία για να κατευνάσει τους φόβους της Ρωσίας για λαθρεμπόριο όπλων.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία εργάζονται εδώ και δύο μήνες για να μεσολαβήσουν σε αυτό που ο Γκουτέρες αποκάλεσε μια «πακέτο» συμφωνία - για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα της Ουκρανίας και τη διευκόλυνση των ρωσικών αποστολών σιτηρών και λιπασμάτων σε διάφορες χώρες μιας και φέρεταινα συμφώνησαν και οι Αμερικανοί σε αυτή την ενέργεια.

Η Ουκρανία θα μπορούσε ενδεχομένως να επανεκκινήσει γρήγορα τις εξαγωγές της, οι οποίες σχεδόν μηδενίστηκαν, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας Τάρας Βισότσκι.

"Η πλειονότητα της υποδομής των λιμανιών της ευρύτερης Οδησσού - υπάρχουν τρία από αυτά - παραμένει, επομένως είναι ζήτημα αρκετών εβδομάδων σε περίπτωση που υπάρχουν κατάλληλες εγγυήσεις ασφαλείας", δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί την ευθύνη για την επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης, κατηγορώντας αντ' αυτού την επίδραση των δυτικών κυρώσεων για την επιβράδυνση των δικών της εξαγωγών τροφίμων και λιπασμάτων όπως επίσης κατηγόρησε και  την Ουκρανία για την διάλυση λόγω βομβαρδισμών  των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα.

Μια μέρα πρίν τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης , οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να διευκολύνουν τις εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων καθησυχάζοντας τράπεζες, ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες ότι τέτοιες συναλλαγές δεν θα παραβιάζουν τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σ.Σ. Εμείς λέμε να τελειώσει όλος αυτός ο παραλογισμός να επανέλθει ο πλανήτης στην κανονικότητα γιατί αποδείχθηκε πως όσοι κατέχουν την Πραγματική Οικονομία και όχι Οικονομίες που βασίζονται σε χρεώγραφα ομόλογα και μετοχές αυτοί θα μπορούν να είναι και πιθανοί ''νικητές'' σε τέτοιου είδους ''δοκιμές'' αμερικανικής έμπνευσης συρράξεις δια αντιπροσώπων, που τελικά βγαίνουν μόνο χαμένοι οι λαοί. Κέρδη υπάρχουν για συγκεκριμένα συμφέροντα όπως υπήρχαν πάντα. Το μόνο που κατάφεραν οι αγαπητοί κατά τα άλλα Αμερικανοί και λοιποί αγαπητοί κατά τα άλλα Ευρωπαίοι - μαζί τους κι εμείς οι Έλληνες- είναι να φέρουν σε τέτοιο σημείο συμμαχίας τους Ρώσους με Κινέζους, Ινδούς, Ιρανούς και άλλες χώρες που να κάνουν τους Αμερικανούς να το ξανασκεφτούν πριν ξαναεπιχειρήσουν κάτι ανάλογο. Επίσης κατόρθωσαν να βάλουν το ρούβλι στο ''παιχνίδι'' παγκόσμια, κατόρθωσαν να σπάσει το παγκόσμιο μονοπώλιο αγοράς πετρελαίου σε δολάρια, να έχει η Γερμανία έλλειμα περίπου 40 δις ευρώ σε 4 μήνες, να πέσει το ευρώ, να ανέβει στις Η.Π.Α. και Ευρώπη ο πληθωρισμός με όλα τα επακόλουθα στις τραπεζικές συναλλαγές κ.ο.κ  

Ένας απίστευτος Ερντογάν σε ρεσιτάλ Βυζαντινής Διπλωματίας,  Ανατολίτικου Παζαριού, Μογγολικών Απειλών και Τουρκικής Επιμονής να κερδίζει την εμπιστοσύνη των δύο αντιπάλων προμηθεύοντας μάλιστα με όπλα τον ένα (Ουκρανία) από τους δύο ενώ με τον δεύτερο (Ρωσία) να τον έχει στην αναμονή με παραγγελία δισεκατομμυρίων για κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία. Είναι μέλος του ΝΑΤΟ, απειλεί καθημερινά ''σύμμαχη χώρα'' μέλος του ΝΑΤΟ, επιτίθεται στους Κούρδους, αρπάζει εδάφη στην Συρία, χτίζει στρατιωτικές Βάσεις στη Σομαλία και άλλα πολλά, συνεχώς επεκτείνεται και προσπαθεί να κάνει την Μεγάλη Τουρκία. Τον κοιτάει μ ανοιχτό το στόμα η Ευρώπη, του χτυπάει την πλάτη φιλικά η Αμερική, η Ελλάδα χαράζει συνεχώς κόκκινες γραμμές προς τα πίσω, έγινε ο Ερντογάν και μεσάζοντας τώρα για τα σιτηρά, θα βγεί να πει αργότερα ότι έσωσε και τον πλανήτη από επισιτιστική Κρίση..... 


Αν δεν είναι Μάγκας αυτός ο τύπος τότε τί είναι ?  Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε για την Ελλάδα πως ο Ερντογάν κατάφερε να επανεξοπλίσει τους Έλληνες με όλη αυτή την απίστευτη αλλά και αβάσιμη ρητορική του και τις συνεχείς προκλήσεις. Δισεκατομμύρια για νέα οπλικά συστήματα  δίνονται και πρόκειται να δοθούν για στρατιωτικούς εξοπλισμούς χωρίς όμως η Ελλάδα να έχει έμπρακτες εγγυήσεις για την εδαφική της ασφάλεια. Έτσι λοιπόν οι Έλληνες που μάλλον καταλαβαίνουν ότι αν γίνει οτιδήποτε με τους Τούρκους θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν μόνοι άρχισαν έστω και τελευταία στιγμή να παίρνουν αποφάσεις επανεξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας. Πάντως το σίγουρο είναι πως στην Ελλάδα κανένας δεν φοβάται στρατιωτικά τους Τούρκους. Μάλλον το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει καθώς 80.000.000 Τούρκοι δεν φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα στον όλεθρο έναντι 10.000.000 Ελλήνων. Οι αριθμοί από μόνοι τους λένε αλήθειες για τα μεγέθη. Όμως συνήθως οι πόλεμοι δεν κερδίζονται από τα μεγέθη του πληθυσμού.

 Οι Έλληνες απέναντι στις λυσσώδεις ομιλίες του Τούρκου Προέδρου ( με Ελληνική Ποντιακή Καταγωγή) έχουν μια απλή και σύντομη αλλά πολύ περιεκτική Απάντηση : ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Έτσι λοιπόν σε αναμονή του τι θα επακολουθήσει των πύρινων λόγων του κυρίου Ερντογάν έναντι των ''κακομαθημένων'' -όπως μας αποκάλεσε- Ελλήνων πρέπει να είναι η Πατρίδα μας σε Εγρήγορση και ιδιαίτερα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η Ε.Υ.Π. μας να κάνει λίγο καλύτερα την δουλειά της αποφεύγοντας την εμπλοκή της με την πολιτική-κατά την γνώμη μας- και οι Έλληνες να έχουν μεγαλύτερη Πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Έρευνες έδειξαν οτι οι Έλληνες πολίτες περισσότερο φοβούνται τους Έλληνες Πολιτικούς και τις αποφάσεις τους, παρά την Τουρκική στρατιωτική ισχύ, σε μελλοντική ΄πιθανή ένοπλη σύρραξη με την γειτονική μας χώρα.       

Πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρέπει να καταλάβουμε πως η Δύση ''βοηθάει'' βλέποντας τις ενέργειες τους όσον αφορά τους Ουκρανούς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μιά Άβουλη Ευρώπη, με μιά Ευρώπη ναρκωμένη απο την ευμάρεια των τελευταίων δεκαετιών, με μια Ευρώπη που δεν έχει Ηγέτες αλλά Διαχειριστές, με μια Ευρωπαϊκή Ένωση που ουσιαστικά δεν υπάρχει γιατί μόνο Ένωση δεν είναι όλο αυτό που καταλαβαίνουμε απο την αντιμετώπιση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Μόνο ΕυρωπαΙκή Ένωση δεν είναι όταν πρέπει η Ελλάδα να αγοράζει όπλα για να υπερασπιστεί τα ''Ευρωπαϊκά Σύνορα''΄. (Φανταστείτε το Κεντάκι ή την Καλιφόρνια ή το Τέξας στην Αμερική να αγοράζει όπλα απο την  Νέα Υόρκη ή την Ουάσιγκτον για να υπερασπιστεί τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής !!!) Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αυτό ΝΑΙ είναι Ένωση. Η Αμερικανική. Η ευρωπαϊκή είναι Ένωση όπου συμφέρει την Γερμανία. Όπου δεν την συμφέρει σταματάει να είναι Ένωση και γίνεται Ενωμένη Ευρώπη.... Αν καταλάβουμε την διαφορά θα λυθούν και πολλές απορίες.... 

  Αν δεν πρέπει να γελάσουμε πρέπει μάλλον να κλάψουμε σκεπτόμενοι ποιοί είναι οι ηγέτες της Δύσης στην οποία ''ανήκομεν'' για να θυμηθούμε και την ρήση ενός παλαιού Εθνάρχη ενός από τους πολλούς της Πατρίδας μας.  Εντάξει .....Όμως η Ελλάδα μας που είναι για τους Έλληνες? Θα καεί και φέτος ότι μας απέμεινε και πάλι θα φταίνε τα πουλιά-το ακούσαμε και αυτό- θα φταίει ο άνεμος, το κλίμα, θα φταίνε όλοι εκτός από τους αόρατους αρμόδιους...... Αχ ρε Πατρίδα που έμπλεξες.... Τουρκοσήριαλ, Τουρκοκάναλα, Τουρκοκατάσταση γενικά. Έχεις και την 5η Φάλαγγα στον κόρφο σου.... Πως να ξεμπλέξεις.


Πηγή: euro info

Σ.Σ. Κώστας Κανάκας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ   Ελληνικά Σχολεία στην Πρώτη 10αδα Των Καλύτερων του Κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το Αιγαίο Των 12 Ναυτικών Μιλίων η Ελληνική Λίμνη




Ο Γιώργος Παπαγεωργίου απο το κανάλι Νυχτοβάτης στο YouTube 
με Αλήθειες που δεν θα τις ακούσετε  πουθενά


                                      Ο Ναύαρχος ε.α. - Νομικός Αντώνης Παπαντωνίου 
                                                      μας ενημερώνει κάθε εβδομάδα



Γρήγορη Ματιά στα Νέα 
Ρωσία και Νέα Όπλα- Συμπεράσματα απο την Ουκρανία