Breaking News

Γρήγορα Νέα για την Ρωσία και την Ουκρανία

 


Η Ρωσία αναπτύσσει
βαλλιστικό πύραυλο για την καταστροφή αεροπλανοφόρων

Ένας υπερηχητικός νέος πύραυλος με άκρως προηγμένο εξοπλισμό ακριβείας για μεγάλους ναυτικούς στόχους επιφανείας, ιδιαίτερα αεροπλανοφόρα, αναπτύσσεται στη Ρωσία για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό ανέφερε το TASS στις 19 Ιουλίου, επικαλούμενο δύο πηγές κοντά στο υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα κατασκευής του όπλου.

«Ο βαλλιστικός πύραυλος Zmeevik με πρωτόγνωρες έως τώρα δυνατότητες έχει αναπτυχθεί εδώ και πολύ καιρό. Θα σχεδιαστεί για να καταστρέφει μεγάλους ναυτικούς στόχους επιφανείας, κυρίως αεροπλανοφόρα  », είπε μια από τις πηγές.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, η Κίνα είναι οπλισμένη με πυραύλους με παρόμοια χαρακτηριστικά - DF-21D και DF-26. Το  βεληνεκές τέτοιων πυραύλων είναι έως και 4 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπερηχητικός αντιπλοϊκός πύραυλος Tsirkon για πλοία και υποβρύχια, το Sarmat, τα παράκτια πυραυλικά συστήματα Bastion με τους υπερηχητικούς πυραύλους Onyx αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στο NPO Mashinostroeniya στο Reutovo.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ δυσάρεστα τα νέα και στην Οικονομία....

Το Bloomberg ανακοίνωσε πως το Κίεβο σκοπεύει να  καθυστερήσει την πληρωμή του εξωτερικού χρέους της Ουκρανίας.

Το Κίεβο ανακοίνωσε χτές πως σκοπεύει να ζητήσει  διετή αναβολή των πληρωμών του εξωτερικού χρέους της χώρας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας σχεδιάζει μια διετή αναβολή των πληρωμών του εξωτερικού χρέους και να αλλάξει τις εγγυήσεις για το ΑΕΠ σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της εισβολής της Ρωσίας. Το Bloomberg ανέφερε αυτό στις 19 Ιουλίου, επικαλούμενο πηγές του Υπουργείου οικονομικών της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταλήξει σε συμφωνία με τους ομολογιούχους έως τις 15 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία έχει αποπληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια εξωτερικού χρέους, η καθυστέρηση θα βοηθήσει προσωρινά να εξοικονομηθούν 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν δεν επιτευχθεί αμοιβαία συμφωνία με τους κατόχους, το Κίεβο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και να εξαγοράζει το ίδιο τα ομόλογά του.

Την παραμονή της 19ης Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κίεβο Μάτι Μάασικας χαρακτήρισε δύσκολη την οικονομική κατάσταση της Ουκρανίας . Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα δεν σχεδιάζει να αθετήσει το εξωτερικό της χρέος.

Ο Μαασίκας διευκρίνισε ότι το κράτος χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για να αντισταθμίσει το μηνιαίο δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη τον Oleg Ustenko, οικονομικό σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, έγραψε στις 13 Ιουλίου ότι το Κίεβο χρειάζεται έως και 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαία χρηματοδότηση από τα δυτικά κράτη για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έλαβε χρηματοδότηση 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία της Ουκρανίας , ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα βρέθηκε στο 21,5% τον Ιούνιο, ο οποίος είναι 3,1% υψηλότερος από τον Μάιο. Το Bloomberg σημειώνει ότι αυτό το ποσοστό ήταν το υψηλότερο τα τελευταία έξι χρόνια. Σε συνέντευξή του στο Forbes, ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της NBU Oleg Churiy προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να επιταχυνθεί στο 30% μέχρι το τέλος του έτους και τα αποθεματικά θα μπορούσαν να πέσουν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, πιστεύει ο ειδικός, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να επαναφέρει αυστηρούς περιορισμούς, έως και απαγόρευση των περισσότερων εισαγωγών, εκτός από τα καύσιμα και τα όπλα.

Ταυτόχρονα, η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος συνεχίζεται ακάθεκτα τονίζουν οι Οικονοικοί Αναλυτές Δυτικών χωρών. Έτσι, σε μια συνέντευξη στο τοπικό εκδοτικό γραφείο του Forbes , ο Sergei Fursa, Αναπληρωτής Διευθυντής Διαπραγμάτευσης Τίτλων στο Dragon Capital, εξήγησε ότι η «εκτύπωση» του χρήματος κατέστησε ουσιαστικά αδύνατη την περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού νομίσματος.

Η νομισματοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού επιταχύνθηκε στην Ουκρανία το καλοκαίρι. Έτσι, ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας, Kirill Shevchenko, έγραψε σε στήλη για την Ekonomicheskaya Pravda ότι μόνο τον Ιούνιο η NBU εξέδωσε έκδοση 105 δισεκατομμυρίων νέων χαρτονομισμάτων . Για την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του, τυπώθηκαν συνολικά 70 δισεκατομμύρια νέα χαρτονομίσματα.

Σ.Σ. Από αυτά τα στοιχεία μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η Ουκρανία έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο ? Γιατί ενώ φαινομενικά η Δύση υποστηρίζει την Ουκρανία ουσιαστικά με τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύει και  το ηθικό των κατοίκων αλλά και ''τυλίγει'' στα αόρατα δίχτυα των διεθνών πιστωτών μια χώρα για πολλές δεκαετίες στο μέλλον? Πόσο θα είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Δύσης του ΝΑΤΟ κ όλων αυτών που την έβαλαν μπροστά? Ο ρόλος του Ζελένσκι πέρα από επικοινωνιακός είναι και κάτι άλλο? Αυτά μας δημιουργούν ερωτήματα αλλά και ενδόμυχες σκέψεις πως ίσως οι ''Σύμμαχοί μας'' δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι όπως επίσης δεν είναι και ανιδιοτελείς όπως θέλουν να δείχνουν στην Κοινή Γνώμη. Τι άραγε τάξανε στον Ζελένσκι για να πεί το ΝΑΙ και να βάλει την χώρα του σε αυτή την δίνη? Η δε Ευρώπη κοιμάται προς το παρόν ξεσκέπαστη λόγω καύσωνα..... 

Στην πατρίδα μας βγάζει κανένας συμπεράσματα με την στάση των ''Συμμάχων'' μας? Σκέφτεται κανείς πως η πρόωρη Ελληνική αντίδραση με κινήσεις όπως αποστολές όπλων αλλά και τόσο έντονη αντιρωσική δραστηριότητα ίσως δεν είναι μακροπρόθεσμα η καλύτερη στρατηγική ?  Έχουμε ή δεν έχουμε εθνική στρατηγική σαν χώρα ή μήπως και αυτή την χαράζουν Ξένες Πρεσβείες στην Ελλάδα ? Αυτά και άλλα πολλά είναι που θα έπρεπε να σας προβληματίζουν σοβαρά κ όχι το πως θα επαναεκλεγείτε κύριοι Πολιτικοί της Πατρίδας. Κατά τα άλλα δεν θέλετε να αφήσετε τους Απόδημους Έλληνες να ψηφίσουν με τα τερτίπια σας..... Εμείς σας πειράξαμε, εμείς σας φταίμε.... Βέβαια...

Πηγές: πρακτορείο bloomberg  εφημερίδα Iszvestia 

Σ.Σ. Από Κώστα Κανάκα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τί Γίνεται με το Ελβετικό Φράγκο και το Ευρώ ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Ευρώπη Στα Άκρα


                                               

                                       Εγγραφείτε άν θέλετε στο κανάλι μας στο YouTube

                                                    Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε  


             Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό



Η κομμένη εκπομπή από το YouTube λόγω των Αποκαλύψεων του Δικηγόρου κυρίου Αναστάσιου Κώνστα. Μόλις άρχισε να λέει ονόματα ως δια μαγείας η εκπομπή απο 60 λεπτά κόπηκε στο 38ο λεπτό. Οτι τους Ενοχλεί το κόβουν. Όμως χαιρόμαστε που βλέπουν τις εκπομπές μας αυτοί που πρέπει. Όσο κι αν ενοχλούνται εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε Μόνο Αλήθειες.