Breaking News

Άδωνις Γεωργιάδης Κανένα Blackout στην Ελλάδα τον Χειμώνα που Έρχεται

 


Γεωργιάδης: Κανένα blackout στην Ελλάδα τον χειμώνα – Έχουμε προετοιμαστεί

«Δεν θα έχουμε blackout, ωστόσο θα έχουμε πολύ μεγάλη οικονομική πίεση λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας σε όλους τους Ευρωπαίους, το οποίο προκαλεί ο κ. Putin με τις αποφάσεις του» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «European Economic Conference» της Frankfurter Allgemeine Zeitung στο Βερολίνο.

«Προχωρούμε πολύ γρήγορα στις απαραίτητες επενδύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είχαμε σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα και τώρα κατασκευάζουμε κι ένα δεύτερο για να διπλασιάσουμε τις ποσότητες LNG που εισάγουμε από διάφορες χώρες κι εγκαθιστούμε με ταχείς ρυθμούς σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη – πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι – ώστε να καλύπτουμε και τις εγχώριες και τις ανάγκες γειτονικών χωρών, όπως της Βουλγαρίας.

Επιπροσθέτως, λειτουργούμε τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και γενικότερα έχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο υπουργός.

«Δεν θα έχουμε blackout», θα έχουμε μεγάλη οικονομική πίεση

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει το ζήτημα των υψηλών τιμών της ενέργειας. «Δεν θα έχουμε blackout, ωστόσο θα έχουμε πολύ μεγάλη οικονομική πίεση λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας σε όλους τους Ευρωπαίους, το οποίο προκαλεί ο κ. Putin με τις αποφάσεις του», ανέφερε και τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Η Ευρώπη είναι τεράστια αγορά. Εάν επιβάλλουμε το πλαφόν, η αγορά θα προσαρμοστεί διότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει να χάσει την ευρωπαϊκή αγορά. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην επιβολή πλαφόν διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ευρωπαίους καταναλωτές απροστάτευτους στην επίθεση που εξαπολύει η Ρωσία σ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.

Το ευχαριστώ στον ESM

Παρών στο συνέδριο ήταν ο Klaus Regling, που εκπροσωπεί, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τον μεγαλύτερο δανειστή της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα σε εξαιρετικά καλή οικονομική κατάσταση. Το 2021 πέτυχε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ με 8,3%, ενώ και το α’ εξάμηνο του 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ υψηλός, 7,8%, υψηλότερος των αρχικών προβλέψεων. Πιστεύω ότι στο σύνολο του 2022 θα έχουμε ανάπτυξη πάνω από 5%, ίσως και 6% καθώς η πορεία των επενδύσεων, των εξαγωγών και του τουρισμού είναι καλύτερη από ποτέ».

«Η Ελλάδα δεν θα επιτύγχανε αυτές τις επιδόσεις εάν δεν είχαμε μείνει στην Ευρωζώνη κι εάν δεν είχαμε υποστηριχθεί από τους Ευρωπαίους όταν έπρεπε», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε.

Σ.Σ. Μακάρι κύριε Υπουργέ να είναι έτσι όπως τα λές... Μακάρι να πείτε και μία φορά αλήθεια οι πολιτικοί, μακάρι ο σχεδιασμός σας να αποδειχθεί σωστός, μακάρι το ''Επιτελικό Κράτος'' να λειτουργήσει γιατί μέχρι σήμερα δεν είδαμε κάτι το αντικειμενικά σωστό και χρήσιμο. Μακάρι.... Αλλά με τα μακάρι και τις ευχές ποτέ δεν επιτεύχθηκε κάτι. Οι σωστές επιλογές, οι αντικειμενικές αποφάσεις με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον και τον Πολίτη είναι αυτές που και άν αποτύχουν- λόγω διεθνών συγκυριών- θα σας δώσουν το περιθώριο στην κρίση του Έλληνα και της Ελληνίδας να πάρετε άλλη μιά ευκαρία. Όμως οι κομματικές αποφάσεις με γνώμονα το πως θα μείνετε στην Εξουσία, οι Αυταρχικές Αποφάσεις χωρίς την Γνώμη του Πολίτη θα είναι αυτές που και θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από τον όποιο σχεδιασμό σας αλλά και θα αυξήσουν την δυσαρέσκεια μιας και δεν κυβερνάτε με Αξιοσύνη δεν κυβερνάτε Ελληνικά δεν κυβερνάτε για το Ελληνικό Συμφέρον των Πολιτών και της Πατρίδας αλλά διαχειρίζεστε μια χώρα που έχει δεινοπαθήσει και συνεχίζει να ταλαιπωρείται εξαιτίας των αφελών ιδεολογικών και κομματικών πειραμάτων που της έχετε επιβάλλει δεκαετίες τώρα πολιτικάντηδες χειρίστης συνείδησης και απλών εντολοδόχων ξένων Συμφερόντων. Εμείς οι Απόδημοι Έλληνες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο -όπως και οι Έλληνες της Πατρίδας - απο το να πούμε ένα απλό ΜΑΚΑΡΙ σε ότι σχεδιάζετε και σε ότι με πολλά λόγια και καθόλου έργα αναγγέλετε. Κατά τα άλλα.... μακάρι όλα καλά.... Όμως έρχονται ευτυχώς και οι εκλογές σιγά σιγά...

Κείμενο Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr και το ellines tv στο YoutubeΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Ρωσία εναντίον Δύσης Πυρηνικές Κεφαλές και Όλεθρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Δανία σε Εφαρμογή η Μεταφορά Προσφύγων εκτός Ευρώπης


Επίσης γίνετε μέλη στις Ομάδες μας στο Facebook και ανταλλάξτε απόψεις μαζί μας


Ή ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ με τον Αλέξη Ντόνα 


Εκπομπή Κυριακάτικη Κουβέντα συζητάμε μέσω μηνυμάτων και ζωντανής συμμετοχής μαζί σας

Εκπομπή ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ με θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την επικαιρότητα στην Ελλάδα


Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Ναύαρχο ε.α. - Νομικό Αντώνη Παπαντωνίου