Breaking News

Γαλλία με Νεύρα κατά Ζελένσκι και Ουκρανία Λεφτά Πολλά αλλά για Λίγους

 


Η Γαλλία επικρίνει το σχέδιο του Ζελένσκι για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Alain Juillet: Ο Zelensky εξαπάτησε τη Γαλλία με τα συμβόλαια για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αποφάσισε να μεταβιβάσει τα δικαιώματα για την αποκατάσταση της χώρας κατά 94% σε  αμερικανικό ταμείο, αγνοώντας τη συμμετοχή άλλων κρατών. Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο πρώην αξιωματικός των γαλλικών στρατιωτικών πληροφοριών Alain Juillet.

«Ο Zelensky έδωσε μια οδηγία σύμφωνα με την οποία η BlackRock, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνει τα δικαιώματα για τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αξίας περίπου 1 τρις δολαρίων. Και αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί θα τα ξανακάνουν όλα και θα μείνουμε με την μυρωδιά του χρήματος, όπως μείναμε και στα Βαλκάνια κατά τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, δηλαδή στη Βοσνία και σε άλλες χώρες της περιοχής», είπε σε συνέντευξή του στο Boulevard Voltaire .

Σύμφωνα με τον Juillet, το Παρίσι υποστηρίζει το Κίεβο αλλά εις βάρος των Γαλλικών συμφερόντων. Έτσι, τα 7,5 δισ. ευρώ που παρέχουν οι Γάλλοι φορολογούμενοι ως συμμαχική εισφορά, θα τα επωφεληθούν τελικά οι  ΗΠΑ και αυτό προκαλεί συναγερμό αλλά και εκνευρισμό στο Παρίσι.

Νωρίτερα, στις 2 Φεβρουαρίου, ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal υπολόγισε το κόστος της αποκατάστασης της χώρας μόνο για το 2023 σε 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Ζήτησε τη δημιουργία ενός πραγματικού μηχανισμού που θα επιτρέπει τη διάθεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αυτούς τους σκοπούς. 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Olga Zykova είπε ότι η χώρα χρειάζεται συνεχή οικονομική βοήθεια από εξωτερικές πηγές, καθώς η μηνιαία ανάγκη είναι περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνεται λόγω των συνεχιζόμενων καταστροφών στις υποδομές της χώρας από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ζελένσκι, κατά την παρουσίαση της πρότασης της Οδησσού να φιλοξενήσει την Expo 2030, είπε ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα το Κίεβο αναπτύσσει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στις χώρες εταίρους να «υποστηρίζουν» την αποκατάσταση περιοχών, πόλεων ή επιχειρήσεων της χώρας. Όμως όπως τόνισε αισθάνεται υποχρεωμένος να ανταποδώσει την καλοπροαίρετη στήριξη που δέχθηκε και θα δεχθεί στο μέλλον η Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τις υπόλοιπες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτό μάλλον σημαίνει πως οι ΗΠΑ θα πάρουν την μερίδα του λέοντος στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας σε όλους τους τομείς.

Οι δυτικές χώρες έχουν εντείνει τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία για την προστασία του Ντονμπάς και των Ρωσόφωνων περιοχών και πληθυσμών που σύμφωνα με την Μόσχα δολοφονούνταν καθημερινά από τα ''ναζιστικά'' τάγματα Εθνοφυλακής της Ουκρανίας. 


πηγή : euro money review

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κίνα και Νέες Τεχνολογίες που Ξεπερνούν την Φαντασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Περίεργα Γυρίσματα για Εξαγωγές Όπλων


Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό