Breaking News

Κλείνουν Αμερικανικά Προξενεία στην Τουρκία λόγω Διαδηλώσεων

 


Οι ΗΠΑ κλείνουν προξενεία στην Τουρκία εν μέσω διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν προσωρινά το προξενείο τους στην τουρκική πόλη Αλντάνα εν μέσω διαδηλώσεων καταδίκης του Ισραήλ και του βομβαρδισμού σε νοσοκομείο στη Γάζα που συγκλόνισαν την Τουρκία.

Το προξενείο ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι λόγω των διαμαρτυριών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν «για τις επόμενες εβδομάδες», «θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεοτέρας».

Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ έλαβαν επίσης οδηγίες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν την περιοχή όπου βρίσκεται το προξενείο, σύμφωνα με τη συμβουλευτική.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τα Άδανα το βράδυ της Τρίτης για να εκφράσουν την απόρριψή τους για τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στη Γάζα που σκότωσε 471 ανθρώπους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, το οποίο διοικείται de facto. από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Η Χαμάς κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ για τη σφαγή, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση απέδωσε την έκρηξη στο νοσοκομείο σε έναν αποτυχημένο πύραυλο που εκτόξευσε η Ισλαμική Τζιχάντ, η δεύτερη μεγάλη ένοπλη ομάδα στη Γάζα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε την ισραηλινή εκδοχή.

Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία έχουν προκαλέσει 63 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 43 αστυνομικοί, δήλωσαν οι τουρκικές αρχές την Τετάρτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε επίσης προειδοποιήσεις για τις διπλωματικές του αποστολές στο Αμμάν της Ιορδανίας και στη Βηρυτό του Λιβάνου, λόγω διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ.

Ακόμη και συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα της Τουρκίας επίσης έκλεισε τη Δευτέρα λόγω απροσδιόριστης απειλής για την ασφάλεια, αν και τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κλείσιμο έγινε καθώς οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν πολλούς υπόπτους με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον της πρεσβείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το κρατικό μέσο ενημέρωσης της χώρας, οι ύποπτοι είναι Ιρακινοί υπήκοοι και πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Αν και η σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας δοκιμάστηκε πρόσφατα, η Τουρκία λέει ότι το κλείσιμο της πρεσβείας δεν είναι πολιτικό.

«Η απόφαση να κλείσει η αμερικανική πρεσβεία δεν είναι πολιτική, πάρθηκε για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ σε συνέντευξη Τύπου. «Η πρεσβεία έχει μοιραστεί πληροφορίες με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και τις δυνάμεις ασφαλείας».

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ότι αύξησε την ασφάλειά του λόγω της απειλής «τρομοκρατικών ενεργειών» όπου βρίσκονται πολίτες των ΗΠΑ. «Μετά από πληροφορίες που ήρθαν στις μονάδες μας από αμερικανικές πηγές ότι θα μπορούσαν να αναληφθούν τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο την Πρεσβεία των ΗΠΑ και όπου διαμένουν Αμερικανοί πολίτες, επανεξετάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και λήφθηκαν επιπλέον μέτρα».

Η πρεσβεία θα παρέχει μόνο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν θα ανανεώνει τα διαβατήρια, δεν θα αναφέρει γεννήσεις στο εξωτερικό ή οποιεσδήποτε άλλες μη επείγουσες υπηρεσίες και αιτήματα. Αυτά τα αιτήματα δεν θα διευθετηθούν μέχρι να ανοίξει ξανά η πρεσβεία, σύμφωνα με δήλωση . Οι συνεντεύξεις για βίζα ακυρώνονται όλες επίσης.


Πηγή: ANADOLU


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κίνα το Σκεπτικό Μιας Διαφορετικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Βιομηχανία Ψεύτικων Βίντεο στο Σκοτεινό Διαδίκτυο Προσοχή Μεγάλη